צו ראשון.

• פותח הנושא jast
  • פורסם בתאריך

jast

New member
צו ראשון.

שלום, קיבלתי צו ראשון ל14.5.. אני קצת בלחץ, מה אני עושה, מה אני אומרת... כשבאו אלינו לבצפר מהצבא שאלתי אותם והחיילת שם אמרה לי שפשוט להגיע לצו ראשון ולהגיד שאני פציפיסטית. זהו? מה עם הועדת מצפון וכל זה? איך כל זה עובד? תודה.

Mיקי_

New member
אני ממליצה לך לקרוא בשאלות נפוצות

בצו ראשון את אכן מגיעה ואומרת בהכנסת נתונים שאת פציפיסטית, את יכולה גם לומר שאת לא עושה את המבדקים הרפואיים והפסיכוטכניים עקב כך ולחזור הבייתה. או לא ללכת לצו בכלל אם את רוצה. או ללכת ולעשות הכל. בעניין הזה בעיני אין ממש הבדל, כשאני מעדיפה את האופציה הראשונה. בכל מקרה מומלץ לפני הצו הראשון לשלוח מכתב הצהרה מצפונית (דוגמאות אליו שלא מיועדות להעתקה בכל צורה שהיא אפשר למצוא במאמרי הפורום), יחד עם תצהיר (שתמצאי גם במאמרים וגם בשאלות נפוצות. ממליצה לך לקרוא קודם כל על ההליך בשאלות נפוצות ואז להמשיך ולשאול מה שלא יהיה לך ברור או תרגישי שנדרש לך עזרה בו. נשמח לסייע לך בכתיבת מכתב. בברכה,

jast

New member
תודה:]

בכל מקרה לא ניראה שלא לבוא בכלל לצו ראשון זה רעיון טוב. לא בא לי להסתבך איתם.

jast

New member
עכשיו שקראתי יש לי שאלה..

דבר ראשון, לאן אני שולחת את המכתב...? אם אני שולחת את המכתב אני צריכה להביא להם את האישורים הרפואיים שקיבלתי עם הצו ראשון או שזה לא חשוב כבר? בתצהיר, כתוב למטה משו על עושה התצהיר.. לא הבנתי, מי עושה את התצהיר?

Mיקי_

New member
תשובות

אנא קראי בייתר עיון את השאלות הנפוצות והמאמרים על רוב שאלותיך היה פירוט, ובכל מקרה: 1. לשר הביטחון, לראש מנהל גיוס ורישום, ולמפקדלשכת הגיוס שלך. 2. זהלא יזיק להביא בעיני, אבל שוב יש שיגידו שזה מיותר לשתף עימם פעולה. 3. עושה התצהיר הוא או עו"ד או שופט.

STARLADY

New member
חשוב לי לציין.

רק על מנת שהיא לא תיתקל בשום בעיה. אני תחילה הלכתי לעו"ד-נוטריון. הוא אבא של חברה שלי שעשה לי טובה וצ'יק צ'ק חתם לי על התצהיר, מסודר ומאורגן עם כל מה שצריך להיות. היתה חתימת עו"ד וגם נוטריון, כל כל פנים. בכל מקום אליו פניתי ושאלתי מה קורה עם התצהיר (דבר שגם חשוב לעשות - להציק ולברר 100% שהגיע) - אמרו לי שיש צורך בחתימה של שופט, ותו לא. ניסיתי לשאול ולברר, ואכן זה כך. הם לא מקבלים בשום אופן חתימות של עו"ד... כמה שלא ניסיתי להוכיח ולדבר. רק לאחר שהלכתי לביה"מ והחתמתי שופטת - זה אושר ונתקבל. אני לא יודעת כמה מכם שלחו תצהיר חתום ע"י עו"ד וזה נתקבל.. אבל יכול להיות שזה היה ממש מזמן (לפני לפחות).. ויכול להיות שבמקרה זה קרה בזמן אחר משלי. אבל בכל מקרה עדיף לא להסתכן. מה גם שזה הרבה יותר מסודר דרך הבית משפט.. לדעתי. בהצלחה!

אני עשיתי את התצהיר אצל עו"ד

והוא התקבל בברכה. אתה בטוח שצריך חתימת שופט? זה נראה לי קשקוש.

Mיקי_

New member
מקבלים ועוד איך חתימת עו"ד

אני עשיתי תצהיר אצל עו"ד וכל מי שהנחתי הלך לעו"ד, התצהירים מתקבלים בהחלט. לא יודעת מה הייתה הבעיה אצלך אולי היה חסר משהו בתצהיר אבל אין כל בעיה עם תצהיר חתום אצל עו"ד.

