צופן דה וינצ'י והספרייה

little light

New member
צופן דה וינצ'י והספרייה ../images/Emo202.gif

אזהרת
במידה ולא קראתם/ראיתם את הספר/סרט "צופן דה וינצ'י" ואתם מתכננים כן - אל תקראו את הודעתי!
אני יודעת שדובר כבר רבות בנושא הדימוי הקולנועי של הספרן (ובעיקר הספרנית) בקולנוע. וזה נושא מרתק. כעת נוסף לנו עוד סרט לרשימת הסרטים מהם ניתן ללמוד על דימוי מקצוע הספרנות ולכן ארצה לדון בו רגע קט. מי שלא קרא את הספר "צופן דה וינצ'י" אלא רק ראה את הסרט לבטח לא יבין היכן בדיוק מוצג בו הספרן (פרט לקריאתו המשעשעת של רוברט באוטובוס: "אני חייב להגיע לספריה עכשיו!" שעוררה בי גיחוך קל). אך מי שקרא את הספר ידע על מה אני מדברת. בספר ישנה סצנה בה זוג גיבורינו מנסים לפענח כתב חידה, מגיעים לספריה ונעזרים בספרנית שעורכת להם חיפוש במאגר הממוחשב. (על האופן בו היא מוצגת בספר אפשר לדבר שעות...). חזרתי עכשיו מהסרט ורציתי לבשר לכם (ואני מכלילה ביודעין) שהקולנוע חש שתפקידנו מיותר. הספרנית הוחלפה בצעיר תמים באוטובוס שברשותו טלפון סלולרי מהדור המתקדם המקושר לאינטרנט. לא עוד ספרנית שתייעץ ותחנך - אלא צעיר פשוט בעל אוריינות מחשב ממוצעת-גבוהה. לא עוד מאגר שהגישה אליו מוגבלת לספרייה בלבד - אלא מאגר חופשי ברשת אליו ניתן להיכנס מכל סלולרי בעל נתונים מתאימים. נעצבתי כשראיתי את הסצנה. אני מאוד גאה בהיותי ספרנית. אני אוהבת את המקצוע. אך הסצנה המדוברת הזכירה לי שבימינו תפקידנו הופך לנחלת הכלל. אנחנו כבר לא כל כך מיוחדים.

פּלפּל

New member
לא כל כך מיוחדים

כי המידע היום הופך להיות נגיש יותר לנחלת הכלל ("לא עוד מאגר השגישה אליו מוגבלת לספריה בלבד") או כי העם לומד לרכוש מיומנויות שבעבר לא נזקק להם (כיוון שלא עמדו לרשותו המאגרים שעמדו בעבר לרשותנו בלבד)?

פּלפּל

New member
*שהגישה

אני דווקא שמח שכל בחור עם פלאפון באוטובוס יכול לגלוש למאגרים טובים וזמינים. המאגרים שיש לספריות הגדולות יקרים בטירוף, ומכל מאגר שנפתח לציבור כולם מרוויחים, גם הספריות. אבל לכי תדעי, אולי הבחור באוטובוס גלש באינטרנט הסלולרי לאתר הספריה של האוניברסיטה שלו, ובאמצעות סיסמה נכנס למאגרי היעץ והתכתב עם הספרנית התורנית.

little light

New member
לחיוב ולשלילה

מצד אחד, אני בעד חופש המידע והלוואי וטכנולוגיות המידע יהיו זמינות לכל אחד ואחת מאיתנו.
מצד שני, בנאדם רוצה להרגיש נחוץ.
ובסרט ברור מאוד שהבחור פשוט נכנס למאגר (לא סגורה אפילו שהיה אקדמי) וללא כל עזרה מספרן יעץ השתמש בחיפוש בוליאני פשוט.

Sapientia

New member
../images/Emo7.gifזה ממש ממש מעציב אותי../images/Emo10.gif

אחד הדברים שאהבתי בספר זה ייצוג הספרנית כבעלת גישה ויכולת למידע, שבמקרה הזה הוא פשוט עניין של חיים ומוות!! זה היה כ"כ יפה בעיניי, וכ"כ תורם לתדמית שלנו! חבל לי לשמוע שדווקא החלק הזה היה מיותר בעיני התסריטאי
הרי לא כל מידע נגיש לכל בחור עם טלפון נייד, וחשובה מאוד המיומנות. ומי כמונו- אנשים שעובדים עם קהל, יודעים שמיומנויות של אוריינות מידע אצל הקהל הרחב- רחוקות מלהיות משביעות רצון! מעליב

little light

New member
הוא הציג אוריינות מידע

מסויימת. הפרופסור ידע לבד כיצד לעשות חיפוש בוליאני כיאה למרצה אקדמי והבחור (כיאה לספרן יעץ?! החוצפה) הסביר לו מדוע הוא מקבל תוצאות שנראות כ"רעש"... אני אתנחם בזה שהתסריטאי החליט להשמיט דברים רבים אחרים גם

Sapientia

New member
../images/Emo45.gifהם תמיד משמיטים. אני עדיין

זוכרת בעוגמת נפש מה עשו להארי פוטר

חוטהשני

New member
../images/Emo58.gif אני עכשיו המומה.. כי באמת נהנתי לקרא בספר את הסיטואציה הזאת של הספרנית - שמאד עזרה וקדמה אותם.. לפשט את זה לאדם עם גישה למידע סוללרי זה די מעציב אותי ../images/Emo10.gif

למעלה