צומת דרכים ....

תיקי פ

New member
צומת דרכים ....

שלום לכולם אני נמצאת בהתלבטות .... עזבתי עבודה אחרי 12 שנות עבודה אחרי העזיבה קרה כול המשבר הגדול בעולם והמצב בשוק העבודה היום . עזבתי מהמון מניעים בעיקר שיעמום ופשוט חוסר צמיחה חיים באפטיות מוחלטת למרות היציבות הכלכלית , טוב זה נעשה אין צורך להסביר . בשנה הזו זה קרה לפני שנה , למדתי שיטת הדרכה גופנית הוליסטית אני יכולה לפתוח עסק בתחום ... אני לומדת גם יזמות עיסקית כדי לגדול לאופציה זו מצד שני אני יכולה למצוא משרה בתחום בו עבדתי מזכירה בחירה עם ידע בהנה"ח ניסיון 12 שנה הייתי בהמון ראיונות עבודה משום מה אני לא מתקבלת , דווקא כן מגיעה לראיון לרוב נפסלת בגלל שאין לי אנגלית רמת שפת אם משום מה כולם רוצים את זה היום .בשכר מינימום ! בגלל המשבר רוצים מרצדס במחיר של סוסיתא. למרות שאני לא חושבת שאני מרצדס האנגלית שלי ברמה טובה רק לא שפת אם מה לעשות .... אני נמצאת במצב של חוסר פרנסה בבית , מבחינת לפתוח עסק זה אומר עוד כמה חודשים של חוסר פרנסה עד שהחוגים שאני אפתח ירוצו , השקעת משאבים , השקעת מאמצים ושוב הבטחה להכנסה סבירה , יש אופציה . מצד שני מציאת עבודה במזכירות , עבודה משמונה עד חמש כשכירה , בשכר מינימום לפי מה שמציעים לי . מה עושים איך הולכים למקום אחד עם כול הלב והכוח בלי להתברבר לכול מיני כיוונים ולבזבז אנרגיות . חוץ מיזה אני גם לומדת לתואר ראשון , מה שדורש כספים ומימון . וכול זה קורה רק אחרי שיצאתי ממקום העבודה הקודם והתעוררתי אז ככה שאני ממש לא מתחרטת על הצעד רק לא יודעת מה לעשות הלאה . לפעמים אומרת חבל שעזבתי יכולתי ללמוד לתואר שם כי היה נוח וגם שכר מאוד טוב ושעות טובות אבל זה משהו שכבר קרה אני רוצה פיתרון קדימה בלי להביט אחורה ולהתחרט . אודה על עצותיכם .

ramib6

New member
כמה שאלות

שלום לך איפה את רוצה לראות אתעצמך בעוד כ 5 שנים? איזה ערכים בסיסיים היית רוצה לממש בעוד כ 5 שנים בחייך---(מצרף לך קובץ ובו רשימת ערכים ) איזה ערכים את ממש כיום? איך את ממשת אותם? מה המחיר(כלכלי אישי וכיו"ב) אותו את מוכנה לשלם על מנת לסגור את הפער בין הקיים היום לרצוי של עוד 5 שנים? איזה משאבים מוכנה לגייס על נת לגשר על הפער באם קיים? באם פונה למסלול שאינו כולל עבודה שאת רגילה אליה (מזכירות )כיצד יכולה להיות יצירתית ביצירת הכנסה נוספת? תנסי לענות על כל השאלות בצורה מסודרת ומאמין שתגיעי למקום יותר בהיר

bridges

New member
איך את רואה את עצמך בעוד 5 שנים?

