צורך רב להתבטא

gilensona

New member
צורך רב להתבטא

שלום לכולם, אני אלכס ואני מתנדב במשטרת בית שמש כבר שבע שנים. למען האמת התחנה שלנו אחלה, אקשן לא חסר, קצינים ושוטרים סבבה, וכמובן שיש גם כאלה שלא מעריכים מתנדבים, אבל זה עובר להם מהר מאוד. לפני כשנה אני והשותף הקבוע שלנו תפסנו רכב גנוב אחרי מרדף עצבני ביותר על הכביש, אח"כ בשטח ואחרי זה גם באפן רגלי, לצערי הצלחנו לתפוס רק את הרכב והגנב עצמו ברח, הוא טיפס על איזה הר ונעלם בין השיחים. אחרי שהגיע כל העולם ואחותו, ואחרי שעזרתי לגששים, אני הצלחתי לאתר ת.ז. שלו שהיה זרוק ליד סלע (כנראה נפל לו). אחרי שהודעתי על המציאה בקשר הגיעו אלי כמה שוטרי תנועה שהיו גם כן בסריקות באיזור ורצו לקחת ממני את הת.ז. כדי "להעביר את זה לקצין למטה", מה שאני בהחלט יכולתי לעשות לבד. כמובן שאני לא נתתי לאף אחד לקחת את זה ממני וכל הקרדיט נשאר שלי. מה שבאמת מציק לי זה שאף אחד לא אמר לנו על זה כלום, לא משפט אפילו של "עבודה טובה" כי עם כל הכבוד אנחנו לא חייבים שום דבר למערכת הזו, אז בהחלט אפשר היה להגיד מילה או שתיים. גם לכם זה קורה? שאתם עושים עבודה כמו שצריך, שאתם מביאים לתפיסות גדולות ולא אומרים לכם כלום? ספרו על זה, הבמה כולה שלכם.

ליאור451

New member
תיאום ציפיות

אלכס, אל תטפח ציפיות על מנת שלא תתאכזב. אם יעריכו אותך, יאמרו לך תודה או כל דבר אחר - זה בונוס. אם אתה מרגיש מאוכזב מהמערכת מכיוון שלא מעריכים אותך, סימן שאתה לוקח את ההתנדבות יותר מדי קשה.

gilensona

New member
אני לא לוקח קשה

אני נותן המון ובתמורה מבקש רק מעט מאוד

כגודל הציפיות כך גודל האכזבה...

תצא מתוך הנחה כי אתה עוזר למשטרה, לידם - ולא במקומם, אם תבוא למשמרת אם רצון לתת ללא כל תמורה אז גם החיוך שתקבל = המון.

ghost7

New member
לדעתי- אין מה להתרגש.

אם המטרה שלי לסייע למערכת- אז מה שקובע זה "מה דרוש". ואישית- מעדיף שאת המעצרים יבצע הסיור. בשני מעצרים לאחר ארועי סכינים (אחד מהם כלל דקירה)- החלק שלי במעצר התבטא במעקב (בלי כחולים) אחרי חשודים שהסתלקו מהמקום, תוך דיווח בקשר על מסלול נסיעתם. עד שהגיע הסיור, ובצע מעצר. אז חוץ מזה שעלי היה רק דוח פעולה שפירט העניינים, וקשר אותם (אחד ניסה להכחיש שבכלל היה בסביבה. לא ידע שנסעתי אחריו...), כל שאר ה"וג'ראס" היה לסיור. מצד שני- ראיתי איך דברים נכשלים וחשודים משתחררים בגלל נוהל שלא נשמר, דוח שלא מולא כראוי, וכו'. והרבה מאותן פעמים- בגלל מתנדבים ש"התלהבו" מדי. אז מה יהיה החלק שלי בדיווח הכתוב? לא ממש חשוב לי. ואותו דבר לגבי "צרמוניה". לא רוצה. סתם מטרד. אם רוצים אותי- זאת ההוכחה שאני דרוש. יותר מ"מלים גדולות". ולפי התאור שלך- "כיף" לך שם. אז זה מה שחשוב.

שלום30

New member
בתקוה שאף אחד לא נפגע מהמרדף העצבני

יתכן וזאת הסיבה שבגללה לא אמרו לכם כלום (הקצינים עצבנים על המרדף העצבני שיכל להגמר ברע) וגם אם לא זאת הסיבה, תמיד יהיו כאלה שלא ידעו לפרגן לאחרים ואין להם עין רחבה... כך או כך למתנדבים יש חלק נכבד בעזרה למשטרה בשמירה על איכות החיים ובמניעת פשיעה וזה נותן למתנדב עצמו סיפוק לדעת שהיום הוא סייע ולו במעט להסרת נגע מסויים מרחובות ומכבישי המדינה - ולטובת "האזרח הקטן" שרק רוצה לחיות את חייו בשקט בבטחון ובשלום.

למעלה