צומת דרכים

MEYUSH

New member
צומת דרכים

שלום, אני בת 26, מתגוררת בת"א ויש לי תואר ראשון בארכיאולוגיה מהאונ' העברית. עוד בתקופה הסטודנטיאלית שלי התחלתי לעבוד כטבחית במקומות שונים, וזה מה שאני עושה גם היום. מעולם לא למדתי בישול באופן מקצועי. לארכיאולוגיה, המקצוע שלמדתי, אין לי כל זיקה. למעשה סיימתי את התואר רק בשביל שתהיה לי תעודה ביד. העניין הוא, שלאחרונה אני מבינה כי העבודה במטבח קשה, מלחיצה ופוגעת בבריאות גופי ונפשי והכי חשוב: אין שכר כספי בצידה.אני עובדת המון שעות בשבוע (כולל בסוף שבוע), בקושי מספיקה לראות את בן זוגי (לרוב אנחנו עובדים בשעות הפוכות) ומרוויחה בקושי 4,500 ש"ח בחודש. היו לי חלומות רגעיים להיות שפית, אך כפי שהמצב נראה כרגע--- יש לי עוד דרך ארוכה ורצופת תלאות (שאני לא בטוחה אם ברצוני לעבור אותן) עד שאצבור את הניסיון הדרוש, הכרה וכסף. העלאה בשכר אינה ככל אופציה בשל המצב הכלכלי והקושי של המסעדה לשרוד. בעבר עבדתי במגוון רב מאוד של עבודות; החל מכתיבה בעיתון דרך שזירת פרחים, הדרכת טיולים, עבודת ביטחון בנתב"ג ועוד ועוד....תמיד מצליח לי בכל דבר שאני עושה, יש לי ידיים טובות, יכולות הסתגלות ולמידה מהירות...ועם זאת--- ההתמדה והתמקצעות מאוד קשים לי. אני נוטה לקפץ ממשרה למשרה, מוצאת את עצמי ממצה כל משלח יד, ולא באמת יודעת מה לעשות עם עצמי. כרגע עוברות לי בראש מחשבות לעזוב את המסעדה בה אני עובדת ולמצוא משהו אחר לעשות בחיים, אך אין לי מושג לאן לפנות, מה לעשות הפעם, איך להחליט על מקצוע שבאמת יתאים לי ולצורת חיים שאני רוצה. אשמח אם תוכלו לעזור לי להחליט מה לעשות או לפחות להבין לאן עליי לפנות במצב כמו שלי... תודה מיי

למיי

שלום מיי, לפי הדברים שאת כותבת הקושי שלך נמצא במקום של ההתמדה וההתמקצאות. אני הייתי מציעה לך לבדוק את זה לפני שאת עושה צעד של עזיבת מקום עבודה. הייתי מציעה לך לבדוק את האפשרויות בצורה מסודרת. כשאת בודקת את האפשרויות שלך שימי לב לדרך שעליך לעבור בכל אפשרות. בדיקה נכונה של הדרך שעליך לעבור עשויה לעזור לך להתמיד בה. אימון אישי הוא כלי שעושה בדיוק את זה: בודק (ומבצע) את המטרה ואת השלבים בדרך להשגתה. כל טוב, ניבה

למעלה