צומת דרכים

ZAHAV1975

New member
צומת דרכים

שלום לכולם,
אני כרגע בתקופה של חיפוש עבודה...וזה בפעם המיליון!
אני נשואה,בת 37 +ילד בן 4 כמעט,ובמשך שנים,אני לא מצליחה להתמיד בעבודה אחת. מצד אחד אני יודעת שיש לי בעיה מסויימת עם מרות של בוסים,ולכן זה לא כל כך הלך,וגם המקומות שהייתי בהם (רואה חשבון,עו"ד,וכל מיני מקומות משעממים כאלו) שיעממו אותי עד מוות,ולכן זה לא החזיק מעמד!
אני בחורה יצירתית מאוד,ויש לי המון מה לתת,והתחושה היא שכל פעם נפלתי במקומות שלא התאימו לאופי שלי,ואני לא מבינה למה היקום שם אותי במקומות האלה,פעם אחר פעם?
למדתי בעברי עיצוב פנים,אך לא סיימתי את הלימודים מסיבות מסויימות,ולמדתי אילוף כלבים,אך לא עסקתי בזה מעולם.
אני מרגישה שאני נוסעת בנתיב הלא נכון בחיים,מבחינה מקצועית! והשנים בינתיים חולפות להן...והכל אותו דבר..כמו סרט רע שחוזר על עצמו...שמישהו לחץ על הכפתור : PLAY עוד פעם ועוד פעם.
אני אדם עם המון מודעות עצמית ואני כל הזמן מנסה לשפר ומחפשת פתרונות איך לעשות שחיי יהיו טובים,אבל לא ממש מצליחה! משהו לא עובד. מרגישה שאין לי את כל הכלים להתמודדות.לשינוי.
הבעיה בכל החוסר יציבות הזו,שזה גורם נזק ממשי למצב הכלכלי של המשפחה. אנחנו נכנסים לחובות גדולים,ולבור עמוק יותר ויותר. והתחושה היא שהכל על כתפיי,כי אני אחראית למצב הזה.
בעלי כל הזמן אומר לי שעליי להתפשר עם העבודות,ולא לחפש כרגע את משרת חלומותיי כי צריך כסף,אבל אני במשך שנים מתפשרת ומתפשרת,ולא הולכת באמת על מה שמתאים לי לאופיי ולייעוד שלי!(אני יודעת בתוך תוכי שאני צריכה להיות עצמאית ולעסוק במשהו יצירתי/טיפולי)ואני מרגישה כמו פרח שנובל ונובל,וזה מכניס אותי לדיכאון אמיתי ולתסכולים נוראיים! כי אני מרגישה שהחיים שלי חסרי טעם,כי אני לא מביאה את עצמי לידי ביטוי ולמימוש אמיתי בעולם הזה! ואני לא נעשית צעירה יותר!
אחת הסיבות גם שאני רוצה יציבות בחיי,היא בגלל שאני מאוד רוצה ילד שני,והגיל שלי כבר לא צעיר ביותר,וכל עוד אין עבודה יציבה,איך אוכל להיכנס להריון,ולהבטיח יציבות כלכלית???
אני רוצה לפנות לאיש מקצוע בתחום הייעוץ האסטרולוגי/גרפולוגי/נומרולוגי,ולדעת מה קורה איתי עכשיו? לאן פניי מועדות? אבל כל פעם חוזרים לנקודה שאין כסף,שצריך לעבוד ואי אפשר לבזבז!

איך יוצאים ממעגל הקסמים הזה? איך ???

AlexCoaching

New member
יש משפט שאומר

כל עוד אנחנו ממשיכים לפעול באותה הצורה תמיד נקבל את אותם התוצאות.
בשביל תוצאות שונות צריך לפעול בדרכים שלא פעלנו בהן בעבר.

אני מאמין שהיקום שם אותנו איפה שבחרנו והחלטנו להיות.
השאלה היא האם החלטנו באופן מודע,
או שאנחנו נותנים לכל מיני נורמות,תפיסות שלמדנו מהסביבה, פחדים להשפיע עלינו באופן לא מודע.

מה שקפץ לי מההודעה שלך זה המשפט הבא.
"אבל אני במשך שנים מתפשרת ומתפשרת,ולא הולכת באמת על מה שמתאים לי לאופיי ולייעוד שלי!"
החלטה כזאת בהחלט יכולה להביא אותנו למקומות שאנחנו לא רוצים להיות בהם.
גם אם ההחלטה הושפעה מדברים לא מודעים.

השאלה היא מה עושים מכאן.
איזו החלטה כן תעזור לך לממש את עצמך?
המשפט שהזה שרשמת "אני יודעת בתוך תוכי שאני צריכה להיות עצמאית ולעסוק במשהו יצירתי/טיפולי"
גורם לי להרגיש שיש לך כבר כיוון כלשהו.
בנוסף שמתי לב שציינת כמה פעמים את הנושא של היצירתיות.
באיזו דרך תוכלי למצוא משרות שיכולות לאפשר לך להביא את היצירתיות שלך לידי ביטוי
ולספק את הצורך ליציבות ?

