צורות בניה באבן

aristophaness

New member
צורות בניה באבן

שלום חברים, אנחנו לפני הגשת תוכניות, מאחר ואני מתכנן את הבית בסגנון ים-תיכוני אני מבקש לדעת מספר פרטים: 1. איזו בניה יותר זולה - אבן (כמו בי-ם) או בלוקים עם טיח? 2. מהירות ביצוע בין השתיים. 3. בידוד בנושאי חימום/קירור. 4. עמידות ברעידות אדמה, רטיבות. לא עולה לי עוד משהו, אך אם יש לכם להוסיף, אני יותר מאשמח לשמוע. שאו ברכה להמשך יום טוב. אשר

בינא

Member
סגנון בניה ים-תיכוני? יווני? מרוקני? ספרדי?

איטלקי? טורקי? סורי? לבנוני? יפו? עזה? אלכסנדרוני? אלג'יראי? לובי? מלטזי? קפריסאי? כל הסגנונות הנ"ל קיימים באגן הים התיכון ומה שמאפיין אותם זה השוני ביניהם. לעומת זאת - בניה באבן ירושלמית היא סגנון שאיננו ים-תיכוני אלא ירושלמי. אין דבר כזה "בניה זולה" בעיקר אם זו עבודת ידיים כמו הבניה הירושלמית. מה שכן - היא מחדירה מים יופי ומאופינת באי-עמידות לקור ובאי-עמידה בתקנים... לכן כשמבצעים חיפוי אבן ירושלמית, יוצקים קירות תחילה, עם חוטי ברזל קשירה מגולוונים לתפיסת האבן ע"פ התקן לבניה באבן ורק לאחר מכן מבצעים את הציפוי. ההשוואה המתבקשת היא בין קיר יצוק עם ציפוי אבן לבין קיר בלוקים מטוייח...לא? קיר בלוקים מטוייח יהיה זול יותר מקיר בטון עם חיפוי אבן. 2 סוגי הקירות לא יבודדו ולא יגיעו לרמה המינימאלית של הבידוד הנדרש בשום אזור בארץ... למרות האמור, רוב הבתים נבנים מעמודי בטון, בלוק אפור (נושא תו תקן כמובן, אבל רק לחוזק ללחיצה) וטיח ב-3 שכבות - הרבצה לאטימה, מילוי, ישור כהכנה לשליכט הצבעוני. 2 סוגי הקירות האלה מתרטבים ומעבירים את הרטיבות/לחות פנימה, אלא אם בטיח שמו חומר דיבקי שגם משתתף באיטום והשליכט הצבעוני הוא מסוג אקרילי או על בסיס דלק שמונע חדירות מים...עד הסדיקות הראשונות עקב תזוזות של המבנה ו/או הקרקע ו/או שניהם ביחד. עמידות ברעידות אדמה מקבלים מהמהנדס המתכנן את השלד, הקובע היכן ימוקמו העמודים, מה יהיה גודלם וכנ"ל על הקורות, היסודות והתקרות וכמובן הממ"ד, המשמש כ"עוגן". הנך מוזמן לפנות לדוא"ל של החתום מטה לקבלת מידע נוסף.

צימעס

New member
שקלנו לבנות באבן,

בסוף - ממכלול סיבות (היו לנו דרישות נוספות וזה לא הצליח להשתלב עם אבן בעיקר כי לא מצאנו מי שיבצע את האבן יחד עם הדרישות הנוספות) - החלטנו אחרת (ואני לא בטוחה שהחלטנו הכי טוב...). לשאלותיך: 1 - אבן לעומת טיח - אבן יקרה יותר אבל לא צריך לחדש טיח/צבע אחת לכמה שנים, כך שלטווח הרחוק זה מחזיר את עצמו. (זה לפני שמדברים על ערך הבית). 2 - בניה באבן איטית יותר. אני לא יודעת לתת הערכות זמנים, וזה כמובן תלוי בגודל ומבנה הבית. אני חושבת שניתן לעשות חיפוי אבן במקביל ל"גמרים" בפנים. 3 - אבן מוסיפה בידוד מחום/קור. בניה באבן (לא רק חיפוי כמו בירושלים היום) נותנת בידוד טוב כמו טיח תרמי. אם מוסיפים גם קלקר או פוליאריתן מתחת לאבן אתה מכוסה לגמרי. 4 - על רעידות אדמה אין לי מושג. לגבי רטיבות זה ענין של הקפדה בעבודה, בעיקר בביצוע הקוחלה (זה החומר שבין האבנים). אני פגשתי שתי גישות: אחת - למרוח סילר ושהבית יהיה אטום לגמרי למים, שניה - לא לאטום, לאפשר למים (טיפות בודדות) להכנס אבל גם לאפשר לבית להתיבש. --- קראתי את התשובה של בינא. אני התיחסתי לבניה בלבנים (לא קיר יצוק בטון), ושקלנו בניה באבן מחוץ ללבנים. לא חיפוי. לדעתי, קיר שעשוי מיציקת בטון ומבחוץ אבן, יעביר חום/קור בצורה די זוועתית.

פנסטרה

New member
כל התורה על רגל אחת?

קראתי את צימעס שהתחילה טוב אבל בהמשך קצת פחות וגם את בינא שבדרך כלל נמצא בכושר אבל היום כנראה זה לא היום שלו. 1. אבן יקרה יותר. בעיקר בקשתות. 2. אבן איטי יותר. 3. אבן או טיח, אין הבדל בבידוד ואין קשר לבידוד. צריך להשתמש בחומר מבודד בשני המקרים ובמסה מהבידוד פנימה. 4. רעידות אדמה. אין קשר לחיפוי וגימור. 5. רטיבות. אבן יכולה לתת אשליה של איטום אבל מבחינה מקצועית-תכנונית אין להתייחס אל האבן כאיטום ויש לתת שכבת איטום נפרדת. בכל מקרה גם באבן וגם בטיח ניתן להגיע לאיטום מלא.

goanin

New member
תוכל להסביר את סעיף 3?

מסה מהבידוד פנימה..? מה הכוונה?

למעלה