צופים. חוג או לא?

rivkaX4

New member
צופים. חוג או לא?

Basically, as part of our "you can´t always get what you want" approach in education, we give our children one chug each (ok-it has alot to do with financial situation as well...) Yahli is supposed to start her second year in the Tsofim and she really loves it. BUT this year she also wants "chug mada´im" and being a very bright and cerious (sp) person-she sees her future in the science field (chemistry..) Shachar is too young for tsofim (next year...) and he goes to football chug (kaduregel...) Being very bright and very "lama Yahli" person... he also wants chug madaim this year. Madaim NOT because of Yahli but because he likes it, but second chug is basically "lama Yahli"... now-I´m in a bit of hitlabtut here. If Tsofim is NOT a chug- then I can send each to one chug, and that´s it. BUT- if it IS considered as such........ about the money-if I lose my home-aid (ozeret) - I can do it. I really don´t mind, although it´s going to be a bit of a basa (cleaning myself...) but my kids come first. so now it´s only the real educational question. what do you say?????? r/

מירי,

New member
סליחה שאני לא זוכרת את גיל הילדים..

אבל , האפרות היא לוותר על העוזרת , לתת להם את החוג , ולהטיל עליהם משימות עזרה בבית - שייקלו עליך אחרי ש"לקחו" לך את העוזרת...אם הם מספיק גדולים , הפ יכולים לדעת את מערכת השיקולים שנעתה , ובמקביל "לשלם" (מרחאות כפולות ומכופלות) את המחיר... ולשאלה המקורית - האם צופים זה חוג- כן ולא... זה עניין של סמנטיקה והגדרה!

נעה גל

New member
אני הייתי בצופים כל חיי ולא ראיתי

בזה חוג, ועד עכשיו לא עלה בדעתי שזה חוג. אבל זו בפירוש פעילות שעולה כסף. יש דמי חבר תקופתיים וצריך לקנות מדים, ועניבות כאלה, וגם המחנאות והטיולים עולים כסף. ומכיוון שהבעיה המרכזית שלך היא כסף אז לעניינך - זה כן חוג. אני חושבת שהפתרון של מירי הוא יפה. אם הילדים יעזרו בנקיון הבית, ולך לא אכפת (אני לדוגמא מוכנה לא לאכול חודש ובתנאי המנקה ימשיך לעבוד אצלי), אז לכי על זה. והתיאור שלך מאוד הצחיק אותי (lama Yahli person)

ציפי ג

New member
פתרון יפה?

אולי. אני רואה כבר את המלחמות של: אמא רק חזרתי מהצופים, ממש אין לי כח עכשיו לשטוף את הסלון. או אמא למה יהלי מנקה את המטבח? אני רוצה לנקות את המטבח. או : למה ילדים אחרים לא ורק אני חייב. וכן הלאה וכן הלאה וכן הלאה. אם חושבים שהילדים צריכים לשאת במעמסת משק הבית יחד עם כולם, זה דבר אחד . ואם רוצים לקבל את זה בתמורה למשהו זה דבר אחר. כי יש הרבה סיכוי שאם רואים שהתרומה למשק הבית לא שווה את המריבות אז מוותרים. אבל אם זה בתמורה, אז מה?

נעה גל

New member
אם זה יצליח או לא, זה כבר תלוי ב

רבקה וילדיה (וכמובן, הגילאים שלהם). אצלי לדוגמא, אין סיכוי שדבר כזה יצליח, בגלל מבנה האישיות של חברי המשפחה. אבל, עדין, הפתרון הזה בהחלט יפה בעיני. ילד שיש מסגרת כלכלית מסוימת שבתוכה עושים אילוצים, ואם מחליטים שעושים הוצאה שלא נלקחה מלכתחילה בתקציב, היא באה על חשבון דברים אחרים. והאמת היא, שלא הייתי מצפה שרבקה תעביד את ילדיה בפרך בנקיון הבית. התרומה שלהם יכולה להיות סמלית בלבד.