מעבר לזה תהליך מסודר עם איש מקצוע יכול לעזור לך למצוא את
הדברים שמניעים ומרגשים אותך, לעשות סדר ע"י הגדרת מטרות ותוכנית פעולה.
אני מבין שזה מצריך השקעה כספית.
אך תחשבי על זה שלנסות לבד בלי תהליך מסודר יכול לעלות בהרבה יותר כסף וזמן.

ZAHAV1975

New member
שלום AlexCoaching

יש לי כמה תגובות להודעתך:
1. אני מאמין שהיקום שם אותנו איפה שבחרנו והחלטנו להיות.
השאלה היא האם החלטנו באופן מודע,
או שאנחנו נותנים לכל מיני נורמות,תפיסות שלמדנו מהסביבה, פחדים להשפיע עלינו באופן לא מודע:
כניראה מאוד שאתה צודק,ואני חושבת שבדרך כלל התכופפתי כי בעלי כל הזמן דחק בי למצוא מהר עבודה שתביא לנו כסף,ותמיד זה היה ממקום פזיז ומתפשר.
2. באיזו דרך תוכלי למצוא משרות שיכולות לאפשר לך להביא את היצירתיות שלך לידי ביטוי
ולספק את הצורך ליציבות ?
זהו...שניסיתי בדרכים יצירתיות ופניתי למעצבי פנים,ומשרדי עיצוב,וזה קצת בעייתי לקחת מישהי חסרת נסיון בתחום.חוץ מפעם אחת שעבדתי כעוזרת של מעצבת פנים,אבל פה זה היה עניין של כימיה,ולא הסתדרנו. אני גם לא מתאימה לעבוד תחת מרות. אני צריכה את הספייס שלי.
אני כבר לא יודעת איך למצוא את העבודה היצירתית הזו! הרי רוב העבודות שיש בשוק הן בנאליות.
3. אך תחשבי על זה שלנסות לבד בלי תהליך מסודר יכול לעלות בהרבה יותר כסף וזמן:
אני מבינה שבשביל להתקדם צריך להשקיע. אבל באמת באמת שאין לנו את האפשרות הכספית!

תודה על תשובתך

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
איך מוצאים תשובות

יקירה,
אולי אין קיצורי דרך - לקפוץ ישר למשרה היצירתית המדהימה שאת מחפשת. אולי עלייך להתכוונן למקצוע עתידי שתרכשי ובו תתמקצעי, ובינתיים לעבוד במשרה לא מרתקת אך מפרנסת?
מהם המקצועות שהיית רוצה לעסוק בהם? מהו יצירתי/טיפולי עבורך? אילו שני תחומים שונים. האם נכון לך לסיים את לימודי עיצוב הפנים (או אפילו להתחיל מחדש אם צריך?) האם יעניין אותך לעסוק באילוף כלבים?
מה באמת היית רוצה לעשות?

ולגבי ייעוץ - אישית אני לא מתחברת לסוגי הייעוץ שהזכרת. אני מאמינה בכך שהתשובות נמצאות בך - ועלייך להתבונן פנימה ולבדוק. זה מה שעושים באימון אישי - מלווים את האדם למציאת התשובות שנכונות לו.

ZAHAV1975

New member
הי ענבל

האמת,שתחום העיצוב מאוד מעניין אותי!
חשבתי פעם לעצב גני ילדים,אבל איך עושים את זה?
חסר לי הביטחון בפנים!
לגבי תחום טיפולי,הייתי רוצה טיפול בעזרת בעלי חיים עם ילדים,אבל זה לימודים ארוכים ואין לי אפשרות כזו עכשיו.
לגבי אילוף כלבים,אני לא סגורה על זה! למרות שאני מתה על כלבים!
אני מרגישה שאני צריכה להפוך את העולם למקום טוב יותר בעבורנו!!! וזה יכול להיות בעזרת עיצוב,או טיפול באנשים עם חיות שהן דבר מקסים בפני עצמו.

שבת שלום

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לצאת לדרך

יקירה,
כל אחד מהדברים האילו ניתן לבדוק ולקדם.
מתוך הדברים שציינת, עולה הכי חזק הנושא של עיצוב גני ילדים.
לא עשינו בירור לעומק של מה שאת רוצה - זו שאלה בפני עצמה אם זה הכיוון הכי מדוייק לך, אבל זו הזדמנות לבדוק את הכיוון הזה.

אז איך מתחילים?
דרך טובה להתחיל היא בחינם. ללכת לגנים ולהציע להם עזרה בעיצוב תמורת המלצה אם יהיו מרוצים.
האם זה נראה לך אפשרי?
אם לא, מה עוצר אותך?
איך היית רוצה להתחיל אחרת?

למעלה