צורב dvd

kbelousov

New member
צורב dvd

שלום לפני תשעה חודשים קניתי מחשב נייד acer aspire 9301 במחשב יש צורב dvd. צרבתי איתו כבר די הרבה דיסקים והכל עבד בסדר, אבל לאחרונה הוא הפסיק לקרוא דיסקים צרובים של dvd (דיסקים רגילים הוא עדין קורא בסדר גמור). אם אני שם דיסק די וי די אז לוקח לא שעה לפתוח אותו וגם אז כשאני מנסה לפתוח קובץ אז הכל נתקע. מה דעתכם?

kobi 23

New member
אולי

תנסה לדבר עם התמיכה של ניופאן (היבואן) יכול להיות שזו באמת תקלה ותצטרך להעביר אותו למעבדה ,או שרק צריך לעשות עדכון קושחה

kbelousov

New member
קניתי את המחשב דרך

וואלה שופס מא.מ.ר.מ מחשבים. וקיבלתי שנה אחריות. אני צריך לפנות אליהם או אל ניופאן? תודה

kobi 23

New member
אני לא מכיר את א.מ.ר.מ

רוב הסיכויים שהם עובדים עם ניופאן משום שלא שמעתי על יבוא מקביל של מחשבי אייסר.אבל הכל יכול להיות. יחד עם זאת אם זה באמת ניופאן וואלה לא הייתה משתמש בשם של ספק זה אלא בניופאן והייתהה טורחת לציין את זה באותיות קידוש לבנה.קצת מוזר בכל מקרה תבדוק בניירות של המחשב אם יש לך תעודת אחריות של ניופאן אם כן מעולה. אם לאו תיצור קשר עם הספק (וואלה או א..מ.ר.מ...)ותברר את הענייו הזה צורב למחשב נייד הוא לא הכי זול וחבל לא לממש אחריות

kobi 23

New member
נ.ב

אם האחריות באמת על ניופאן אני ממליץ לך לעמוד מולם בקשר לאחריות.בעיקרון לניופאן יש אחלה שם בעניין האחריות. אבל מהכרות אישית וקרובה (עבדתי איתם)עדיף לך לעבוד ישירות מולם. עד כמה שזכור לי הם יושבים בראשל"צ

kobi 23

New member
לעבוד ישירות מולם=לא דרך צד שלישי

זה רק יעקב את כל ההליך

kbelousov

New member
השאלה אם וואלה יקנו בכלל מניופאן

או שכל המכירות שלהם מתבססות על חנויות וספקים "פעילים" שמעבירים סחורה ללקוחות ישירות ולא כמו ניופאן שמעבירה מוצרים רק לספקים.

kbelousov

New member
עכשיו בדקתי

ובוואלה מוכרים מחשב די דומה לשלי (9302) וגם כתוב ספק אחר, אבל בתמונה של המחשב הוסיפו לוגו של ניופאן. כמו כן אני צריך לציין שלא קיבלתי תעודת אחריות ביחד עם המחשב אלא רק קבלה. אבל אם מציגים את הקבלה עם התאריך ורואים שלא עברה שנה (שזו האחריות הבסיסית) אז לא אמורות להיות בעיות, לא? תודה

יאיר B

New member
וואלה היא לא חנות, אלא בסה"כ צינור.

מה שקורה בכל המכירות מהסוג הזה זה שוואלה (או נענע או תפוז או מה שזה לא יהיה) הם בעצם מעין מקשר בין חנות לצרכן. וואלה לא מחזיקה מחשב אחד במלאי שלה (ובכלל אין לה מלאי משום דבר שהיא מוכרת). היא מקשרת בינך לבין חנות שמחזיקה מלאי. סביר להניח שאותה חנות מביאה את המלאי שלה מניופאן, ואם זה המצב אזי שהאחריות היא של ניופאן. אגב, של מי הקבלה? של וואלה או של א.מ.ר.מ.? לצערי ברוב המחשבים לא מקבלים תעודות אחריות אלא רק חשבונית (לא יודע למה זה ככה, לא נראה לי תקין בשום מקרה).

kobi 23

New member
עד כמה שזכור לי

בניופאן היו מקפידים לשווק את המחשבים שלהם עם תעודת אחריות שלהם. הם הקפידו בזה גם במסכי המחשב בניגוד לשאר החברות (למעט ח"י שמייבאים את LG)

Y. Welis

New member
נסה לנקות בזהירות את העינית של הכונן,

עם טישו יבש ולא מתפורר (הסוג שאינו רך מדי).

Y. Welis

New member
נסה לנקות בזהירות את העינית של

הכונן, עם טישו יבש ולא מתפורר (הסוג שאינו רך מדי).

kbelousov

New member
השתמשתי בדיסק ניקוי

אבל כמו שאמרתי דיסקים אחרים זה קורא בסדר גמור. רק את הדיסקים הצרובים הוא לא קורא (גם את אלה שהוא צרב בעצמו)

kbelousov

New member
גילויים חדשים - dvd R+ dvd r -

עכשיו גיליתי שכשאני צורב על dvd +r אז זה עובד מצויין וכך גם דיסקים שאחרים צורבים אבל במינוס זה לא עובד. על הכונן כתוב גם פלוס. אבל לפני שבועיים הכל עבד מה קרה עכשיו? מה ההבדל בין מינוס לפלוס? תודה רבה

kobi 23

New member
שיטת צריבה שונה עד כמה שידןע לי

אבל אם הצורב שלך תומך אין שום סיבה שהוא יעשה בעיות. ניחוש שלי זה עניין של FRIMWAER אבל בכל מקרה עדיף שתפנה לשירות ולממש אחריות

bar666xp

New member
ראה בדף יש טבלה..

http://en.wikipedia.org/wiki/DVD-R R- הוא 4.384G R+ הוא 4.378G DVD-R DL הוא 7.957G DVD+R DL הוא 7.961G בקיצור קיבולות קצת שונות לא משהו מהותי בסופו של דבר DVD רגיל הוא 4.7G או יותר נכון 4600M והDVD9 הם 8.5G 99% שהבעיה נובעת או מהמדיה עצמה או FIRMWARE... בדוק תחילה באתר יצרן הנייד לפי הדגם המדויק של הנייד אם יצא עידקון אם לא צור קשר אם היבואן/שירות/מעבדה.

kobi 23

New member
פשש איזה פירוט

רק אני חפשן

למעלה