צו מיאוס (מאמר)

אהרן5

New member
צו מיאוס (מאמר)

נהוג להאמין שהדרך לשלום ושלווה, היא אך ורק דרך הפיוס, הסובלנות והאחווה. אכן, אך טבעי להניח זאת, אבל, הפתעה: זאת טעות! נזיפה, גערה, ענישה, הוקעה, גם הם כלים כדי לשגר מסר חברתי לפיו התנהגות מסויימת פסולה היא ויש לחדול ממנה כדי להתקבל אל הכלל. משפחה שיש בה "כבשה שחורה" חייבת להוקיעה ולהסגירה למשטרה עוד כשהיא "קטנה". אחרת מגיעים למצב של אתי אלון (שניסתה לעזור לאחיה שהסתבך בהימורים), או למצב של רוצחי נהג המונית דרק רוט (שניסו לשקם אותם, למנוע את הכתמתם ובכך לכאורה למנוע מהם להתדרד, למעשה: הסלחנות הזו רק עודדה את הדרדרותם). אם חבורת נערים "שובבים" מתחילה לגלות סימנים של התנהגות אנטי חברתית, יש להעמידם בנחישות על חומרת מעשיהם. אם הם מתעקשים שלא לחדול מדרכם הרעה, אין לגלות שום סימני "הבנה" ורצון טוב, אלא להענישם ולהוקיעם בנחרצות כדי שיבינו שבשום פנים ואופן התנהגותם איננה מתקבלת ואיננה נסבלת. על אחת כמה וכמה בכל הנוגע לאנס או רוצח סדרתי, או אפילו תרבות שלמה הקמה לשחוט ולטבוח בני אדם. עם הנאצים או היוגוסלבים, למשל, לא היה מקום לשום נסיון פיוס ופשרה. רק להכרעה מוחצת! כך גם לגבי כת השטן, ולכל גוף הדוגל בהתנהגות אנטי חברתית כלשהי. כך גם השמאל הישראלי. אם קיימת אידאולוגיה שגויה במדינת ישראל, צריך לקום, לאזר עוז ולאמר לה את האמת, גם אם היא קשה. נכון, האמת כואבת, כואבת מאוד מאוד, היא פוגעת, אבל אי אפשר להמנע ממנה. הנסיון לברוח ממנה ולדחות את ההכרה בה, אך מחמיר את המצב. אם רוצים להגיע לאחדות בעם, אין מנוס מלהבין שאחדות חייבת להיות סביב משהו. בטחון אישי איננו יכול להוות נושא לאחדות, משום שבדרך להגשמתו כל צד מושך לכיוון הפוך לחלוטין (הימין: הכרעת הפלסטינים, השמאל: כניעה להם, פיוסם וריצויים). יש להבחין בין נימוס, סובלנות, ואחווה, ובין אחדות. אלו דברים שונים לחלוטין. אם רוצים להגיע לאחדות בעם חייבים להיות קשים ו"אכזריים", כלומר: לאמר את האמת במלוא חריפותה. אם רוצים להיות מנומסים זה לזה, נחמד אולי יהיה – אבל אחדות לא... כך גם כלפי הערבים. אם רוצים לעודד אותם לחדול מדרכם הברברית, יש לגנותם בצורה חריפה ביותר "בלי כזה ובלי כאילו". אבל, אם אנחנו "מבינים" אותם, הרי שאנחנו מרפים את ידיהם של הבודדים מביניהם המתנגדים לשחיטת אזרחים חפים מפשע. האם הגישה המפויסת של השמאל המנסה לעודד דו קיום ורצון טוב, מעודדת את השלום או מרחיקה אותו?... האם המאמצים לרצות את הערבים מעודדים אותם להתנגד לשחיטת היהודים, או דווקא מעודדים אותם להאמין בצדקתם, ולהמשיך בדרכם האלימה כדי לעודד את התרפסות היהודים?... בכל כלל יש כמובן יוצאים מן הכלל... הנה חסיד אומות העולם של תקופתנו, הוא אינו "מבין" את הטרור, מעניין מי מעודד אותו לא "להבין" את הטרור, הימין או השמאל?... http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2138114,00.html כאן חשוב מאוד לבצע אבחנה: השמאל הוא "בן אובד", "כבשה שחורה" שבטעות סטתה לדרך הרעה. עליה אנו כועסים מאוד, גוערים בחריפות, ומנסים לחלץ את אנשיה מזרועות הכת הדתית ששטפה את מוחם. הערבים, לעומת זאת, הם אויבים. אותם אנחנו שונאים ומתעבים בכל נימי ליבנו ונפשנו כנאצים הקמים עלינו לשחוט אותנו ולהשמידנו. חשוב מאוד להבין את ההבדל. על השמאל (כבן אובד) אנו כועסים וגוערים. את הערבים (כאויב) אנו שונאים ומתעבים. בשני המקרים, כדי להגיע לרגיעה יש