כאחת שהיתה בצבא:
במאה ה-21 כשהכל משוכלל, אין תפקידים משמעותיים שלא דורשים סיווג סודי. עם סיווג שמור אי-אפשר לעשות כלום. הבן של דינה כנראה מלכתחילה לא ציפה לקריירה צבאית של 3 שנים או משהו כזה אלא רק למסגרת חברתית להעביר את הזמן עם משימות מוגדרות. מה את מרחיקה עד לוחם, טייס או קצין מודיעין?! הלוואי שתפקידים שהם רק עשירית מזה לא היו דורשים סיווג! אצלי ביחידה כל דבר דרש סיווג, ולא הייתי במודיעין. כדי לעדכן במחשב מספרים כלשהם של חיילים או לאשר כניסה או להיות פקל"ש צריך סיווג! יש מקומות שגם אפסנאי צריך סיווג, למרות שלא בכולם. אפסנאי או צלם זה התפקיד הכי טוב שאפשר לעשות בלי סיווג. וגם בקישור של הדיון שהבאתי לך המנהלת אמרה שאותם הורים שפנו אליה טענו שלילדים שלהם מוצעים רק תפקידים של עובדי רס"ר ודומיהם, למרות שיש להם כמה בגרות של כמה יחידות במחשבים ומעל ל-700 בפסיכומטרי. תקראי את השרשור שקישרתי! ומה עם אליזבט3, אמא שכמדומני התלוננה פה שאין לצבא תפקידים לבן שלה? אולי לפני 30 שנה היו תפקידים משמעותיים בלי סיווג, היום עם השתכללות הטכנולוגיה כבר לא. פקיד של רב-סרן שמתכנן טיולים או מתקן מדפסות זה לא תפקידים משמעותיים. ובד"כ אין מה לעשות בתפקידים האלה ברוב שעות השהייה בבסיס. בקשר ל"אילו הם לא היו תורמים משהו, לא היו מקבלים אותם.": זה לא בהכרח נכון: הצבא מעוניין להוציא כסף כדי לעשות חסד עם קבוצות מסויימות ולאפשר להם לשרת בצבא רק באופן רשמי כדי שתהיה להם תעודה ששירתו ושלא יחששו מאפליה, למרות שעם פרופיל 21 נפשי אי-אפשר לעבוד עם חברות בטחוניות בהיי-טק אפילו אם שירתת כמתנדב. איך אני יודעת? כשהייתי בצבא (לא, לא נראה לי שאני אספית ואני לא מאובחנת, מדובר בנסיבות אחרות) מישהי מתא מתנדבים בפירוש אמרה לי ש"אנשים עם 21 נפשי אלו אנשים שבעופן עקרוני הצבא לא חושב שהם בכלל צריכים להיות בו" כששאלתי למה הם לא מקבלים סיווג. ממש כך! ואני יודעת שעם סעיף נפשי, אפילו עם פרופיל 64, אין אפשרות לגשת לקצונה או לחתום קבע. למרות שאם הפרופיל גבוה מ-21 יש סיכוי לקבל סיווג. אבל רק אם הוא גבוה מ-21 ואתה לא מתנדב! אני מודיעה לכם שאם הילדים שלכם ילכו לצבא כמתנדבים כשהוא מודע להיותם אוטיסטים הם ימצאו את עצמם בתפקיד שאין להם מה לעשות בו ולא דורש שום אינטליגנציה בלי שום אפשרות להתקדם עם הזמן, ויהוו נטל על המערכת. תבינו מהר מאוד שהצבא סתם עושה להם טובה ושכל התפקיד שלהם זה לקבל תעודת שחרור שתשתיק אנשים שישאלו אותם על הצבא. אז או שתילחמו שילדיכם לא יופלו מסיבה לא עניינית, או שתייעצו להם לא ללכת לצבא, או ללכת אליו עם פרופיל 45 ולעשות טירונות (אז עוד יש סיכוי למשהו טוב).