צו ראשון! ../images/Emo195.gif
היי, אתמול הייתי בצו ראשון, ולמרות שקראתי בכל מיני מקומות על התחנות לפני זה, מה צריך לעשות ומה לא- אבל היו כמה דברים שהייתי רוצה לדעת ובתכלס זה מגניב שיהיה פה מדריך מעודכן שלנו
לפני הצו: קיבלתם תאריך, האח והידד. יש כמה דברים שצריך לדאוג להם מבעוד מועד: לקבוע בדיקת שתן וראייה (אם יש לכם משקפיים
) וללכת לרופא משפחה שימלא את הטפסים, ולשלוח את התוצאות בפקס ללשכת הגיוס. שתדעו שגם אם לא הספקתם לשלוח, אפשר להביא את הטפסים באותו יום ולא יגידו לכם שום דבר. בנוסף, מומלץ לצלם את הטפסים הרפואיים והבדיקות ולהביא אותן איתכם ביום הצו, ליתר ביטחון. הגיעה עם הצו חוברת למלש"ב, שבה יש גם רשימת ציוד. הדבר היחיד שיש לי להגיד בנוסף לזה, הוא להביא דברים להתעסק איתם: ספר, שיעורי בית, מוזיקה, וואטאבר- יש הרבה תורים במהלך היום. יכול להיות שתהיו בלשכה הרבה שעות, ולכן כדאי להביא מים ואפשר גם סנדוויץ', למרות שיש סנדוויצ'ים חינמיים, אני בטוחה שמה שתכינו בבית יהיה יותר טעים. אם זומנתם מוקדם בבוקר, יש לכם מזל, ואם לא אז לא. אני זומנתי ל11, אבל כל החברים שלי אמרו לי לבוא לפני שמונה כי אז אין תורים. אכן לא היו הרבה תורים אבל לא הסכימו להכניס אותי לפני 11!!! זה היה סיוט
אל תקחו את זה בתור עצה כללית, אולי זה היה ככה רק אצלי. החיילות בדלפק הקבלה מדביקות על תעודת הזהות מדבקה עם שעה שבה אתם אמורים להיכנס וגם מספר סידורי (ברקוד) שאותו תעבירו בכל התחנות- אבל על זה בהמשך. מה שבטוח זה שלא כדאי לאחר, ואני מניחה שגם להקדים לא יזיק, אבל אמ... לא להקדים בשלוש שעות, לפחות זה היה הנסיון שלי
אז קיבלתם את המדבקה. הברקוד ישמש אתכם בתחנות השונות, כל פעם תצטרכו להעביר אותו במחשב בצבע אחר, ובמחשב יהיה כתוב איזה מקום אתם בתור, עד שיקראו לכם מתוך החדר שתצטרכו להיכנס אליו. התחנה הראשונה היא אימות נתונים. ישאלו אתכם שאלות כמו: שמות ההורים והסבים, איפה הם נולדו, היסטוריית בתי הספר שלכם, המקצועות שאתם מגבירים בתיכון, האם עברתם טיפול פסיכולוגי או פסיכיאטרי, האם פעם חשבתם לפגוע בעצמכם, האם עברתם משבר קשה במיוחד, כמה חדרים יש לכם בבית (הקשר בין מספר החדרים למספר המתגוררים מצביע על רמת חיים, מסתבר), אם אתם לא גרים עם אמא או אבא תישאלו האם אתם בקשר וכו', ועוד ועוד. בחלק השני של השאלות באימות הנתונים, תישאלו על מוטיבציה ויתחילו בבדיקות הפסיכוטכניות. האם אתם מפחדים מהצבא, האם תסתדרו כשהמפקד יצעק עליכם, כשתישנו עם הרבה אנשים בחדר, וכאלה. יהיו גם שאלות פסיכוטכניות על עברית ומילים: הרכבת משפטים, הקראה ופירוש של משפטים מסובכים יחסית, דיבור על נושאים נתונים ועוד. גם במבחן הפסיכוטכני עצמו יהיה חלק כזה. אפשר להתכונן- פירוט בהמשך. בסוף אימות הנתונים, המאבחנת תגיד לכם לעבור למחשב בצבע הבא, לבדיקה הרפואית. בבדיקה הרפואית תתבקשו קודם כל למסור את הטפסים שהכנתם מבעוד מועד, להישקל (בלי נעליים ובלי דברים בכיסים) ואז תועברו ל"ועדה הרפואית". שם רופא או רופאה יבדקו אתכם, כן, צריך קצת להתפשט (או הרבה, אם אתם בנים). מתבאסים? שני דברים: ישאלו אתכם אם אתם מוכנים להיבדק על ידי בן המין השני, וחוץ מזה, אתם לא פוגשים את הרופא יותר בחיים, אז למי איכפת? אותי זה קצת הבהיל קודם אבל בסך הכל זה לא ביג דיל. הרופא בודק שאין לכם עקמת ושהלב והנשימה שלכם תקינים (נדמה לי שזהו, אולי יש עוד). הרופא קובע את הפרופיל בעודכם שם, אלא אם יש לכם בעיה מיוחדת שדורשת עוד בדיקה, וזה אומר שאתם יכולים לשאול אותו איזה פרופיל קיבלתם. דרך אגב, משקפיים לא מורידים פרופיל אוטומטית. לי יש בערך 5 וגם צילינדר נמוך וזה רק מוסיף סעיפים.