היי תיקי, את בחרת לעזוב את מקום העבודה שלך מתוך מחויבות לעתיד שלך. אבל מהו אותו העתיד? היכן את רוצה להיות בעוד 5 שנים (או 3 או 10)? צומת דרכים ומשברים הם המקומות שבהם אנחנו רוצים לקלוט שהכל אפשרי בחיים וללכת על החלומות שלנו. רק שתדעי מהו החלום שלך ולהיכן את הולכת, אז תוכלי להחליט לגבי המצב הנוכחי. תנסי את זה ותראי כמה אופציות נוספות נפתחות לך. רק לדוגמא: את תיארת שתי אופציות עיקריות: לחזור לעבודה כשכירה כמזכירה או להקים עסק בתחום? אילו אלטרנטיבות נוספות יש לך? אילו מהן מתאימות לדרך שאת רוצה לקחת ואילו לא? רונן

תיקי פ

New member
העסק שאני רוצה להקים הוא בתחום אחר לגמרי

ממה שעסקתי כשכירה תמיד כשהייתי נערה אהבתי לרקוד ומצאתי דרך לחזור לזה , להרקיד נשים בהנאה תוך שמירה על הנאתן בפעילות הגופנית . אני נהנית מכך אבל זה דורש בנייה . אני כן צועדת לכיוון החלום שלי להיות אדון לעצמי , להיות בעסק שאוהב לעסוק בו , אבל הדרך מפחידה , הלא נודע . שכירה זו אופציה פחדנית , ולא מקום שאני רואה בו את עצמי אלה אם מדובר במקום שהוא מסודר , ושיש לי בו מקום לגדול לכן אני לא פוסלת לגמרי את האופציה . בשכירות יש את היציבות בעצמאות , בעסק עצמאי יש את החלום אבל אין יציבות אני ממש מרגישה שאני פשוט לא מבקשת בצורה ברורה מה אני רוצה , שאני לא מגדירה בצורה ברורה כי משום מה קיימים בי שני הכיוונים כמעט במידה שווה יום אחד אני קמה ואני רוצה להיות שכירה ויום שני אני קמה בחדוות והנאת העצמאות ומכאן הסתירה והצעידה במקום . אני רואה את עצמי בשני מקומות בעוד חמש שנים מצד אחד עסק שלי והצלחה והנאה , מצד שני ראש רגוע עבודה , משכורת דופקת ביטחון ...... אם התמונה עכשיו יותר ברורה ?

bridges

New member
הרבה יותר ברור...

ממה שאת כותבת זה נשמע שאת בספק ששני הדברים יכולים להתקיים בו-זמנית. ולכן יש לך את תחושת חוסר הבהירות. בואי נגיד שאת יכולה להיות במצב ששני הצדדים קיימים: את גם נהנית ומצליחה וגם יש לך ראש רגוע וביטחון. תנסי לדמיין את עצמך בעוד 5 שנים כשאת במצב הזה, האידיאלי. מי את שם? מי את עבור עצמך ומי את עבור הסביבה שלך? רונן

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
או או

תיקי היקרה, נדמה לי שמה שגורם לך להתקע בהתלבטות הוא התפיסה שלך שלא יתכן גם בטחון וגם עסק עצמאי. גם ללכת עם הלב וגם פרנסה. האם יש אפשרות לראות את הדברים אחרת? עסק עצמאי אכן יקח זמן לבנות, ויקח זמן לפני שתרויחי ממנו סכומים משמעותיים. זה לא אומר שצריך לוותר עליו. האם יש אפשרות לראות אותו בתור הדבר שבלב שאת בונה, ובאותו זמן להתחשב במציאות ולעבוד בעבודה סבירה עבורך, אשר תאפשר לך את הבנייה הזו של החלום שלך? את חוששת לחזור לאותו סוג של עבודה - שיביא אותך לשעמום וחוסר צמיחה. איך הכרח שכך זה יהיה - האם תוכלי לעבוד בעבודה אחת ולצמוח במקום אחר? החוויה שלך תלויה הרבה בגישה שלך, לא רק במקום העבודה. מה שאת תביאי לשם זה מה שיהיה שם.

תיקי פ

New member
קראתי את תגובותיכם אז קודם תודה לכולםםםםםםם!