לאה_מ

New member
אני רוצה לפתח את הרעיון של סיוע של

הילדים בעבודות הבית (במידה והם מסכימים שחוגים נוספים כרוכים בויתור על עזרה בתשלום בבית), ולהציע לך לעשות "חוג עבודות בית". ביום אחד קבוע בשבוע, במשך 3 שעות, נגיד, תהיו כולכם בבית ותעסקו בכל מיני עבודות בית. אתם יכולים לעשות רשימת עבודות בית וכל אחד יבחר מה שהוא מעדיף. אם תעשי נכון את הרשימה, תוכלי להעזר בהם באופן מאד משמעותי. כולם ישתתפו, גם הקטנים - כל אחד לפי יכולתו. אם זה יעשה במשותף, ואולי בליווי מוסיקה מתאימה, אז זה יעשה בחדווה רבה יותר.

anat30g

New member
ילדים צריכים לעזור בבית בלי שום קשר

סליחה שאני מתפרצת לנושא - אבל ילדים צריכים לעזור בבית בלי שום קשר לחוגים או לעוזרת... אין סיבה שהם לא עזרו לקיומו של הבית שהם חיים בו. החל מלאסוף צעצועים, ל"קפל" כביסה (שאני שמה לקפל במרחאות - כי אחרי שילדי מקפלים - אני יושבת לקפל מחדש), לזרוק את הזבל, לערוך שולחן, ועוד... דברים שנראים לנו כמשימות מעצבנות (לשטוף את הבית) הופכות אצל ילדים לחגיגה (ביום שישי לקח לילדי (בת 6 ובן 8) לשטוף את המטבח שעה וחצי - בסוף זה היה נקי) - בקיצור - אי אפשר לדרוש מילדים בגיל 15 שבחיים לא נגעו בסקוטש לשטוף כלים יום אחד - אם עד אז הם לא עשו כלום בבית!!! שנה טובה - ענת

מירי,

New member
ויתורים של כולם...

ההורים (או אמא- תלוי בהגדרה) מוותרים על העוזרת על מנת לאשר לילד\ה חוג נוסף , מה שאומר מעמסה נוספת להורים (SORRY על הביטוי אבל עוזרת זה החלום שלי ועבודות הבית הן הסיוט שלי),עכשיו הילד צרך לתת כתף , וזה לא חייב להיות רק בניקיון ובישול , יש הרבה פעיליות בבית...

rivkaX4

New member
oh wawww...

About help around the house. My kids don´t "help" - they LIVE in the house therefor they SHARE the house work. So far (Yahli is 10yo almost, Shachar is 8.5yo) they have "everyday work" which includes: clearing up the dishwasher (shachar), setting the table Friday and Saturday (Yahli) and clearing it up after dinner/lunch (Shachar+Nadavi (2.5yo) ) , putting all the toys back in boxes (all 3...Tairi is still too young...) and taking the laundary off/clearing up the drier/putting wet laundary IN the drier... I think it´s quite enough at this age. Not the they do it happily, but hey- life´s a bi$%^... Rami and I are working VERY hard and long hours to get them a better life financially-and we can´t do everything. BUT-that was not the dilema. The main issue is-can you look at "tnuat noar" as "chug" or is it something BEOND???????? r/

לאה_מ

New member
אז אני אמנם הייתי בנוער העובד,

אבל אצלנו לא התייחסו לזה כחוג נוסף (למרות שבסופו של דבר גם זה עולה כסף). גם לא נראה לי שצריך למדוד את זה בתור "למה היא מקבלת שני חוגים ואני רק אחד" - כשאתה תגיע לגיל שאפשר ללכת לצופים, גם לך יהיה חוג אחד וצופים. כלומר, יש לתנועת נוער ערך שונה מאשר לחוג מדעים או חוג מוסיקה או חוג אמנות. לכן, לדעתי, כדאי לאפשר להם את זה בלי קשר לחוג עליו הסכמתם.

