צו ראשון

• פותח הנושא regis
  • פורסם בתאריך

regis

New member
צו ראשון

היי, קוראים לי רג'י ועוד חודשיים אני עוברת לקנדה. אם כבר קיבלתי צו ראשון אך עדיין לא ניגשתי אליו, מה כדאי לי לעשות?

I3lackM

New member
ללכת לקונסוליה או לצבא

ולדבר איתם על זה, כי אם אין לך אישורים לא יתנו לך לעלות על המטוס.

אני לא מאמין שיעצרו אותה מלעלות על המטוס

אבל בכל זאת כדי לדבר עם הצבא, למנוע בעיות בעתיד.

kit k@t

New member
יתנו לה ועוד איך.

ושוב אני אומרת שאפשר לצאת מהארץ.... למה לא מקשיבים לי? קאט

kit k@t

New member
וכמובן לצאת מהארץ קודם כל...

הרי אם את בארץ אין לך שום מקום למיקוח... קאט

I3lackM

New member
לברוח מהארץ? מקום למיקוח?

מה זה האנטי הזה? למה לנסות לרמות את המערכת? פשוט הולכים ומבקשים אישורים... כלכך ישראלי מצידך P:

כי אם כבר קיבלת צו ראשון, אתה צריך מקום למיקו

ח, אחרת הם לא רואים סיבות לאשר דברים.

yozzi

New member
תשארי שם

אם את יכולה להשאר שם אז למה להתגייס ?

GuyATL

New member
תשובה מניסיון...

אם קיבלת זימון לצו ראשון, ולא הלכת הצבא מגדיר אותך כבעייתית, הם יישלחו לך צו אדום עם חובות התייצבות, ויש מצב שגם תהיה בעייה לצאת מהארץ. אם הכרטיס טיסה שלך הוא לפניי התאריך של הצו, אין שום בעייה, צאי חופשי. אם פספסת כבר את הצו הראשון להתייצבות, תנסי ללכת לגמור עם זה לפניי שאת מנסה לצאת מהארץ, אח"כ אין בעייה בכלל, במיוחד לא אם את בגיל של צו ראשון ולא של גיוס. אני יצאתי מהארץ, עם פרופיל 82, ותאריך גיוס ל3 חודשים לאחר היציאה, ולא עקבו אותי ולא כלום, וגם לא צריך אישור יציאה מהארץ, צריך פשוט שהתאריך חזרה לארץ יהיה עד חודש מהתאריך גיוס וזהו, ואם את בגיל רק של צו ראשון לא תהיה בעייה בכלל.

regis

New member
תודה על העצה

היי, תודה על הטיפ, ההורים שלי הולכים להתייעץ עם עורך דין לגבי הנושא. בכל מקרה עדיין לא פיספסתי את התאריך של הצו הראשון, אז אני חושבת שאני פשוט אגש ואציג את הכרטיס טיסה והדרכון שלי עם הויזה. ושוב תודה לכולם!

GuyATL

New member
את מכוונת לחזור לארץ?

בשלב כלשהו? בעיקרון אני מבין שיש לך הרבה זמן לסגור את כל העניינים אז עדיף באמת שהוריך יתייעצו עם עו"ד ולסגור את כל הנושא של הצבא לפני העזיבה של הארץ. המקרה שלי היה שונה מאוד, חשבתי שאת נמצאת באותו מצב שאת חייבת "לברוח" מהארץ בכל מחיר, עדיף תמיד לסגור הכל מראש... בכל אופן לא נראה לי שייתעוררו בעיות מול צה"ל בגלל שאת בשלב מוקדם מאוד של הגיוס, וגם בגלל שאת בחורה, זה אומר שלא בונים עליך לשירות קרבי אז בכלל טוב, בכל אופן בהצלחה עם הנושא

למעלה