צורה

Mist2

New member
צורה

בני אדם מזוהים מאוד עם הצורה החיצונית של הבית ספר בוא הם לומדים.
בהזדהות זו, אותם בני אדם שופטים בתי ספר אחרים שצורתם החיצונית שונה.
הצורה החיצונית תמיד תהיה שונה מבית ספר אחד לבית ספר אחר.

כדי להבין ולהתחיל לעבוד על עצמו, האדם חייב לקבל את הידע בצורה מסוימת.
הצורה תהיה השתקפותו של המורה, שהחליט, בגלל נטיותיו האישיות, ליצור צורה שלדעתו תשקף את הלימוד שלו בצורה הטובה ביותר.
בהתחלה אנו לא יכולים להבין שבהמשך הדרך עלינו להיפרד מהצורה, ויש כאלה שלעולם גם לא יבינו זאת ויצמדו לצורה עד מותם.

בחלקם הגדול של בתי ספר או שיטות או דתות לא נשאר כלום חוץ מהצורה, וכל העבודה הקיימת במקומות אלה היא שימור הצורה.
שיטות מהסוג הזה הם שיטות מתות, ניתן לזהות אותם על פי שימור הצורה וחוסר שינוי, קפיאה על המקום.
בית ספר אמתי וחי חייב להשתנות כל הזמן, כששינויים אלה מתרחשים, גם צורתו החיצונית משתנה, והאנשים אשר מזוהים אך ורק עם הצורה, לא יכולים לעמוד באותם שינויים,
ובדרך כלל עוזבים את הבית ספר.

ההזדהויות וההשוואות בין הצורות החיצוניות של בתי ספר שונים סובבות בדרך כלל סביב נושאים לא חשובים ושטחיים כמו:
כאן לובשים אדום ושם לובשים ירוק, כאן עושים את הטקס הזה ושם טקס אחר, כאן נהוג למדוט בצורה כזו ושם אחרת,
כאן משלמים יותר ושם פחות, כאן אמרו לנו להתנזר מחומר ומין ושם ההפך….

אנשים שדגלו בצורות שונות מאוד של עבודה מבחינת הצורה, הצליחו להתעורר.
אדם שלימד התנזרות מכל דבר חומרי או אדם שלימד שחומר הוא חלק מהעבודה, שניהם התעוררו, רק הצורות שונות, ואת זה האנשים לא מצליחים להבין.
הבעיה האמתית מתחילה, לא בצורות שונות של מורים מוארים, אלא באנשים ישנים שמציגים את עצמם כמוארים ופותחים במלחמה נגד צורות אחרות של לימוד!

מודטחדש

New member
ואתה כמובן יודע מהי הצורה

של מורה "מואר" ומהי צורתו של זה שמתחזה להיות מואר.

מודטחדש

New member
לא הגבתי לכל מלה שכתבת

התייחסתי ל-"...הבעיה האמתית מתחילה, לא בצורות שונות של מורים מוארים, אלא באנשים ישנים שמציגים את עצמם כמוארים ופותחים במלחמה נגד צורות אחרות של לימוד!...".

Mist2

New member
אתה בטוח?

כי לא זכור לי שהזכרתי משהו על כך שאני יכול לזהות...

מודטחדש

New member
מי כן מסוגל לזהות?

את נביאי השקר, או נביאי האמת? אם אתה כותב על זה, אז אני מניח שמישהו יכול להבדיל בין שני הסוגים.

Mist2

New member
כדי לזהות מהר, עליך להיות אדם ער ומודע

אחרת לא ניתן לזהות אלא רק בהתנסות!
כלומר יש צורך להתנסות.
&nbsp
אם כבר חווית עבודה עצמית אמיתית ואולי אף חווית מצבי תודעה גבוהים, תוכל לזהות מהר יותר ממתחיל.
תוכל גם לזהות האם מדובר בעבודה פרקטית או בבילבולי מוח.
&nbsp
אם אתה מתחיל, ידרש ממך זמן רב יותר, וחלק מהמתחילים לא יזהו גם אחרי זמן רב...

מודטחדש

New member
כן. חוץ ממני. כי אם אבחנת

אותי כאדם מואר, כלי ההבחנה שלך שגוי לחלוטין.

Mist2

New member
חבל שלא שאלת לפני כן

הייתי ממליץ להפסיק כבר בתגובה הראשונה שלך...

סינבד

New member
יפההה אהבתי

למי שיודע את זה אתה אומר את הברור מאליו.
אבל מי שלא יודע אולי יוכל לעשות עוד צעד קדימה בזכות ההבנה הזו.
&nbsp
ממש פנינה מיסט.
תודה.

למעלה