זה בדיוק העיניין אני כן רציתי לשלב עבודה במזכירות חצי משרה ובמקביל לפתוח חוג ובמקביל אני גם לומדת באו"פ וגם אמא לילדים שכרגע בחופש בבית אני מרגישה פשוט עומס רב בכול התחומים , גם בעבודה של מזכירות יש אנרגיות שאני צריכה להשקיע , ללמוד מקום חדש וכו' אני מרגישה שאני משקיעה קצת בכול דבר ולכן לא מתקדמת לשום מקום אבל אני גם לא יכולה לראות פיתרון אחר , אני חייבת פשוט לבנות את העסק ובמקביל גם לעבוד חצי משרה במקום שיהיה מוכן לקבל אותי , ברוב המקומות נראו די מאויימים א' מהתפקיד הבכיר שמלאתי במקום הקודם ב' מהגיל 36 זה זקן עבורם משום מה ג' מהפעילויות הרבות בחיי אז אין ברירה אלה להמשיך לחפש מקום שכן יקבל אותי ובמקביל גם לבנות את עצמי בעוד חמש שנים אני רואה את עצמי או בעסק עצמאי פורח ומבוקש עם לקוחות רבים או מזכירה בכירה במקום שמעריך אותה ובמקום שיש לאן לצמוח בו עם שכר מעולה שוב קשה לי לוותר על חלום אחד למען האחר .

לתיקי

תיקי החביבה. ממש מדהים לקרוא כמה עומס את לוקחת על עצמך , כל הכבוד המון עוצמות ותעצומות זקוקה אישה אחת כדי לקחת על עצמה את כל זה. שאלתי היא כזו : האם את חושבת לצמצם אופציה אחת בצורה זמנית? האם תוכלי למספר בדירוג עולה מה הכי חשוב לך כרגע? ועד כמה את רוצה את זה ומה המחיר שאת מוכנה לשלם? אני בטוחה שהבנת את רוח הדברים... הצלחה רבה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
לנשום

אני קוראת את כל הדברים ומזמינה אותך לנשום עמוק, לאט... האם יש מקום לאפשרות שלא הכול יקרה בקצב שאת רוצה? לאפשר לדברים להתקדם בקצב אחר? בואי נניח רק לרגע שאת יכולה לעשות צעד קטן אחד כל פעם לאחד הכיוונים - מה הצעד הקטן הראשון שצריך לעשות? אל תנסי לתכנן את כל הצעדים קדימה - כי אז את מנסה לעשות הכול ביחד. נסי בכל רגע לבדוק עם עצמך מה הצעד הקטן שצריך לקרות עכשיו?

תיקי פ

New member
יש לי סדר עדיפויות ברור

אבל לא הכול מסתדר במציאות אני מאוד רוצה להשקיע בפתיחת העסק אני מאוד רוצה ללמוד לתואר - אבל קצת קשה ללא הכנסה אז כבר לא נרשמתי לסמסטר הבא , כרגע עסוקה במבחנים של סמסטר נוכחי שאני רשומה וששולם כבר . אני מאוד רוצה להיות אמא שנמצאת בבית - כרגע אני בבית אני רוצה הכנסה קבועה למשפחה - כרגע מחפשת עבודה והולכת לכול ראיון עבודה אפשרי מה שאומר שהלימודים יחכו גם בגלל זמן וגם בגלל תקציב משפחה תמיד יהיו בעדיפות ראשונה עבודה ועסק קצת עומדים על אותו המדרגה מה שאומר התלבטות ראשונית בין חיפוש עבודה לבין פתיחת עסק עדיין קיים , לא מצליחה להכריע ממה להרפות מה לשחרר כרגע אני רוצה את שתיהם אחד הוא הלב - העסק , השני הוא הרציונל - עבודה בטוחה . מצטערת שאני מלאה אותכם בלבטים שלי אבל אני אומרת מה שאני חושבת לאור מה שאתם כותבים לי . פשוט קשה לי להכריע לאן לפנות בשלב זה אני ממש בצומת דרכים , ומרגישה חצויה גם בתוכי .

