צופים בפח"ע

צופים בפח"ע

שמעתי אתמול שהיה ארוע ל"אביב" על חשש למכונית ממולכדת יצאו עם נוהל פק"ל ועוד שמעתי שאמרו שהצופה שהיה על הכבאית שהצוות יחזיר אותו לתחנה. השאלה שלי היא לצופים מותר לצאת לפיגוע או חשש לפח"ע ?כי אני זוכר שמישהו אמר לי על הפיגוע ברמת-גן לפני כמה שנים ומישהו אמר שצופים יצאו אולי בגלל שהיתקבלה עודה על פיצוץ במפעל עלית ולא היזכיר שזה פיגוע

TAFD

New member
תראה

שמעתי הרבה גרסאות סותרות לגבי נהלים של צופים בפח"ע. בחלק מהגרסאות שמעתי שהביטוח של הצופים לא מכסה אירועי פח"ע (וגם אירועי חומ"ס), אבל גם שמעתי שהסיבה שצופים לא נוהגים לצאת לאירועים כאלה היא המראות הקשים שנתקלים בהם, ושמבחינה חוקית לצופה מותר לצאת, אך הדבר אינו מומלץ. לדעתי, בכל מקרה של פח"ע, ולצערינו בזמן האחרון יש כל הזמן כאלה, כל עוד לא יודעים מה ההוראה המסודרת, קצין המשמרת צריך להחליט אם הוא מאפשר לצופה לצאת או לא, ובמקרה של אתמול כנראה שלא. תמיד צריך לזכור שלפעמים הדבר לא ניתן לבחירה, כאשר נמצאים עם הצוות באירוע אחר מחוץ לתחנה ומקבלים המשך, או משהו כזה.

fireman

New member
צופי אש ופח"ע

צוםי אש ז"א מתחת לגיל 18 לא מורשים לצאת לאירועי פח"ע ולאירועים מעורבי חומ"ס. הסיבה היחידה היא הדאגה לחייכם. מי שעבר את 18 ונחשב למתנדב יכול לצאת לפח"ע לגבי חומ"ס אני מעדיף שלא לצאת בכלל גם אם הדבר מתאפשר.

צופים בחומ"ס

לי יצא לצאת לחומ"ס יום לפני הגיוס. זה היה ב00\12\17 על גשר מורשה עם משאית שדלף ממנה חומר מסוכן(אני לא זוכר מה היה החומר). קיבלנו קריאה בקשר מהרצל לצאת עם רכב החפ"ק, רם 21, יצאנו ר"צ מוקדן ואני היינו שם 3 שעות היו רכבים מהרצל, ירקון, ברק ,אביב. עד שהחליטו לקחת אותה לחוף תל ברוך ואז עזבנו. זה היה לפני שנה וחצי אז אני לא זוכר מי היה ואיזה רכבים היו. שבת שלום לכולם .

TAFD

New member
לי היה רק אירוע של אנטרקס

שזה אמנם חומ"ס, אבל זה לא היה מרגש במיוחד, כי היו מלא כאלה.....

DJ T REX

New member
זה מזכיר לי....

לפני ובמהלך פורים קיבלנו הרבה אזעקות שווא בגלל נפצים... ואני מתוך אינסטינקט רצתי לרכב ובדרך לרכב נזכרתי שאסור לי ולא עליתי בסוף לרכב.... אבל זה קרה לי יותר מפעמיים! וממש חבל כשדווקא באירועים כאלו כשצריכים מגישי עזרה ראשונה צופים לא יכולים לצאת( לי במקרה יש הכשרה כזו....). עם כל הכבוד למדא באירועים כאלו עד שמגיעים אמבולנסים מכל מיני איזורים שונים בעיר זה לוקח המון זמן ובינתיים צריך שם מישהו! לא קרה לכם אף פעם שחיכיתם למדא יותר מ20 דקות? ובפחע כשבאמת צריך עזרה ראשונה אי אפשר לצאת.... מעניין מי הצופה שהוחזר...

Doron_Ganot

New member
אסור-בגלל סיבה אחת

חוקי מדינת ישראל אוסרים על מי שגילו מתחת ל 18 שנים להמצא בזירת אירוע פח"ע.

למעלה