צו ראשון

איטצי

New member
צו ראשון ../images/Emo4.gif

היי, אני מקווה שהגעתי למקום הנכון? עוד כ-20 יום יש לי צו ראשון... אני טבעונית ופציפיסטית מה אני אמורה להגיד בצו ראשון, על מנת להמנע מלשרת בצבא? האם הצהרה על פציפיזם זה מספיק?
אני גם לא רוצה לעשות שירות לאומי.. אני לא מרגישה חלק מהמדינה הזו.. אני מתכננת בכלל לסיים ללמוד, להיות בת 18, לעמוד ברשות עצמי ולעבור לאוסטרליה, שם כבר יש לי תוכניות שלא קשורות לכאן, אבל זה לא סתם.. זה מה שאני רוצה לעשות בחיים האלו. ולא, לא לימודים. איך אני עושה את זה בכלל? אני מקווה שאין כאן אנשים שיסקלו אותי על זה שאני גם לא מעוניינת לעשות שירות לאומי.. אם כן פשוט תגידו לי "זה לא המקום הנכון". אבל אני מקווה שתעזרו לי בכל זאת.. תודה רבה מראש.

Mיקי_

New member
עייני בשאלות נפוצות

ראשית כל זה לא מספיק רק להצהיר בצו ראשון על פציפזם, רצוי להתחיל תהליך עוד קודם לצו ראשון עצמו, ובכל מקרה למה שתגידי בעימות נתונים (לדוג' שאת טבעונית ופציפיסטית) לא ממש משנה. על איך עושים את זה תוכלי לקרוא בשאלות נפוצות ובמאמרי הפורום, ואם יהיו לך שאלות יותר קונקרטיות שלא נמצאות שם את יכולה לעלותן לפורום ונשמח לענות. כמו כן (לצערי) אין מחוייבות של כל מקבל פטור מכל סוג שהוא לעשות שירות לאומי, לכן לצבא לא אכפת מה תעשי אחרי שתקבלי את הפטור, ואין הצהרה על רצון או אי רצון לעשות ש"ל חלק אינטרגלי מתהליך הסירוב על כל מקרה. עם זאת הפורום אכן מעודד שירות בשירות לאומי, מעבר ליציאה על מצפון, אבל אנחנו לא מגרשים מי שאינו רוצה לתרום. אני מאחלת לך
גם בתהליך וגם באוסטרליה אם לשם מועדות פנייך.

איטצי

New member
הו תודה לך!

אני מבינה שאתם מעודדים שירות לאומי למרות קבלת הפטור, ואני שמחה שאתם גם לא שוללים את מי שלא מעוניין בזה.
ותודה, לא ידעתי שאין מחויבוית לעשות שירות לאומי! אני אכן אסתכל בשאלות הנפוצות, אבל מרפרוף עליהן לא כ"כ הבנתי את עניין המכתב והכל. למי אני אמור לשלוח אותו? יש מישהו שיוכל לעזור לי בכתיבה שלו?..

Mיקי_

New member
אנחנו נוכל לסייע בכתיבה אבל הבסיס צריך וחייב

להיות שלך, כמו שציינתי לא רק השאלות נפוצות אלא גם המאמרים שם, יש גם תבנית בסיסית להחלת כתיבת מכתב מצפון, וגם דוגמאות. שימי לב תחת כל נסיבות שהן אין להעתיק ממכתבים המוצגים במאמרי הפורום או ברשת בכלל.

איטצי

New member
אני מצטערת

אבל קראתי בשאלות הנפוצות והלכתי לאיבוד. רק מקריאה של התהליך (אפילו כמה פעמים) כמעט והתייאשתי, מה אני אעשה כשאני באמת אעבור את זה?!
יש לי את הצו הראשון עוד 20 ימים. אני אמורה לכתוב את המכתב- עכשיו?! ולשלוח אותו עכשיו? או שקודם אני צריכה להצהיר בצו ראשון? בצו ראשון אני צריכה לסרב לעבור בדיקות? מה אני אמורה לעשות שם כדי לקדם את המטרה שלי?

Mיקי_

New member
לכתוב את המכתב עכשיו ולשלוח מה שיותר מהר

עדיף לפניו צו ראשון. עם זאת גם אם המכתב ישלח אחרי צו ראשון או שתדחי את הצו ראשון, זה לא יהווה הרבה בעיה, העיקר שתכתבי מכתב טוב, נהיר ברור ושיסביר את עמדותייך. כאמור העזרי במאמרים בשאלות נפוצות וגם בנו אם את מעוניינת.

liorvol

New member
לדעתי

במצב הנוכחי שלך, עם הבלבול וכל זה, אולי כדאי להתמקד כעת במכתב ובשליחתו, ובינתיים להבריז מהצו ראשון... זה גם משדר להם שאת לא ממש מעוניינת במה שיש להם להציע, וגם ייתן לך יותר זמן לשלוח את המכתב ולהחליט האם את עושה את הבדיקות הרפואיות ומתי... הם ידחו לך את הצו ראשון בדרך כלל בשבועיים עד חודש. את כמובן לא חייבת בשום שירות לאומי, הוועדה אמנם אוהבת שאת אומרת להם שתלכי לשירות לאומי (דעתי? תגידי להם שאת מתכוונת להתנדב לאחר הפטור. זה לא יזיק), אבל שום דבר לא צריך לחייב אותך. רק תקבלי פטור מהמיליציה ותהיי בן אדם טוב (באוסטרליה, או איפשהוא). בהצלחה! נ.ב התהליך בכלל לא קל כך קשה. אני ממליץ לך בחום לפנות לרשת הליווי של פרופיל חדש (www.newprofile.org) שם ישמחו ללוות אותך בכל התהליך. תפני באימייל או בתא הטלפוני.

yossi0rs

New member
מצחיק

אני גם נכנסתי לפורום הזה בפעם הראשונה. רציתי לכתוב בדיוק מה שכתבת (כולל אוסטרליה. :) ) חוץ מזה שכבר עברתי את הצו ראשון.

למעלה