זו בדיוק הנקודה

יקירה. זו בדיוק הנקודה , שאת מרגישה חצויה ואני שומעת את הלבטים לא רק בכתב גם בנימה שהוא ניכתב. אני מציעה לעשות רק מה שתרגישי בו שלמה ! ולא חצויה . משהוא שיתן לך את התחושה שזה מה שצריך לעשות עכשיו ולא שתעשי אותו בצורה לא שלמה כי גם התוצאה תהיה כזו... הצלחה רבה.

יודה ב

New member
תיקי

כמו שזה נראה לי כקורא מהצד, את עסוקה בקצת יותר מידי דברים. חוסר מיקוד. אדם אחד שעוסק ב-3 דברים יכול מקסימום להקדיש לכל תחום 33% ממשאביו. זה הרבה פחות מ-100% שנדרשים לעשות משהו באמת טוב. את צריכה לעשות סדר עדיפויות בדברים, לקחת את כל הפעילויות שאת מעורבת או רוצה לעשות ולחלק אותה ל-2 ולדרג לפי מקדם איכות : 1. לדרג את מה שאת באמת רוצה לעשות. 2. את מה שאת חייבת לעשות. מכאן לבודד את מה שאת רוצה וגם חייבת לעשות וטפל בהם בסדר עדיפות ראשון. אחר כך, לבנות לך זמן איכות שיוקדש לקידום מה שאת רוצה לעשות ונמצא במקום גבוה בסדר העדיפות שלך. את כל אלה שאת חייבת ולא רוצה לעשות, למצוא להם סידור אחר: שמישהו אחר יעשה את זה או כל אלטרנטיבה שתאפשר לך לא לעשות אותם. את מה שאת רוצה בעדיפות נמוכה ולא חייבת לעשות, לזנוח ולא להתעסק עם זה. נסי את השיטה ותהני.

ואם תשפרי את האנגלית? תתקבלי?

מה את ממגנטת? הרי אם התודעה הערה שלך לא רוצה להיות יותר מזכירה ומנהלת חשבונות אז לא יעזור כלום. את לא תתקבלי. כי התודעה שלך תגרום לזה. אני חושבת שכדאי לך להחליט מה את כן רוצה ולהתמקד בזה. בתחושה שלי את מתפזרת על יותר מידי תחומים ולכן את גם לא מוצאת את עצמך. מה את אומרת?

תיקי פ

New member
צודקת מה יש לומר ............

היום היה לי שיעור ראשון בחוג שפתחתי , הכוונה העסק , נהניתי מאוד הרגשתי טוב עד שבאו הביקורות שאחרי השיעור , הרוב אהבו אבל מספיק בחורה אחת שתיים שהעירו לי הם גמרו עליי מבחינת הביקורת הפנימית שלי ... טוב לא קשור לנושא שפתחתי בו . אבל נכון אני לא רוצה לעבוד במקום חדש לכן אני כנראה לא מתקבלת והאמת שאני לא בטוחה אם העסק החדש זה בריחה או מה שאני רוצה לעשות בקיצור בלבלה רצינית ונדמה לי שאני גם מבלבלת לכם את המוח תודה על הכול תקוה

יקירה.

שימי לב מה את אומרת? שנהנת מאד והרגשת טוב ............... עד שבאו הביקורות שאחרי השיעור.. שימי לב. ביקורות תמיד יהיהו בדרך כלל לא תצאי ממפגש ללא הערות... השאלה היא לאן את לוקחת את זה. אני בסוף מפגש מבקשת לדעת מה כל אחד לקח מהמפגש. מנסיוני אין מצב שמשהו אחד טוב לא נלקח מהמפגש. ואם יש הערות אני בודקת מידית מה היה שם . שוב מנסיוני אנשים שבאים בביקורת והערות הגיעו טעונים למפגש או שהצלחת להרעיד אצלם איזה מיתר שמבהיל אותם. קחי את הדברים בפרופורציה. תהיי שמחה שיצאת לפעולה. תלמדי מה צריך לשפר תמשיכי הלאה. -אל תתני לזה להפיל אותך. כל הכבוד לך צלילה

למעלה