ספר המידות ועוד..
בס"ד הרב נחמן אמר על ספר המידות שכתב: הספר הזה עשה אותי ליהודי, בספר עצות וסגולות על כל נושא ונושא בחיים. ספר המידות עצות לתיקון המידות שליקט רבי נחמן מכל ספרי הקודש . אמר רבי נחמן , "הספר הזה עשה אותי ליהודי" . לקט קטן מספר המידות מי שרוצה לדבק את עצמו בה' יתברך, עד שילך במחשבתו מהיכל אל היכל ויראה את ההיכלות בעיני השכל , ישמור את עצמו מלומר שקר אפילו בטעות (אמת א'). ע"י אמונה נתבטלין הגזרות , שאומות גוזרות עלינו (אמונה חלק ב,ד'). הצניעות מסוגל לעשירות (ממון ס"ד). ע"י ספורי מעשיות של צדיקים ממשיכין אור של משיח בעולם ודוחה הרבה חושך וצרות מן העולם (צדיק חלק ב,א'). מי שהוא שמח תמיד , ע"י זה הוא מצליח (שמחה חלק ב,א'). מי שמתפלל על ישראל , הקדוש ברוך הוא מכפר לו על כל עוונותיו (תפילה ס"ג). ---------------------------------------------- מבצע: מי שמודיע לי עד סוף השבוע בתיבת המסרים או בד"אל שהוא מעוניין בספר הנ"ל או בספר השתפכות הנפש[השתפכות הנפש עצות נפלאות לעניין תפילה והתבודדות . רבי נחמן אמר שההתבודדות , היא מעלה עליונה הגדולה מן הכל . מתוך הקדמת הספר ואמר , שהאדם צריך לקבל כל השפעתו והצטרכותו רק על-ידי תפלה ועל כל הדברים הן דבר גדול הן דבר קטן יתפלל להשם יתברך , כי אם לאו אף שהשם יתברך נותן לו כל מה שצריך , הוא כמו בהמה שהשם יתברך נותן לה גם כן כל הצטרכותה בלא תפלה ובפרט לענין עבודת השם , בודאי אין שום עצה רק תפלה. ואמר , שהתפלה הוא עצה כללית ושרש לכל העצות המובאים בספריו הקדושים , כי אמנם ספריו הקדושים מלאים עצות נוראות ונפלאות על כל דבר ודבר בעבודת השם , עצות ה' אשר לעולם יעמדו , אבל העצות בעצמם קשה מאד לקיימם, ועל כולם עקר העצה היא רק תפלה והתבודדות. ואמר שמקטן ועד גדול אי אפשר להיות איש ישראלי כי אם , על-ידי התבודדות .] אני מוריד לו את המחיר לספר המידות [בינוני מבואר] מ-17 מחיר מומלץ ל10 והשתפכות הנפש קטן מ-13 מחיר מומלץ ל-8 וגדול [הכולל גם עוד ספר בתוכו משיבת נפש - משיבת נפש עצות נפלאות לעניין התחזקות , לכל אדם , בכל מקום ובכל עת . "אין שום יאוש בעולם כלל" ו"מצוה גדולה להיות בשמחה תמיד" , הן מהעצות המפורסמות שביניהן . קטע מהספר משיבת נפש אות ק"ו כשאדם רוצה להתקרב להשם יתברך ולשוב בתשובה צריך שיעברו עליו אלפים ורבבות ירידות בלי שעור וצריך שיהיה גבור חזק לחזק לבבו בכל פעם לבלי להניח את מקומו משום ירידה שבעולם וכל אלו העליות וירידות שעוברין על כל אחד מישראל הם בחינת כלליות המלחמות והצרות שעברו על כלליות ישראל מימות עולם , כמבואר בפנים (עיין גלות וגאולה אות י"ח). והעקר הוא התחזקות לחזק את עצמו תמיד אף אם הוא כמו שהוא להאמין באמונה שלמה , שאין שום ירידה בעולם , כי בכל מקום יכולין למצוא את השם יתברך , בבחינת אם אסק שמים שם אתה ואציעה שאול הנך , כי אפילו כשנופל לשאול תחתיות רחמנא לצלן , אף על פי כן צריך לחזק את עצמו תמיד ולבלי ליאש את עצמו לעולם, כי גם שם השם יתברך נמצא בחינת ואציעה שאול הנך. וזה עקר הכלל בעבודת השם והיסוד שהכל תלוי בו לבלי ליפול בדעתו לעולם , אף אם יעבור עליו מה. וכל הצדיקים שהיו מימות עולם שזכו למה שזכו - אשרי להם אשרי חלקם , כולם לא באו לשלמותם כי אם על- ידי בחינה זו על-ידי שלא היו מיאשין עצמן לעולם , כי גם עליהם עברו ירידות ונפילות הרבה , רק שהם התחזקו עצמן בכל פעם אף על פי שעבר עליהם מה שעבר. ועל-ידי התחזקות שלהם (שקורין דער האלטין זיך) זכו למה שזכו - אשרי להם.] מ-18 ל14 הכל הכל לשם שמים