התחנה השלישית היא מבחן פסיכוטכני. אחרי שתניחו את התיק מתחת לשולחן ותוציאו את הסוללה מהפלאפון (כן כן) יושיבו אתכם מול מחשב, ותישאלו שאלות של פסיכומטרי: אנלוגיות (הקבלות) צורניות ומילוליות, שאלות מתמטיקה ברמת סוף יסודי ותחילת חטיבה (אחוזים ושברים), עברית- מילים קשות, הבנת הנקרא, מבחן הוראות שבו יש הוראות מאוד פשוטות שאתם צריכים למלא (למשל, "סמנו את האות השנייה במילה השלישית במשפט זה"). כל השאלות אמריקאיות. אפשר להתכונן בכך שתחזרו על אחוזים ושברים, ותעברו על מילים מסובכות באתרים של פסיכומטרי וכאלה. אני עשיתי קורס למבחן פסיכוטכני לפני שנתיים כדי להתקבל לתיכון שלי, והיו כמה טיפים שעזרו לי, אבל בסך הכל זה לא כזה קריטי. השאלות בכל נושא נעשות קשות יותר ויותר, אבל לרוב לא צריך הרבה יותר מהבנת הנקרא וקצת היגיון בשביל להצליח. בצד המסך מופיע לכם כמה זמן מוקצב לכל חלק וכמה זמן נשאר לכם (אל תשכחו לקחת בחשבון שהשאלות הראשונות לוקחות שנייה אבל השאלות בהמשך מסובכות הרבה יותר). אגב, אפשר להביא איבחון, אבל אני חושבת שצריך לשלוח אותו קודם. בסוף הפסיכוטכני ישחררו אתכם הבייתה, תצטרכו להעביר בדלפק הקבלה את הברקוד כדי שיוציאו אתכם מהמחשב. דברים ששכחתי: יש טופס או שניים שתצטרכו לחתום עליהם במהלך היום, בעיקר שכל הפרטים שמסרתם נכונים ושאם יחול בהם שינוי תעדכנו את הצבא. תבואו בנעליים נוחות!!!
(
לא, למשל) לפחות בלשכת גיוס בירושלים אין מעלית, ואני התחרפנתי מלהסתובב באולסטאר כל היום, עד כדי כך שבמבחן הפסיכוטכני הורדתי נעליים, ומהתחנת אוטובוס בשכונה שלי עד הבית הלכתי בגרביים
טוב נראה לי שחפרתי מספיק, מישהו פה כבר היה בצו ראשון בכלל? איך שלא יהיה בהצלחה לכולם, אתם מוזמנים לחלוק מחוויותיכם גם
נעמי
היי, אתמול הייתי בצו ראשון, ולמרות שקראתי בכל מיני מקומות על התחנות לפני זה, מה צריך לעשות ומה לא- אבל היו כמה דברים שהייתי רוצה לדעת ובתכלס זה מגניב שיהיה פה מדריך מעודכן שלנו