צופים..להיכנס...

dikla528

New member
צופים..להיכנס...

סתכלו משהו .. נכנסתי לפורום של הצופים חשבתי איך אפשר להתחיל מלחמה חח.. לא סתם במקרה ראיתי שם תמונות של מחנאות ואת כל המבנים שלהם.. עם כל השנאה המטורפת שיש לי לצופים הם חייבים לקבל ח"ח על איך שהם עושים את המחנה לנו בחיים לא היו צורות כאלה אתם חייבים להיכנס לראות את זה! וכמובן להגיב ולהגיד לי מה אתם חושבים בנוגע לזה...(נכון שלהם יש פי אלף יותר תקציב אבל לא נורא..) אולי גם אנחנו נשנה קצת? ונהיה פתוחים להצעות?(למרות שזה לא צריך להיות בהגזמה כמו שזה אצלם..) http://www.tapuz.co.il/tapuzforum/main/Viewmsg.asp?forum=315&msgid=53924005

חחח הייתי שם :)

הייתי שנתיים גם בצופים וגם בבני המושבים, יש להם את הבניינים הכי אלופים והם יותר עוסקים בבניה בשטח, שם במחנה של ארבעה ימים בונים מיטות מסנדות וחבלים אבל מצד שני באמצע המחנה גם הביאו לנו קיטרינג של פפה מישל לארוחת ערב סתם כי השבט שהייתי בו עשיר בטירוף :)

מגעיל

2 סיבות: מזה שווה בכלל מחנה שהבינינים בו מוכנית מראש ורק מרכיבים אותו? איפה הפשטות איפה המחנאות בעינין? 2. כל הקטע במחנה זה שהחניכים יבנו אותו וכמו שאני לא מבינה את כל הקבוצות שבנונות בינינים ענקיים ומגדלים שרק המד"חים בונים ולחניכים בכלל אסור לעלות עליו (בטיחות) אני לא מבינה למה לבנות דבר כזה כי ברור שחניכים לא בנו את הנסיך הקטן הזה. קיצר יש לי הערכה רבה לפעמים הצופים באמת בונים יפה ובאמת הם שמים אותנו בבניה אבל התנועה ששמת פה ספציפית לא נותנת להם בעיני הרבה כבוד...

אין מה להשוות....

בני המושבים עדיף בהרבה !!!! ואת הבניינים הגדולים זה בדרך כלל הכניסה למחנה והצוות הבוגר מכין את זה כי יש תחרות על זה. את המיטות והכל החניכים היום מכינים, כן זה פלצני כי במחנה כל העיקר זה שטח ולישון על החול וזה, אבל שמה זה לא ככה. והתנועה ששמתי פה זה דוגמא בדיוק לשבט אחד במחנה אחד וזה היה סתם לשתף...

dikla528

New member
ברור שעדיף בני המושבים!!

לא התכוונתי שצריך להגזים ולבנות בניינים והכל ואי אבל זה באמת חרא שעושים לך את כל העבודה וישנים במיטות והכל!! מה ממחנה בזה?? את רוצה להגיד לי שממש הכינו לכם את הכל ואכלתם קיטרינג? אווא זה פשוט דוחההה איפה כל הקטע של התנועה של כל הקבוצה להכין אוכל ביחד? למצוא חול באוכל? (מענין מה קורה אם שמים להם נזיד אדשים מתחת למיטה חעחעח) תמיד ידעתי שהצופים טחונים אבל ע ד כ ד א י כ ך??. אני נשארת בבני המושבים חעחעחע!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

חחח הצופים לא טחונים...

השבט שאני הייתי בו טחון רצח. הקטע של הקייטרינג זה סתם כי אחד ההורים החליט "לפנק" אותנו. זה ממש מגעיל, זה אפילו לא קרוב למחנה נורמלי ורגיל בשטח. אבל זכותם. ואם את נשארת אז גם אני נשארת :)

fate spinner

New member
הניסיון הדל שלי אם הטיעון "הרעיון..