להשתמש בכלים הפוכים לחלוטין ממה שנהוג לחשוב: לא סובלנות, אחווה ואהבה, אלא כעס, הוקעה, ואמירת האמת במלוא חריפותה. לערבים נאמר: לעולם לא נשכח ולעולם לא נסלח! אתם ברברים! אתם שוחטים זקנים, נשים וטף. אתם צולפים על תינוקות. אתם מבצעים מעשי לינץ´. אתם מרטשים רגלי ילדים, אתם מרוצצים ראשי נערים על סלעים. אתם מפתים נער תמים באינטרנט למעשה אהבה כדי לשחוט אותו, ומתגאים בכך "לתפארת מדינת פלסטין". אתם שולחים את ילדיכם לחזית כדי שיהרגו ותוכלו להנות מאהדת העולם (מוחמד דורה). אתם מנצלים את המצוקה ואת התלהבות הנעורים כדי לשלהב את נעריכם ולשולחם להתאבד כדי לשחוט ללא אבחנה ("נוער ערפאת" בדיוק כמו "היטלר יוגן"). אתם רוקדים על הגגות, ומחלקים סוכריות בכל ארוע של מוות. אתם משתתפים בתערוכות של פיצות וגופות. אתם עם שתומך בטרור, מסתיר אותו, ומטפח אותו. אתם שולחים את הטרוריסטים כחיילים מטעמכם. אתם שורפים דגלים ובובות בהפגנות. אתם רוצחים את האחות שלכם. אתם תרבות ברברית! אתם משתמשים בטרור ללא שום גבולות. אם לא תצליחו עם "קצת" טרור, אתם תעברו ל"מגה טרור". אתם תבעירו את האזור כולו, אתם תובילו למלחמה אדירה. רק ריח מוות עושה לכם את זה... אתם כורתי גפיים ועוקרי עיניים (טבח דאמור), הגעתם לשפל המדרגה האנושית, אתם לא בני אנוש, אתם ברברים! את האמת המרה הזאת יש לאמר, במלוא חריפותה. את הסיפורים על המצוקה שלכם תספרו לחברים שלכם (מהשמאל...), את דמעות התנין שלכם תבכו למישהו אחר... שום דבר, אבל שום דבר, לא מצדיק התנהגות כה ברברית. לעולם, לעולם לא נוכל לסלוח לכם ולא לשכוח. לעולם. גם כשיהיה שלום, לנצח נזכור את התנהגותכם הברברית. לשמאלנים נאמר: אתם טועים. טועים לחלוטין. האידאולוגיה שלכם קרסה. שום דבר ממה שהתחלתם עימו לא נשאר, הכל נשבר. כל שנותר לכם הוא רק לתרץ את הכשלונות. פעם נלחמתם למען ערפאת, זעקתם: "אין פרטנר אחר"... אבל היום כבר הכל ברור: לא "אחר" ולא בטיח, אין פרטנר (נקודה)... ערפאת הונה אותנו (עבד עלינו עבודה ערבית). כל קונספציית השלום שלכם התמוטטה. כדי להגיע לשלום אין מנוס אלא להכריע את הטרור ולהכרית מהפלסטינים את התקווה שביכולתם לגרשנו מפה. אין אופציה מלבד האופציה הצבאית. תודו בכשלונכם, פנו את הדרך, אל תפריעו, הצטרפו אלינו, התאחדו עימנו. זהו "צו הפיוס" שלי כלפיכם: התפכחו מן הכת בה נשביתם, שובו בשאלה מדרככם הרעה, ונחבק את כולכם בזרועות פתוחות. ועד אז נמשיך לגנות בצורה בלתי מתפשרת את פועלכם, שכתוצאה ממנו הטרור זוכה ללגיטימציה (גם אם אתם מתכחשים לכך). כדי להתאחד יש להכחיד את האידאולוגיה השגויה ולהתאחד סביב האידאולוגיה הנכונה. עצוב, אך אין מנוס מכך. כל הידע הנחוץ כדי לדעת מי היא האידאולוגיה השגויה כבר מצוי בידינו. כל שנותר כדי להפכו לנחלת הכלל הוא רק לערוך דיון ציבורי בשאלה: הסכם אוסלו – איפה טעינו? (האם היה הדרג המדיני שוב שבוי בקונספציה?...) ולכן נשוב ונקרא: חשבון הנפש של אוסלו – עכשיו! סיכום: הדרך לאחדות בעם איננה עוברת דרך פיוס וסובלנות, אלא דרך הכחדת האידאולוגיה השגויה! כך גם הדרך לשלום איננה עוברת דרך התרפסות לערבים, אלא דרך גינויים הנחרץ. רק גישה כזו תגרום להם להכיר בתת האנושיות שלהם, להתבייש ולשוב לדרך בני אנוש! ביבליוגרפיה: http://www.ynet.co.il/home/1,7340,815-148-2126140,00.html http://www.ynet.co.il/home/0,7340,L-1709-2131478,00.html http://users.actcom.co.il/~halemo/zavpius.html