נעה גל

New member
אני מסכימה עם לאה_מ

לתנועת נוער יש ערך שונה וגם, צריך לזכור, שמעמד חברתי נקבע לפעמים עפ"י שייכות או אי שייכות לתנועת נוער מסוימת. כלומר, אם כל החברים הולכים לתנועה... ואת לא הולכת יש תחושה קשה של "outsider" שאף אחד לא אוהב להרגיש. תנועת נוער זה בעיקר חברה, ואם אתה מוצא את עצמך בפנים - אז זו פעילות שנמשכת במקרה הקצר עד כיתה י"ב ובמקרים אחרים כולל צבא והלאה.

ליאת +

New member
אני הייתי חושבת שוב על העקרון

של "חוג אחד לכל ילד". מצד אחד יש בזה משהו שיוויוני ויפה, שנשמע לי שגם מתאים לדרך שבה אתם מגדלים את הילדים, ומצד שני בעיות נוספות יכולות לעלות גם בהמשך: נניח שאחד הילדים יצטרך תיגבור בלימודים באחד המקצועות ? או שתחליטו (הורים) שכדאי שילך לחוג התעמלות כדי לפתח מיומנויות גופניות- האם זה נחשב חוג או לא חוג? בקיצור- הצרכים משתנים, ובוודאי כשיש ארבעה ילדים, אתם צריכים להשאיר גם מקום לסמכות שלכם כהורים ולשיקול הדעת שלכם. אז אולי כדאי לשנות את העקרון ל: לפחות חוג אחד לכל ילד. כשלכם יש מקום להחליט על חוג נוסף. ולשאלה עצמה: לפי דעתי תנועת נוער זה לא חוג, כי היא ממלאת פונקציה אחרת ובכל אופן לא עולה כסף (בגדול, נכון שתמיד יש תוספות וכו´). אז אני בעד לאפשר לבת ללכת לחוג מדעים ולהסביר לבן שכרגע הוא לא יכול. הוא יוכל ללכת לצופים, כשיהיה מספיק גדול בנוסף לחוג הכדורגל או מה שהוא יבחר באותה שנה.

rivkaX4

New member
one small correction...

Tsofim cost. ALOT! We paid 600 per year, and for each tiyul/machane (120-250ns) + outfit, that brings you to alot of money... r/

אביטל +

New member
ובכל זאת

למרות העלות הכספית של הצופים זו עדיין פעילות חברתית המעודדת (לפי מיטב ידיעתי תרומה לחברה), וזה בניגוד לרוב החוגים האחרים. זה עניין של נקודת מבט של ההורים, האם פעילות כזו חשובה להם וכמה הם רוצים לעודד אותה.

limori

New member
כמדריכה לשעבר בנוער העובד

אני ממליצה בחם. הלואי ונגור בארץ ורואי יוכל ללכת לנוער העובד או לתנועת הצופים. אני חושבת שלמרות העלות הכספית תנועת נוער לא נחשבת בעיני כחוג. להיות חבר בתנועת נוער זו חויה בילתי נשכחת, הטיולים המחנאות, מעשירים כ"כ. עד היום אני זוכרת כמעט כל טיול וטיול הן כחניכה והן כמדריכה. הפעילויות החינוכיות אהבת המולדת הטיולים בכל רחבי הארץ, הנושאים המועברים בכל פגישה, הכרות עם בני נוער מכל הארץ, פעילות חברתית רחבה, אפשרות לצאת לקורס הדרכה שזו חויה בפני עצמה, התלבושת האחידה, שיקופיות, תרומות, עזרה לבני נוער, מפגשים ערבים יהודים...... לא לחשוב פעמים לשלוח את הילדים. לדעתי זו חובה... או שכחתי את כל השירים הנהדרים..... חולצה כחולה היא לא עולה היא לא עולה על "לימור השמנה"..... זה מה ששרו לי למרות שלא היתי שמנה....

אמיר.

New member
כולה הייתי חניך....

גם אצלנו (מטעמי חסרון כיס) יש חוג לילד. הילדים אמנם קטנים מדי בשביל תנועת הנוער (בני עקיבא, אלא מה ???) אבל אני כבר מצהיר שבעיני זה לא חוג. זו פעילות חברתית ורעיונית החשובה לי (אם הם ירצו).

למעלה