צו ראשון הגיע

ורדי24

New member
צו ראשון הגיע

שלום אנשי הפורום, הבן שלי, בן 16.5, מאובחן כ-PDD-NOS מזה כ-4 שנים, קיבל צו ראשון. הוא אמביוולנטי לגבי הגיוס אך בעיקר לא יודע כלום על התהליך והאפשרויות, ממש כמוני. מה לעשות? מה האפשרויות שלו? למי להתקשר? תודה ושבת שלום ורד

schlomitsmile

Member
מנהל
גם הבכור שלי קיבל לפני כמה ימים
לי רועד הפופיק, גם לך? לא קיבלתם חוברת הדרכה יחד עם הצו? בכל מקרה, הנה כמה קישורים שאולי יועילו https://www.aka.idf.il/main/giyus/ http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=612&MessageId=154162780 http://www.tapuz.co.il/forums2008/forumpage.aspx?forumid=164 ויש גם חומר בקישורי הפורום, סעיף 'צבא'. אם הוא רוצה להתגייס, אני חושבת שהכי טוב לקבל פטור ולהתנדב. לא רק שזה מאפשר תנאים מתאימים, זה גם מעלה את הסיכוי למפקד שאפשר יהיה לחיות איתו

גם אנחנו קבלנו

כבר קבעתי תור לרופאת משפחה שלנו למילוי הטופס לקבלת הפטור. אח"כ נתחיל אם תרצה מסלול חדש של התנדבות.

זה כאילו שאני כתבתי את זה!

ממש כמעט מילה במילה (כולל האבחון שהיה לפני ארבע שנים! מדהים!)

TikvaBonneh

New member
הבת שלי מאבחנת פסיכוטכנית בתל השומר

אם אתם רוצים לדבר איתה תשלחי לי מסר או אימייל ואני אשלח לך את המספר שלה. היא מקסימה ויש לה שני אחים PDD-NOS

כקוראת סמויה בפורום עד כה, אני רוצה להתריע

שלפי שרשורים שקראתי פה פטור מהצבא על סמך אוטיזם נחשב כ'נפשי' ולא כ'רפואי', כי אוטיזם זה דבר נוירולוגי שמשפיע על ההתנהגות. ויש בעיה קשה מאוד בהתנדבות של חייל עם פטור נפשי, אפילו אם הוא גאון מחשבים והאדם הכי אמין בעולם, כי הצבא לא מבין בבריאות הנפש. לפני כמה ימים היה לי דיון קשה עם מנהלת הפורום "התנדבות לצה"ל". תקראו את כולו. המנהלת תומכת בדעותיי, רק שהיא חסרת כוח בצה"ל. המלצתי לה להמליץ להורים ללכת לבג"ץ כמו אליס מילר.

arana1

New member
הכי טוב והכי בריא זה לא לשרת בצבא בכלל

הצבא לא מבין ואין לו פנאי ויכולת להתחשב בדקויות הקיום האנושי כדאי לזכור שדברים נוראים קרו לאספים בשירות צבאי ולכן גם כאן לא כדאי לתת לצורך להתקדם ולהשתלב(כביכול) להאפיל על שיקול הדעת

schlomitsmile

Member
מנהל
אני מניחה שהדברים הנוראים קרו למי שהתגייס בגיוס רגיל. למתנדבים יש תנאים אחרים. בנאדם עשוי לרצות להתגייס לאו דוקא בגלל רצון של הוריו או שלו "להיות כמו כולם". יכולות להיות גם סיבות אחרות.

arana1

New member
מאוד מקווה,באמת איני יודע

רק חושב שחשוב לזכור שהצבא מטבעו הוא ארגון אנטי אנושי ובדרך כלל התבנית הזאת מחלחלת וניכרת בכל סעיפיו וסניפיו ואוטיסטים עלולים להיות רגישים לעובדה הזאת יותר מאחרים שרות התנדבותי עלול לתקוע את הבן אדם במקומות הכי ממשמעים בעוד שבגיוס רגיל אדם עשוי להגיע למקומות הכי זרוקים שבהם חריגות זוכה ליותר סובלנות

