צו הורות

noneek

New member
צו הורות

התחלתי לקרוא קצת על הנושא של צו הורות וממש נלחצתי.
קראתי את הקטע הבא ורציתי לשאול על איזה בסיס יכולה פקידת הסעד להחליט שאיננו מתאימים להיות הורים?

שלבי ההליך
בית המשפט יורה לפקיד הסעד, המשמש כאפוטרופוס על הילד, לערוך תסקיר, אשר יימסר לבית המשפט בתוך שבעה ימים מיום שעותק הבקשה נמסר לפקיד סעד ראשי.
בית המשפט ייתן צו הורות אלא אם כן נוכח, לאחר קבלת תסקיר מידי פקיד הסעד שמונה לפי החוק, כי הדבר נוגד את טובת הילד.
אם נוכח בית המשפט שמתן צו הורות נוגד את טובת הילד, עומדות בפניו שתי אפשרויות:
אם ביקשה האם הנושאת את האפוטרופסות על הילד, יקבע בית המשפט בצו את מעמד האם הנושאת כאם ואפוטרופא על הילד, והוא יהיה ילדה לכל דבר וענין - אלא אם כן נוכח, לאחר קבלת תסקיר של פקיד הסעד, כי הדבר נוגד את טובת הילד; כן רשאי בית המשפט לקבוע בצו הוראות בדבר מעמד הילד ויחסיו עם ההורים המיועדים או עם אחד מהם.
אם לא ביקשה האם הנושאת אפוטרופסות על הילד או שבית המשפט נוכח כי מסירת הילד לרשות האם הנושאת נוגד את טובת הילד, רשאי בית המשפט לקבוע בצו כל הוראה אחרת בדבר מעמד הילד כפי שימצא לנכון בנסיבות העניין.

זה הסעיף הבעייתי בפונדקאות בארץ

זה אכן סעיף בעייתי בפונקאות בישראל, מהידוע לי מעולם לא הופעל הסעיף הזה וכיוון שההליך מפוקח ומאושר מתחילתו הסיכוי שישתמשו בו הוא קטן מאוד, אני מניח שהוא מיועד למקרים שלפקידת הסעד עולה חשד לאלימות או חוסר מסוגלות הורית בולטת. בהליכי פונדקאות בחו"ל שלמעשה כיום אינם מפוקחים על ידי מדינת ישראל, נידרשת המדינה (בית המשפט) לאשר את התהליך בדיעבד ואף ברוב המיקרים מוותר בית המשפט על תסקיר הרווחה.
היה מיקרה אחד בו סרבה המדינה לאשר והוציאה את הילד מחזקת ההורה המיועד אבל זה ממש מקרה קיצון - (אשה נכה יחידנית שנעזרה באחיינית שלה כפונדקאית,השתמשה בתרומת ביצית + תרומת זרע, כאשר החזרת העוברים נעשתה בחו"ל על מנת לעקוף את הוועדה בארץ אך הלידה הייתה בארץ, היולדת ביקשה שהילד ירשם כבן של דודתה ולא כבנה ואז הדבר הגיע לבית המשפט שסרב לכך שכן החוק בארץ מחייב קשר גנטי לאחד ההורים לפחות ושפונדקאות בארץ תעשה באישור הוועדה).

אין ממה לחשוש

עברנו שני תהליכים בארץ וחוץ מזה שצריך להיות תקיפים וללחוץ על העוסי"ת שתזרז את התהליך אין שום בעיה...
זה נכון שמבחינה פורמאלית הפונדקאית צריכה לחתום על מסמך שאומר שהיא מוותרת על הילד אבל זה עניין פורמאלי בלבד. עוד קצת בירוקרטיה לקינוח לאחר שהילד נולד.....

omnama

New member
חתמנו על זה מול העו"סית שהגיעה לבי"ח.

עשינו טקס העברת בעלות

בד

New member
לא חתמתם על צו הורות זו הייתה העברת המשמורת מהעו"ס אליכם

MAMALYPAZ

New member
אף אחד לא יבדוק אם אתם מתאימים להיות הורים

זה כתוב זה דבילי הן לא באות הן לא עושות סקר למעשה אנחנו הקוץ הכי גדול שלהן ב..... לא מעניין אותן
התהליך הזה ככ מפוקח ע"י המדינה יש ראיון עםפסיכולוג קודם לא לקבוע מסוגלות הורית אלא לקבוע מסוגלות לעמוד תהליך הפונדקאות כלומר אם אתם לא טרללות גמורים ובאתם לבושי שק ואפר על ראשכם אז אין בעיה.
אני זוכרת בהתחלה כשראיתי את הסעיף הזה תהיתי אם תבוא אלי איזו עוסית סתומה ותבלבל י ת'מוח אז פשוט נכנסתי בועדה ושאלתי אם באותו יום אין לי מיים חמים או אני נפלתי בחצר ויש לי פנס בעין מה אז? תקחו ת'ילד? פחחחח
זה סתם בירוקרטי זה תהליך מאוד מ]וקח מאוד נורמאלי עד כמה ש]ונדקאות היא נורמאלית ואף אחד לא ייקח את הילד כגם אם הן לא "חותמות" על ויתור זה הילד שלכם אתם תקבלו אותו ואגב
לא פגשתי אף פעם ואני בענינים לפחות 10 שנים בפונדקאית שרצתה את הילד זה ממש אבל ממש לא קרה.
הן לא רוצות את התינוק שלכם, הן רוצות ללדת אותו עבורכם יש להן ילדים משלהן.
הן לא נקשרות לתינוק הן נקשרות אלינו להורים
רק מי שלא חווה תהליך פונדקאות לא מסוגל להבין את זה.
וכן צריך קצת לנענע את כנסת ישראל בעניין חוק הפונדקאות ולהתאים אותו למציאות באמת הגיע הזמן.

למעלה