טוען רב

New member
להכחיד אידאולוגיות?

כעיקרון, אני תומך בחופש המחשבה. תפקידה החשוב של המדינה בעיצוב מערכות הערכים של אזרחיה הוא במערכת החינוך. אכן, שם יש להציג בצורה חלקה והגיונית את האידאולוגיה הציונית עליה מבוססת המדינה, וען את ההיסטוריה האמיתית של העם היהודי. יש לאפשר לאלו שלא ישתכנעו לעזוב את המדינה בצורה מכובדת, על מנת שיוכלו לחיות במדינה המתאימה למערכת הערכים שלהם. שהרי הנזק הגדול ביותר נוצר ע"י אזרחים ממורמרים המרגישים כלואים במדינה לא להם, כפי שחזה ´אחד העם´ לפני שנות דור.

אהרן5

New member
חופש המחשבה

אידיאולוגיה תיכחד כחלק מחופש המחשבה, כאשר יהיה ברור לכל, שהמדובר בתפיסת חשיבה שהיא מעוותת מבסיסה.

Ouri_s

New member
שוב פעם הבולשיט שלך...

אתה וחבריך שוב מסיתים נגד השמאל ללא היכר..עד שזה יגמר שוב פעם ברצח.. אין לך מאמרים יותר טובים לכתוב חוץ מאשר נגד השמאל?

אהרן5

New member
צו מיאוס

ההסתה נגד השמאל נועדה למטרה טובה: להאיץ את הכחדתה של האידיאולוגיה המעוותת הזו. בדיוק לשם כך נכתב המאמר, אגב... לא ניתן לסתום את חופש הביטוי בעזרת איום ברצח פוליטי. צריך פשוט לסייג כל מאמר כזה ולהסביר שמדובר בויכוח מילולי בלבד, בכעס על "הבן האובד" (לא בשנאה כלפיו), ובקבלתו בזרועות פתוחות לכשיתפכח וישוב בשאלה מן הכת בה הוא נשבה. בדיוק כפי שכתבתי. כמו כן אפשר תמיד להעיר שרצח פוליטי איננו יכול לסתום פיות, ובוודאי שלא לשנות דעות. נהפוך הוא, הוא בד"כ רק מחזק את ההתנגדות. הדרך היחידה לשנות דעות היא ויכוח מילולי - נוקב ככל שיהיה. וזהו בדיוק מה שאני עושה...