בפורום ההתנדבות נכתב מיליוני פעם

שזה חד-משמעי - עם פרופיל 21 נפשי אי-אפשר לקבל סיווג בטחוני ותפקידים טובים לא משנה מה הסעיף הנפשי עליו הוא התקבל. ובשני הקישורים שהבאת לא ראיתי שום-דבר שסתר את זה. אם כבר אז ההמלצה שם במפורש היא שאוטיסטים ילכו לשירות לאומי ולא לצבא. איזה בעלי נסיון? לא הראו שם שום אספי שעשה תפקיד מאתגר/תורם בצבא. אספי שבצבא תיקן מדפסות זה לא דוגמא טובה. היום כל-דבר כמעט בצה"ל דורש סיווג, גם פקיד של קצין בדרגת סגן-אלוף, ואני אומרת את זה מנסיון בצבא. חייל בלי סיווג מהווה נטל על צה"ל ומבזבז את כספי משלם המסים. אין לצבא אם כן שום אינטרס לקבל חיילים אוטיסטים כמתנדבים. הם יהיו נטל וישבו על הספסל ולא יעשו כלום כמעט כל היום בבסיס (מדפסות בד"כ לא מתקלקלות), ויהיה צריך לשלם להם כל חודש 300 שקל ולתת להם ארוחת צהריים ומדים. לכן המלצתי למישהו ללכת לבג"ץ, ואז אולי התנדבות תהיה האופציה הטובה ביותר. זה כמו שלפני מאה שנה לנשים לא היתה זכות-בחירה כי חשבו שהן רגשניות.

schlomitsmile

Member
מנהל
בבעלי נסיון התכוונתי לדינה, שבנה שירת 3 שנים בהתנדבות, והיה מאד מרוצה. מה זה תפקיד טוב? לא יודעת לגבי הסיווג הבטחוני של מתנדבים, אבל לא כל אחד שואף להיות לוחם, טייס או קצין מודיעין. יש הרבה תפקידים משמעותיים שאינם דורשים סיווג בטחוני מיוחד. אילו הם לא היו תורמים משהו, לא היו מקבלים אותם. וכיוון שהם מתנדבים, מתייחסים לצרכים שלהם, והם גם יכולים לפרוש בסוף השנה אם לא טוב להם.

כאחת שהיתה בצבא:

במאה ה-21 כשהכל משוכלל, אין תפקידים משמעותיים שלא דורשים סיווג סודי. עם סיווג שמור אי-אפשר לעשות כלום. הבן של דינה כנראה מלכתחילה לא ציפה לקריירה צבאית של 3 שנים או משהו כזה אלא רק למסגרת חברתית להעביר את הזמן עם משימות מוגדרות. מה את מרחיקה עד לוחם, טייס או קצין מודיעין?! הלוואי שתפקידים שהם רק עשירית מזה לא היו דורשים סיווג! אצלי ביחידה כל דבר דרש סיווג, ולא הייתי במודיעין. כדי לעדכן במחשב מספרים כלשהם של חיילים או לאשר כניסה או להיות פקל"ש צריך סיווג! יש מקומות שגם אפסנאי צריך סיווג, למרות שלא בכולם. אפסנאי או צלם זה התפקיד הכי טוב שאפשר לעשות בלי סיווג. וגם בקישור של הדיון שהבאתי לך המנהלת אמרה שאותם הורים שפנו אליה טענו שלילדים שלהם מוצעים רק תפקידים של עובדי רס"ר ודומיהם, למרות שיש להם כמה בגרות של כמה יחידות במחשבים ומעל ל-700 בפסיכומטרי. תקראי את השרשור שקישרתי! ומה עם אליזבט3, אמא שכמדומני התלוננה פה שאין לצבא תפקידים לבן שלה? אולי לפני 30 שנה היו תפקידים משמעותיים בלי סיווג, היום עם השתכללות הטכנולוגיה כבר לא. פקיד של רב-סרן שמתכנן טיולים או מתקן מדפסות זה לא תפקידים משמעותיים. ובד"כ אין מה לעשות בתפקידים האלה ברוב שעות השהייה בבסיס. בקשר ל"אילו הם לא היו תורמים משהו, לא היו מקבלים אותם.": זה לא בהכרח נכון: הצבא מעוניין להוציא כסף כדי לעשות חסד עם קבוצות מסויימות ולאפשר להם לשרת בצבא רק באופן רשמי כדי שתהיה להם תעודה ששירתו ושלא יחששו מאפליה, למרות שעם פרופיל 21 נפשי אי-אפשר לעבוד עם חברות בטחוניות בהיי-טק אפילו אם שירתת כמתנדב. איך אני יודעת? כשהייתי בצבא (לא, לא נראה לי שאני אספית ואני לא מאובחנת, מדובר בנסיבות אחרות) מישהי מתא מתנדבים בפירוש אמרה לי ש"אנשים עם 21 נפשי אלו אנשים שבעופן עקרוני הצבא לא חושב שהם בכלל צריכים להיות בו" כששאלתי למה הם לא מקבלים סיווג. ממש כך! ואני יודעת שעם סעיף נפשי, אפילו עם פרופיל 64, אין אפשרות לגשת לקצונה או לחתום קבע. למרות שאם הפרופיל גבוה מ-21 יש סיכוי לקבל סיווג. אבל רק אם הוא גבוה מ-21 ואתה לא מתנדב! אני מודיעה לכם שאם הילדים שלכם ילכו לצבא כמתנדבים כשהוא מודע להיותם אוטיסטים הם ימצאו את עצמם בתפקיד שאין להם מה לעשות בו ולא דורש שום אינטליגנציה בלי שום אפשרות להתקדם עם הזמן, ויהוו נטל על המערכת. תבינו מהר מאוד שהצבא סתם עושה להם טובה ושכל התפקיד שלהם זה לקבל תעודת שחרור שתשתיק אנשים שישאלו אותם על הצבא. אז או שתילחמו שילדיכם לא יופלו מסיבה לא עניינית, או שתייעצו להם לא ללכת לצבא, או ללכת אליו עם פרופיל 45 ולעשות טירונות (אז עוד יש סיכוי למשהו טוב).

