צו מניעה!!!

יניב ב.

New member
צו מניעה!!!

באילו מקרים יש לביהמ"ש המחוזי סמכות להוציא צו מניעה כנגד רשות (עירייה למשל)שפעלה שלא כדין? האם ישנו פס"ד מנחה בנושא? תודה לכולם

ציפי ג

New member
זה לא התחום שלי

ושאלה לי: האם אתה סטודנט? אם כן, אבקשך לצין זאת בשאלות עתידיות. ואם כן, אז אני משוכנעת שבספריה ישנם ספרים העוסקים בצווי מניעה, ובהם מרוכזים הן החוקים והן הפסיקה בנושא.

יניב ב.

New member
שאלתי באה לאחר עיון ממושך בספרי

החקיקה והפסיקה שברשותי- שם לא מצאתי תשובה. ולא- אינני סטודנט.

צו מניעה (תראה מה עשית לי, שמחה...)

לבימ"ש, ולא רק לבימ"ש מחוזי, יש תמיד סמכות להוציא צו מניעה כנגד עירייה שפועלת שלא כדין. לאחרונה, הוקמו במסגרת בתי המשפט המחוזיים בתי משפט מנהליים, אליהם הועבר הטיפול בנושאים שקודם היו מגיעים לבג"צ, אבל זה בנוסף לסמכות שהזכרתי לעיל.

יניב ב.

New member
עמנואל- יש לך פס"ד מנחה בנושא?

שעוסק בצו מניעה נגד רשות שפעלה שלא כדין?

לא ברור לי...

האם אתה מחפש פס"ד שבעקבותיו החלו לתת צווים נגד רשויות, או שאתה מחפש "סתם" פס"ד שנתן צו נגד רשות?

יניב ב.

New member
הבהרה

הנני מחפש פס"ד המקנה לביהמ"ש סמכות להוציא צו מניעה כנגד רשות שפעלה שלא כדין!!!

לא נראה לי שתמצא...

הסמכות נובעת לא מכח פס"ד, אלא מחוק יסוד השפיטה ומחוק בתי המשפט. בעבר, היה סעיף שמנע הוצאת צווים נגד המדינה, אבל סעיף זה בוטל מזמן.

רגע, אני אעזור....../images/Emo101.gif

חברים יקרים!!! אני מבין שאתם לא עוזרים לנ"ל מחשש שתוכתמו בתווית "רציניים יותר מעמנואל". אי לכך, ובראותי את מצוקתו של יניב ב. הנ"ל, הריני להכריז בזאת כי בכל הנוגע למערכת "תפוז" אינני רציני כלל וכלל, ואין רציני פחות ממני. אי לכך, ובהתאם לזאת, הרי שממילא אתם "רציניים יותר מעמנואל", וסיוע להנ"ל לא ישנה מעמד זה. אשר על כן, אני תקווה כי סולקו כל החסמים והקליפות המונעים מאור הגנוז להפציע ולהגיע ולהביא מזור לידידנו מאנ"ש. בב"ח

melly1

New member
תשובה ממי שמגדיר עצמו כרציני יותר

אני סבור שהשאלה שלך מאד מאד כללית. מה שאתה מדבר עליו התייחס למדינה והעירייה לענין זה אינה המדינה. הדרך בה התגברו על בעיה זו היתה תמיד בתביעה לסעד הצהרתי. בכל מקרה כמי שורצה תשובה רצינית מוצע שתעלה את הסיפור המלא או לפחות סי]ור ענייני יותר באיזה סוג של רשות עסקינן ובאיזה סוג של סמכות ואז אני בטוח שגם בין אלה כמוני המגדירים עצמם בוודאות כפחות רציניים מעמנואל (האזרח המודאג מול השלטון) . בכל מקרה דומה כי אם רצונך בסיוע עליך להקדים ולהתנצל בפניו.

melly1

New member
המילה "שאינו" נשמטה מכותרת הקודם

כפי שמעיד גוף המסמך ושוב בחוסר רצינותי עשיתי בראש וראשונה צחוק מעצמי.

יניב ב.

New member
עמנואל - אתה ביזיון לעורכי הדין

מה ביקשתי? קצת עזרה. לא אסבול תשובות ציניות כאלו יותר. אם אין לך תשובה- פשוט אמור זאת. נ.ב. זו לא הפעם הראשונה שיש כעס רב כלפיך כאן.

סגנון

יניב היקר. ברור לך שבסך הכל, איש לא חייב לך מאומה וכל התשובות ניתנות מתוך רצונם הטוב של חברי הפורום. לא ברור מה אתה בעצם מנסה להשיג בהשתלחות כזו. האם לדעתך מישהו עוד ימשיך ויטרח עבורך? תמהני.

ככה אתה מתנהג כשמנסים לעזור?

אז חברים: הואיל והוכרזתי כ"ביזיון לעורכי הדין", ממילא אין אתם יכולים להתייחס להכרזתי כי אני הפחות רציני מביניכם. מכיוון שכך, אתם שוב עלולים למצוא עצמכם, שלא בטובתכם, לא רק בעמדת ה"רציני יותר מעמנואל", אלא נמדדים בסקלת הביזיון. בב"ח (וציפי - אם ההודעה מפריעה תרגישי חופשיה למחוק אותה)

אם אתה הוכרזת כבזיון לעו"ד

אז אני שתשובתי היתה הרבה פחות מעמיקה, בלשון המעטה על אחת כמה וכמה. יניב ב. לשונך אינה מקובלת. שאלתך כללית ואין אנו מבינים אנה פניך מועדות. אם תמקד אותה בסיפור או ארוע קונקרטי, יקל על כל אלו שיהיו מוכנים לעזור לך, בהתחשב בפניתך למי שעזר לך.

על מה הטענות?

התשובה היתה מאוד מפורשת: 1. לבית משפט יש סמכות להוציא צו מניעה. 2. סמכות זו מעוגנת בחוק, בעיקר כשבוטל מזמן סעיף שמנע הוצאת צווים נגד המדינה (ואני מבין שעיריה נחשבת כ"חלק" מהמדינה לצורך סעיף זה שכבר בוטל). 3. מה עוד?

למעלה