youvall

New member
תגיד לי,אתה ממש רוצה שכל השמאלנים

ימותו??? יעלמו מהמדינה??? האין מדינת ישראל מדינה פלורליסטית? האין יש במדינה הזאת חופש דיבור ומחשבה כל עוד אין זה מסית לפגעיה באדם אחר??? האין המאמר שאתה רשמת מסית לרצח פוליטי של מנהיגי השמאל במטרה להשמיד את האידיולוגיה הארורה הזאת? שאני אזכיר לך שאתה הסכם השלום עם מצרים חתם בגין-איש ימין וגם אז קם הימין עליו להשמידו מפני שויתר על סיני שהייתה לאה בנפט וגז ומקור תירות מספר אחד בעולם ומה פתאום מוותרים על זה? ועוד לערבים???? איזה סכסוך בדיוק נגמר אחרי מלחמה??? יש סכסוך שלא נגמר בסופו של דבר בהסכמי שלום? היתכן הדבר שהימין רואה את החמישה צעדים קדימה אבל יש אנשים בשמאל שרואים 15 צעדים קדימה? שאני אזכיר לך,כשפרס(איש שמאל) בנה בשנות החמישים את הכור האטומי קם עליו עם ישראל לשוחטו מפני שהדבר עלול לגרום למלחמה נוספת דבר שהעם לא רצה ופרס אמר תרגעו,עוד כמה שנים תגידו על זה תודה... ואכן ב73´ מדינת ישראל מקבלת סיוע של תחמושות ומטוסים וטנקים(ששלנו היו מושבתים) רק מהחשש שישראל תשתמש בפצצת אטום-מהכור שפרס בנה??? יכול להיות שכמו שפרס ראה כמה שנים קדימה את העסק של הכור הוא רואה כמה שנים קדימה גם את הצורך שלנו להגיע להסכם מדיני עם הפלסתינאים על-מנת לסיים את הסכסוך העקוב מדם הזה? השמאל הישראלי אולי לא מתאים לך,ואולי לא מתאים למצב הנוכחי אבל אי אפשר להכחיד משהו מפני שהוא אינו מתאים,זה לא יתכן!!!! אתה לא יכול לפסול על הסף תאוריה של מישהו..... את התאוריה של אינשטיין על איך לפצח אטום הגרמנים דחו בשנות ה20´ בשנות ה30´ אינשטיין עבר לארה"ב וגם שם דחו אותו.... אינשטיין קיבל את המימון למחקר שלו רק ב40´,עשר שנים אחרי שנאם בקונגרס וסתבר שהוא צדק,לא לתקופה של שנות ה20´ מפני שהטכנולוגיה הייתה חסרה אבל הוא הצליח להוכיח שאפשר לבקע אטום.... השמאל הישראלי ישרוד ולו רק בגללך ובגלל אנשים כמוך,כמו כל קבוצה ככל שיש לה יותר מתנגדים הגרעין נעשה קשיח יותר ויותר.... אין מדינה שמסכימה על הכל כמו שאין מדינה שחלוקה על הכל,פה זרמים במדינה מתחלקים בזמנים. בזמנים מסוימם השמאל הוא היחיד שיכול לעשות משהו, ובזמנים מסוימיים הימין צריך להנהיג... לא יתכן שתקבע שמהלך הסכסוך יפתר בפיתרון צבאי כאשר ברור גם לימין שאי אפשר לסיים את הסכסוך במלחמה.... אין לי שום דבר נגד הימין,יש לי משהו נגד אנשים כמוך שחושבים שהשמאל הוא הנגע הרע בחברה הישראלית... הפרזטים,אוכלי החינם,עודף שרים,תקציבי ענק למקומות שלא צריכים לקבל אותם,התנחלויות בלתי חוקיות שרק מחמירות את המצב הם הם הנגע הרע בחברה ואותם צריכים לעקור מהשורש,לא אידיולוגיות שלמות שמבוססות על הוכחות היסטוריות..... יובל ואהרן,תמצא לך מטרה אחרת,דיי נמאס שכל שני וחמישי אתה כותב עוד משהו שוקרא להרוס את השמאל אבל כל הדברים שלך אומרים אותו דבר... "אני צודק אתם טועים,אני צריך לשרוד אותכם צריך להרוג"... תרגיע! ומהר!!!!! יובל

Ouri_s

New member
../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

קבל ח"ח גדול ממני!