arana1

New member
זה לא נכון

אפשר בהחלט לעבוד בהיי-טק ובחברות בטחוניות עם פרופיל נפשי ואבחון של א"ס

schlomitsmile

Member
מנהל
מצטערת לשמוע שהיו לך חוויות לא טובות שמעתי מהורים לאספים שהתנדבו, חוויות טובות. מעבר לשאלת הסיווג (שלפי אגמית אספים יכולים לקבל סיווג בטחוני), יש תפקידים כגון חובש (לא קרבי), מורה-חיילת, מדריך כושר, תפקידים בתחום האינטרנט, תפקידים בדובר-צה"ל ועוד, שיכולים להיות משמעותיים ותורמים לחייל ולצבא.

נראה לי שלבת של אגמית היו קשרים שבזכותם

היא סווגה כ'רפואית' ולכן היא יוצאת מן הכלל. כאן היחס של צה"ל 'דילג' עליה ספיציפית. לגבי השאר שסווגו כ'נפשיים': נראה לי שהאספים שהיו להם חוויות טובות הם האספים בתפקוד פחות גבוה, שלא היו בשלים לקבל תפקיד ניהולי ונזקקו לסדר יום שגרתי בעיקר ולא ל"קריירה צבאית". דווקא אספים גבוליים יותר או בתפקוד יותר גבוה שמעוניינים במשהו דמוי "קריירה צבאית" נראה לי יתחרטו על ההתנדבות בסופו של דבר. אדם אינטליגנטי שמתפקד טוב ביומיום לא יוכל לעמוד בבזיון של תפקידים לבעלי "21 נפשי" בצה"ל. תראה את חמשת ההודעות מתחת של אספי שהעז להתנדב וכתב ש"בפרספקטיבה אין מקום ל-21 נפשי בצה"ל". וכדרך אגב, בלי שום קשר לסיווג: מתנדבים עם 21 נפשי לא יכולים לעשות קורסים בכלל, גם קורסים בסיסיים. מתנדבים רפואיים מקבלים אישורים לקורסים אם הם מתאימים, נפשיים לא. כך שגם תפקיד לא מסווג שדורש קורס יחסם בפניהם. חובש חייב קורס! ונראה לי שכדי להגיע לדובר צה"ל דרוש סיווג. מורה חיילת או מדריך-כושר? רוב האספים לא מתעניינים בללמד או להדריך. בעצם כמעט כולם לא. אני בטוחה שהבת של אגמית מסווגת כ"רפואית" ולא כ"נפשית" בגלל פרוטקציה, עד שאגמית לא תפריך את זה.

הילה מתא מתנדבים שמכירה את העניין אומרת אחרת.

הלוואי שלא היה סיווג כזה רפואי או נפשי! אבל צה"ל המטומטם עושה הבחנה כזו.

למעלה