צו הורות

reut1919

New member
צו הורות

שלום לכולם,

אשמח לעזרתכם.
הגשנו את צו ההורות לפני כחודש ועדיין קיבלנו אותו ולא יצרו איתנו קשר. כמה זמן בערך זה לוקח? והאם יש משהו שאפשר לעשות כדי לזרז את זה?
האם אפשר לפנות לביטוח לאומי לקבלת דמי לידה ומענק לידה בלי צו ההורות?

אני חייבת לציין שזה ממש מתסכל אותי ומרגיז כל הנושא הזה. כל מקום שאני צריכה להגיע ולעשות שימוש במספר הזהות של הילדה אני צריכה להסביר שהיא נולדה בהליך של פונדקאות...
זה לא סוד ואני לא מתביישת בזה אבל עדיין זה מעמיד במצבים לא נעימים כשלא בא לך לדבר על זה מול זרים.
אפילו לקופאית של הסופר פארם כשהלכתי לקבל את ערכת הלידה שלהם הייתי צריכה להסביר כשהיא לא הבינה למה מספר הזהות שלה לא עולה במערכת....

אני לא מצליחה להבין למה מלכתחילה המדינה לא מכינה את הצו ושולחת אותו מיד לאחר הלידה? למה צריך את כל הפרוצדורה המעצבנת הזו???

תודה,
ריעות

מירבי*

New member
צו הורות

דברו עם פקידת הסעד שלכם ותוודאו איתה שהיא הגישה בזמן את התסקיר לבית המשפט.
כשפניתם לבית משפט בבקשה לצו הורות, קיבלתם מספר תיק, פנו לבית המשפט ושאלו למה לא שולחים לכם את הצו.

בהצלחה

ריעות1939

New member
עשינו את זה

פקידת הסעד שלחה את התסקיר וכשפנינו לבית המשפט ענה לנו מוקד שטען שהם לא יכולים לתת לנו פרטים כי זה נחשב תיק אימוץ והוא חסוי.
הדרך היחידה לדעת מה קורה זה להגיע לבית המשפט

מבינה לליבך

אני מצפה ללידה וזה ממש נראה לי חוצפה שהמדינה לא עוזרת בכלום ולא מתביישת להעמיד אותנו ההורים במצ הלא נעים הזה כאילו שהילד לא שלנו אחרי כל התהליך הארוך והמייגע הזה!!! למה זה צריך להיות ככה???!?!

דרך אגב

למה לא רואים תז של התינוקת במחשב?!? אמרו לי שמקבלים כרטיס קופל... הילד בלי תז בהתחלה?

MAMALY

New member
איזה מן שערוריה זו?????

תתקשרי מיד לפקידת הסעד שלכם של הפונדקאות ותגידי לה ככה

שתבוא לקחת את הילד שלך כיהיא אחראית על בריאותו ושלומו ואת לא מוכנה לקחת את האחריות הזו שאין דבר כזה שאת לא מוכנה לחכות עוד שניה וזה ממש חוצפה ולא מעניין אותך כלום ותגידי לה שאם יקרה משהו בריאותי לילד שלך את לא מוכנה לסמוך עליה שתענה לטלפון (חלילה חדר מיון או משהו) שחייו בידיהה ומבחינתך היא האחראית תפתחי פה גדול מאוד (אני עשיתי את זה וקיבלתי צו הורות תוך יומיים מרגע השאגות שלי)
מעבר לזה אם את שייכת לבית הדין לעניני משפחה בראשל"צ אוכל לעזור לך מאוד.

שהגברת תזיז את עצמה מיד לטפל בעניין.
את יכולה גם להתקשר לאורנה הירשפלד הלא נחמדה בעליל ותהגיד לה את אותו הדבר בדיוק זה ממש שערוריה.

ריעות1939

New member
קיבלנו את הצו!

התקשרו להגיד לנו להגיע לקחת את הצו.
אנחנו ממש שמחים ומתרגשים אבל עדיין זאת פשוט חוצפה שהיה צריך לעבור עוד פרוצדורה מרגיזה.
ועוד לשלם 500 ש"ח על פתיחת תיק.
פשוט חוסר התחשבות!
ואני שונאת את אלה שאומרים לי זה סה"כ בירוקרטיה....

תודה רבה על התגובות!

למעלה