Annie46

New member
אהרון היקר

מה שלומך? אני מודה, קשה לי לקרוא את מאמריך... אין טעם להשתלח בשמאל (לפחות לא השמאל הציוני, של אלו המתגייסים לצבא והמשרתים גם ביו"ש). כן יש טעם לנהל איתם דיונים (בתנאי שיהיו פוריים כמובן). גם אני, אולי כמו עוד כמה, הייתי רוצה מדינה שתשתרע מהים ועד עיראק, למה לא? יש להם המוןןןןןןןןןןןןןןןן נפט!!!!!!!!! (הלוואי עלינו רבע מהכמות שלהם!) אבל צריך להיות מציאותיים, לפעול גם עם הראש ולא רק עם הבטן. אז נכון כי אברהם אבינו בא מאור כשדים (עיראק בימינו), ותמיד יכול לקום איזשהו נביא הזוי מקרבנו שיחליט כי צריך לאחד את כל המזרח התיכון תחת חסותנו, חה, חה, חה...
אבל - "תפסת מרובה, לא תפסת". אני מציעה להיות מציאותיים... לנסות להגיע להסדר עם הערבים היושבים על אדמתנו. ועד שנגיע להסדר איתם - לדעתי, החשוב ביותר הוא לעשות הכל כדי למגר את הטרור, ולדאוג להחלשתם הממשית, כך שהם לא יוכלו לפעול נגדנו, והם יהיו אלו שיתחננו להפסק הפעילות ולנהל משא ומתן לשלום. במסגרת מו"מ שכזה, יש להציל כמה שיותר מחלקי ארץ-ישראל, אך יש להיות גם מעשיים... לכן, ייתכן וגבולותינו העתידיים יהיו קרובים יותר לאלו של 67, מאשר של ימינו. שבוע טוב

אהרן5

New member
אני יקרה

אבל אי אפשר להחליש את הטרור, אם במקביל מעודדים אותו... וזאת בדיוק מה שעושה השמאל (אנא עייני במאמרי: "מיהו שמאלני"). על קצה המזלג: השמאל תומך במאבק הפלסטיני (הגם שהוא טוען שהוא לא מצדיק את דרך המאבק), אבל בכך שהוא תומך במאבק הפלסטיני הוא נותן להם לגיטימציה. למעשה השמאל הישראלי הוא הדלק שלהם. ללא השמאל גם התמיכה הבינלאומית של דעת הקהל האירופית היתה נמנעת מהם, וללא דעת קהל בינלאומית מאבקם מחוסל. את הלגיטימציה הזו מעניק לטרור גם השמאל "הציוני" כביכול. זהו בדיוק הגדרת השמאל: השמאל היום היא אידאולגיה הנותנת לגיטימציה למאבק הפלסטיני. כל אדם החושב שמאבקו של האויב צודק, הוא שמאלני! כלומר: הוא תומך בטרור (גם אם הוא איננו מבין זאת). לחלמאות הזו צריך לעשות סוף (גם אם האמת כואבת)!

Annie46

New member
או.קיי. אני מסכימה למשפט

אני מסכימה למשפט: כל אדם החושב שמאבקו של האויב צודק, חוצה למעשה את הקווים (גם אם הוא אינו קולט זאת). לחלמאות הזו צריך לעשות סוף (גם אם האמת כואבת)! אני מסכימה לכך. בזאת אתה אכן צודק. אבל לגבי השמאל - איני חושבת שזה המצב. רוב השמאל (השפוי כמובן), אינו חושב על מאבקו של האויב, אלא על חושב על טוב (לשיטתם) עבור המדינה שלנו. וגם אני חושבת כך. לכן, אהיה מוכנה (לצערי) להתפשר על חלקים מא"י, למען שקט וביטחון אמיתי.

