/-: צומת דרכים קשה..

/-: צומת דרכים קשה..

עד עכשיו היה קשה לי לפרט עלי.. אני נשואה 5 שנים ואין לנו עדיין ילדים, אולם בשנה האחרונה המערכת יחסים שלנו התדרדרה על מדרון די תלול, <במהירות> הלכנו ליועצץ נישואין, אבל מאז הוא התרחק יותר, טען שכבר לא נמשך אלי, בעוד שבמשך החודשיים האחרונים לא קיימנו יחסי אישות. מלבד זה שהשיחות ביננו, הצטמצמו לנושאים שסובבים יותר את הבית. קשה לי לקבל את ההחלטה - לקום וללכת, ויותר קשה להגדיר לעצמי את הסיבה לכך (לרוב אני מקבלת החלטות ומיישמת אותן) מה הייתם עושים במקומי ? תודה על ההקשבה

seeyou

New member
:Erica Jong

Advice is what we ask for when we already know the answer but wish we didn't. קשה לך לקבל את ההחלטה - לקום וללכת? יש לך עוד תקוות או פשוט את מפחדת מלהיות בסטטוס החדש.? אפשר להתחיל בתהליך וייתכן שזה ידרבן אותו לחשוב אחרת? האם יש סיבה שאין לכם ילדים? את רצית? אם את רוצה ויכולה מבחינה בריאותית אז זה הזמן "להחליט".... סתם להמשיך להיות לבד מול השקיעה זה בזבוז זמן.

אתינקה1

New member
מול השקיעה יקרה

מדוע אין לכם ילדים? האם בגלל הריבים בינכם? האם בגלל בעיה רפואית? אם הסיבה לכך היא בגלל הריבים או החלטה משותפת לא להביא ילדים, אז באמת אני חושבת שאני לא מבינה מדוע אין את מוצאת את הכח לקום ולעזוב. אם הבעיה רפואית, אז אני יכולה להבין את חששך לעזיבה. שכן את בטח שואלת את עצמך איך תוכלי להסביר את הסיבה לגירושים לגבר אחר בעתיד. זה מוקדם אומנם, אבל מחשבה בלתי נמנעת. אין לך מה לחשוש. אם זו הסיבה להישארותך בנישואים אז תבטלי אותה לאלתר. בכלל תבררי עם עצמך מהם הפחדים והחששות שלך ותנסי להתעמת עם כל אחד ואחד בנפרד. תני לעצמך פתרונות ותראי שכל הפחדים כבר לא יהיו פחדים. בהצלחה.

היי

קצת קשה לייעץ שאין את כל הפרטים. מדוע אין לכם ילדים? האם יש בעייה רפואית? האם נבדקתם? האם אתם מנסים להביא ילדים? על פי מחקרים כשמתאהבים מופרש חומר במוח שגורם להתגרשות במהלך הזמן החומר מופרש בכמויות קטנות ואז כשמביאים ילדים החומר מופרש שוב. אינני אומרת שבמידה ומערכת היחסים לא טובה ילד יהיה הפתרון להיפך הוא רק יחמיר את המשבר. אבל אם מסיבה רפואית אתם לא מביאים ילדים אז יש לריחוק שלו הרבה הסברים. אם תוכלי לפרט נוכל לעזור לך יותר.

s h o o s h a

New member
הרגע המכריע

אחרי חמש שנים שמתוכן ארבע היו ברמת הסביר פלוס ובמהלכן, אני נוטה להניח, שילדים לא עמדו בראש סדר העדיפויות שלכם וסיבותיכם עמכם. היום, אחרי שנה אותה את מתארת כהתדרדרות מהירה על מדרון תלול. והרי את ההתדרדרות, חושבת, שחשתם וצפיתם אותה ואכן פניתם לייעוץ זוגי אשר ינסה לסייע לכם במתן כלים ללמוד איך להתמודד עם הבעיה ולא לדחוק אותה ולטאטא אותה. אלא שאחת מנפלאות הטיפול הוא גם בפקיחת עיני בני הזוג לקושי שיכול להתעורר בניסיון לשקם את הזוגיות ואת המסקנה המשותפת של שניהם שהדרך הנכונה היא פירוק השיתוף. ואכן, בן זוגך, לאחר מספר פגישות כנראה הבין שהדרך היא אינה שיבה הביתה במטרה לשקם אלא במטרה לצאת מהזוגיות ולפתוח דף חדש,, כל אחד מכם באופן עצמאי. לדעתי, אם תתבונני היטב ובכנות בטיב יחסייך עם בן זוגך לאורך התקופה האחרונה, תכיני מאזן של איך נראית בעיניך זוגיות ומה את רואה בזוגיות, יהיה לך קל יותר להגדיר לעצמך מה את רוצה ועל מה אינך מוכנה להתפשר. להיפרד מאיש שעד לא מזמן אהבת (או חשבת שאהבת וחשבת שגם הוא אהב אותך) אינו צעד קל, אך הוא אפשרי. והוא יתאפשר לך אם תהיי מוכנה להודות שנישואין אלו נועדו כנראה לכישלון. אולם מתוך הכישלון הזה עשויה לצמוח הצלחה ענקית אחרת. תפני גם למאמרים המצורפים לפורום ותקראי בהם חומר שיכול מאד להועיל שכן בחלקו הוא מדבר על מצב כמו שלך. ולעולם, לעולם אל תפסיקי לחלום, כי יש מידה מסויימת של נטיה לחלום להתגשם. אלא שהוא, בוחר את הזמן ואת המקום אבל הוא מגיע. הוא מתגדם. חלומות מתגשמים ביצוע: הראל מויאל, הראל סקעת ועדי כהן מילים: מירית שם אור לחן: צביקה פיק
התקווה כבר ארוזה בתוך קופסא ורודה והכל נראה מוזר בארץ לא נודע הגלגל שוב מסתובב מעל מסך עשן והאור המהבהב זוהר עלי עכשיו. לפעמים חלומות מתגשמים לפעמים, כשהלב עוד תמים לפעמים, בליל קיץ חמים לפעמים חלומות מתגשמים. השבילים שמובילים לארץ החלום נפתחים ומגלים את כל רגעי התום, אורות הכרך דולקים עכשיו בכל חדרי הלב, בתוך תוכי יש הרגשה של אושר מתקרב. לפעמים חלומות מתגשמים... פרחי הלב מתעוררים במיליוני צבעים, והשמיים זוהרים מול שער הפלאים עוד דקה בחשיכה, והמון קולות, אולי עכשיו, אולי מחר, אקום אל תוך חלום. לפעמים חלומות מתגשמים...
בהצחה

sapirac

New member
הוי חמודה..

כפי שאני מבין וקורא.. הייתי סוגר פרק זה בחיים . את עדיין צעירה ואין שום ילדים בסביבה ככה שחבל לך לפספס. קורה לפעמים שקשר לא מצליח זה לא סוף העולם ... צריך לסיים יפה ולהמשיך הלאה. בהצלחה חומד.

../images/Emo51.gif לכל המגיבים

זה במקום לכתוב לכל אחד תודה בנפרד. לגבי שאלה למה אין ילדים- זה היה מבחירה, למרות שבשלב שכבר כן רציתי היחסים התערערו והתרחקנו אחד מהשני, כך שלא רצינו ילד לשם התקרבות (זה אמור לבוא מאהבה לדעתי ולא כלחץ) ספבריק, הראציונל שלי מבין את מה שאמרת אבל עדיין קשה לקבל החלטה- זה הרגש אומר.. תודה.

למעלה