צו פינוי מחנות

menzo

New member
צו פינוי מחנות

העסק אותו אני מפעיל מעל 4 שנים ממוקם בחנות בתוך מתחם שפעל בשנה האחרונה תחת כונס נכסים, מאחר והחברה שהפעילה את המתחם נקלעה לחובות כבדים. לפני מס' מס' שבועות נמכר הבניין לקבוצות משקיעים, והוצא לחנות שלי וליתר דיירי המתחם צו פינוי לתחילת החודש הקרוב. בחוזה שעשיתי עם הבעלים הקודמים , יש לי אופציה להארכת החוזה לשנתיים הקרובות. לפני שמונה כונס הנכסים, במשך מס' חודשים העברתי את כספי השכירות לבנק הפועלים ולא לבעלים, מפני שהאחרון חייב המון כספים לבנק, שלמעשה הבניין שועבד לבנק, כתוצאה מזה שלא עמד במשכנתא שעמדה נגדו. בהסכם המכר, כותב שם כונס הנכסים שהבעלים החדשים יקבלו את הנכס ללא ההתחייבויות הקודמות של הבעלים הקודמים, למעט שכירויות. אחד מקבוצת המשקיעים, עו"ד במקצועו, טוען שהוא מבין מזה שיש לו את האפשרות לא להכיר בחוזה הקודם שלי. העניין מצוי בטיפול של עו"ד שהוא גם חבר, וזה מזהיר מפני מצב שישנו סיכוי להפסד במשפט. רוב עורכי הדין עימם התייעצתי טוענים שאין אפשרות חוקית להתכחש להסכם שיש לי עם הבעלים הקודמים, ועל קבוצת הרוכשים להכיר בהסכם זה. אני הלכתי לאיבוד בכל העניין. הייתי רוצה לדעת מה דעתך בנדון? בתודה,אורי

קשה מאד להביע דעה

מבלי לראות את המסמכים. על פניו, אם אכן כתוב ש"הבעלים החדשים יקבלו את הנכס ללא ההתחייבויות הקודמות של הבעלים הקודמים, למעט שכירויות" הרי שלא אמורה להיות בעיה. לכך יש להוסיף שהכלל הוא שהחלפת בעלות בנכס אינה משפיעה על הסכם שכירות. לא יודעת מדוע העו"ד החבר סבור שיש סיכון להפסד ולא ברור לי על איזה משפט מדובר בשאלה.

u 1000

New member
אני מנחש...

שעו"ד-חבר קרא את סעיף האופציה וראה אפשרות מילוט של הבעלים החדשים.

כל ניחוש יהיה טוב

צריך גם לבדוק את הסכם רכישת הנכס מידי הכונס. לא בהכרח הרוכש מעוניין להיפטר מהשוכרים.

למעלה