אהרן5

New member
ושוב לא הסברתי עצמי מספיק טוב

בוודאי שהשמאל חושב על טובתנו, כוונותיו צחות כצחור הלבנה בליל אפל כשלג... או כיונת שלום צהובה מדם... כוונותיו טובות, בכך אין ספק, לא זה העניין. מדובר על מעשיו! השמאל סבור שמאבקם של הפלסטינים צודק הוא, ושהפתרון לסכסוך הוא כניעה להם ובריחה מהשטחים. הוא ללא ספק משוכנע שהכניעה והבריחה תהיה לטובתנו, בכך אין ספק... אבל בכך שהוא משדר לעולם שזו הדרך הנכונה: כניעה שלנו ל"מאבקם הצודק של אויבנו" - הוא גורם לכך שהעולם פשוט מאמין לו... השמאל חושב שהאויב צודק. העולם מאמין לשמאל שהאויב צודק. העולם נותן לפלסטינים לגיטימציה. הפלסטינים ממשיכים לשחוט יהודים. פשוט וקל. ברגע שאידאולוגיית השמאל תכחד, עם ישראל יתאחד, מיד תתפכח גם אירופה, ובהעדר לגיטימציה בינלאומית מאבקם האלים של הפלסטינים יאלץ להיפסק. סיכום: כוונותיו של השמאל טובות, רק שהן מובילות אותנו לגיהינום... (זו הבעיה הקטנה: לא הכוונה... המעשה!)

אהרן5

New member
לא, בוודאי שלא אני

צריך גם להותיר להיסטוריה לעשות משהו, לא?...

טוען רב

New member
אמור, אהרון

למה הינך משתתף אך בדיונים שאתה פותח ולא תורם לדיוני אחרים?

Annie46

New member
אהרון - מחכים לתשובתך

אם אתה רוצה שיתייחסו אליך בפחות זלזול, אתה מוזמן להשתתף גם בדיוניהם של האחרים, ולא רק בדיונים שלך עצמך.

אהרן5

New member
בשמחה

תודה על ההזמנה. לא ציפיתי. חשבתי שאני מאוס כאן. בפורום מר"צ מוחקים אותי כמעט בשיטתיות. אין לי מושג מתי הם ישאירו הודעה שלי ומתי ימחקו. לפחות עכשיו הם לא חוסמים אותי. זכותם הלגיטימית לקבוע לעצמם אם הם ימחקו או יחסמו אותי. וזכותי הלגיטימית להתייחס אליהם בהתאם. מבחינתי הם נבלות. הם הרוויחו את התואר הזה בכבוד: קיבלו אישור מן הגבורה בכבודה ובעצמה: יוסי שריד, לחסימתי בפורום שלהם... שיהיה להם לבריאות. בכל אופן, תודה לכם על ההזמנה, אני אשמח להשתתף החל מרגע זה.

טוען רב

New member
ואל תתרגש

לכל דעה יש דעה מנוגדת שקרוב לוודאי שתשמע בפורום, לעתים בבוטות ובתוקפנות. כניעה למתקיפים ע"י הסתלקות רק תשרת אותם.

אהרן5

New member
תודה על העצה

אינני מתרגש. אין יותר בוטה ותקפני ממני. למעשה אני האויב הקשה ביותר של השמאל. בדיוק זו הסיבה שפורום מרצ קפצו על ההזדמנות הראשונה כדי לחסום אותי ולהפטר ממני... אבל, תודה על העצה.

mosh_the_ant

New member
ועוד עצה

לעולם לא ימנעו ממך להגיד את דעתך,כי הרי בשביל זה אנחנו פה. אך המחיקות יגיעו אם וכאשר יהיו פה קללות והשמצות לאדם בפורום. כמו כן כדאי שתעמוד מאחורי המילה שלך,אם טעית-זה לא בושה להתנצל זה גם לא בושה להגיד -אתה צודק,או לפי דעתי אתה טועה. תרבות הדיון-זה מה שאנחנו מנסים לפתח פה.. לבסוף - אני מקווה שאתה לא דמאגוג כמו שני אחרים ששורצים פה. אני מקווה שדעתך איתנה ואתה מסוגל לענות בעניין ולעניין..... (לא באתי להעליב אלא רק לעזור ולעודד... באמת -מכל הלב..) לא נותר לומר אלא ברוך הבא ושנהנה...

למעלה