STARLADY

New member
"נראה לי קישקוש"? לא ממש מכובד מצידך

עוד לפני שבדקו את התצהיר, אמרו לי שאין אפשרות לקבל תצהיר חתום ע"י עו"ד ואפילו לא נוטריון. וכל זאת קרה טלפונית. עברתי את הועדה החדשה מה שנקרא. מה שקיים היום. לא אותה ועדה שמיקי עברה. וכמו שאמרתי - אם אפשר לא להסתכן, אז למה להסתכן? כל אחד מוזמן לעשות ככל שעולה ברוחו. ואולי באמת נפלתי על אנשים שהתעקשו לתצהיר חתום ע"י שופט. סה"כ אני באה במטרה לעזור, שאחרים לא יתרוצצו 3 פעמים כמו שאני עשיתי ממקום למקום רק בשביל תצהיר (חבל על הכסף, וחבל על הטירחה הנפשית). אך עדיין מסב לי אושר ותענוג לשמוע ממך זלזול שכזה. תודה. נ.ב אני בחורה

Barbos7

New member
שום בעיות

את יכולה שלא לבוא גם לצו השלישי שישלח. ואם ישלחו שוטרים הביית את פשוט יכולה להבטיח להם שאת תגיעי ויעזבו אותך. זה יועיל אם את צריכה זמן בשביל להתארגן בעניין של המכתב והכל.

jast

New member
אני לא יכולה לשלוח מכתב אחרי שהייתי

בצו? כאילו אם אני לא מספיקה וכאלה... גם לא ניראה לי שיקח לי זמן לכתוב מכתב.. אני רק אצטרך למצוא דרך לספר להורים ואחרי זה הכל לא כזה נורא:]

jast

New member
...

אני כתבתי סוג של מכתב.. הוא לא ככ מנוסח טוב כמו שאר המכתבים, הסברתי בו את הסיבות שלי, ניסיתי לפרט כמה שיותר... אני דיי בטוחה שהוא לא ממש טוב.

Mיקי_

New member
את מוזמנת לשלוח אותו לי ולאסיה

נשמח לעזור לך לנסח אותו כמו שצריך, ולהפוך אותו ממכתב "לא כל כך טוב" כדברייך למכתב טוב מאד. ובכלל נשמח לסייע וללוות אותך לאורך הדרך.

לא קראתי את כל השירשור כי אין לי

סבלנות אבל רק רציתי להגיד שאני ממליצה לך שלא לקרוא מכתב של אף אחד אחר עד סיום כתיבת המכתב כדאי למנוע מכתבים והעתקות לא מכוונות , זה עלול להפיל אותך. זה יהיה הרבה יותר קשה וארוך לכתוב ככה מכתב אבל זה שווה את זה .

Mיקי_

New member
מניסיוני

עדיף לקרוא קודם כל מכתבים ולחשוב עליהם. ואז כעבור יום-יומיים של חשיבה אחרי שלא קראת מחדש את אותם מכתבים, לגשת לכתיבה. בשום אופן לא לכתוב רגע אחרי שקראת מכתב או כשהמכתב נמצא לידיך. אבל בהחלט כן רצוי לעיין מראש במכתבים כדי לדעת בערך כיצד מצופה ממכתב להראות ומה הוא אמור להכיל. *ולג'אסט אשב לענות לך, רק זה יקח לי קצת זמן כי אני עמוסה כרגע והמחשב הנייד שלי בתיקון (שוב), אנא העזרי בסבלנות לא שכחתי אותך.

hushhash

New member
וגם

כדאי לתת למישהו שעבר את הועדה לקרוא ולתקן לפני ששולחים, כי זה גם מוריד לחץ, וזה גם משוב בונה ממישהו שמכיר את אופי השאלות של הועדה, ויכול לעזור לך להמנע מליפול על סעיפים של המכתב. אני קראתי רק את המכתב לדומא של פרופיל חדש כדי להיות בטוחה בקשר לפורמט, אבל בהחלט יש הגיון בלהסתכל במכתבים אחרים, כדי לשאוב השראה וכד'.. סתיו

STARLADY

New member
יש הרבה פערים בין מה שכתוב

בפרופיל חדש, לבין מה שקורה כיום בוועדה שהשתנתה מקצה לקצה. (זה ממש כאילו הם עשו שיעורי בית הוועדה הזו וכבר הכירו כ-ל מה שכתוב באתרים שאנשים השתמשו בו) אין מה לדבר - האתר עזר לי בטירוף. אבל ממש. וגם דיברתי עם אנשים שם, אפילו אחרי שיצאתי. אבל חשוב מאד לדבר עם מישהו שעבר את הוועדה -לאחרונה-.

למעלה