הוא שהחניכים יבנו" בינתיים לא כל כך עובד. אתם יכולים להגיד מה שאתם רוצים אבל לי ולעוד הרבה אנשים לא הייתה ברירה במחנה אלא לבנות. למרות שאמרתי לחניכים שלחי שאני לא בונה להם ואם הם רוצים שיהיה להם משהו בנוי שיבנו לבד. אים מה לעשות. זה פשוט בניין ממש יפה והם בונים ממש טוב. אם אנחנו יכולים לעשות דבר כזה? לא יודע. אוליי אם התקציב המתאים אנחנו יכולים. אוליי לא

foofi

New member
תקציב מתאים ואנחנו יכולים להקים כזה

כמו גדולים!!
ד"א... הסמינר\מה שלא יהיה ביום שלישי... זה מה שאתם תכננתם?

אוקי

ברור שלא כל החניכים יכולים לבנות הכול... ברור שאני בחיים לא יתן לחניכה בכיתה ד' ששוקלת חבילת סוכר וחצי לכפות את הכפיתה של השער או דברים מסוכנים.... אז פשוט בחנה קיץ חילקנו את הקבוצה ל2 חלקים 4-5 ילדים בקבוצה שעובדת עם מדריך או שתיים ושני פעילים שאחראים לבנות שער שולחן ודברים קרטים. ושאר הקבוצה בנתה את שאר הדברים ואנחנו הפכנו את המאוד לא בטיחותיים לביטחותיים.. נגיד עם 3 בנות חבילת סוכר וחצי בנו עם מדריכה ועשו כפיתה שאיך לומר לשקית פח היא לא בטיחותית אז שמנו שם פח וקרנו לעץ לבטח את זה אבל כשההורים שלהן באו הן הכי התרגשו בעולם לספר להם שהן בנו... וכן יש חניכים לפחות 2-3 בכל קבוצה שאם מלמדים אותה כמה זמן לפני מחנה הם באמת קולטים ויש להם את הכוח לכפות מספיק בטיחותי....

fate spinner

New member
אצלימ ת- חניכים זה חצי מהקבוצה

יש לי רק שישה. בכל מקרה אצלנו הייתה קצת בעיה אם הבניה. הייתה חניכה אחת שהסכימה לבנות אחרי שיכנועים רבים. ואני עשיתי לה את המתיחות כי אם לא היא הייתה הוגת מישהו.

כמה דברים על כל מה שנאמר פה.

1. נכון שאתם נורא אוהבים את בני המושבים ויש לכם גאוות יחידה, אבל למה סתם לשנוא? נכון שהם הצופים והם יריבים מושבעים, אבל תנסו לא להמשיך את המסורת המטומטמת הזאת של השנאה כי זה טיפשי. 2. אני ממש לא מבינה מה מגעיל במבנים שהם בנו שם. הצופים היא תנועה שונה מבני המושבים, ואחד הדברים המרכזיים שם הוא מחנאות. נכון שגם בבני המושבים יש מחנאות, אבל זה לא מה שמתרכזים בו. אם החניכים כן בונים חלק מהדברים, וככה מממשים את מטרות התנועה, אז מה רע בזה? 3. ונכון שהצופים טחונים, אבל הלוואי שגם בני המושבים היו טחונים כל כך. אם יש כסף אפשר להתפנות ולחשוב מה לעשות איתו. כשאין, אין בכלל על מה לדבר. ושלא תבינו לא נכון, אני לא מהצופים ולא הייתי בעבר בצופים, ואין לי איזה כבוד מיוחד לצופים. אני פשוט חושבת שבמקום להגיד כל הזמן "אנחנו יותר טובים" ושהם מגעילים, אפשר גם ללמוד מהם קצת.

Hadas B

New member
למה לא?

מבחינתי זה ממש מהמם מה שהם יצרו שם. נכון שזה בטח לא חניכים בכיתה ד. אולי זה כן היה בשיתוף פעולה בין כולם. כן,זה תחרותי אבל למה לא? מה רע בצופיות,מחנאות? לדעתי זה יפה. וחלק גם היו יחסית פשוטים, לכן אפשר ללמוד מהם ולעשות דברים מגניבים במחנות קיץ.(זה נקרא שיתוף פעולה יצירתי)

המצחין

New member
אז ככה

בתור אחד שהיה חניך גם בי"א. תראו ישם חניכים תיכוניסטים שבונים את זה. התקצים של המחנות הולכים בעיקר על אוכל. והכל אומנם מאוד יפה אבל כמו שאומרים אצלנו: עם אנשים שיודעים לעבוד יקח לי חצי שעה, לבד יקח לי שעתיים, אבל לכל המחלקה יקח יום שלם.

למעלה