צומת - בעד ונגד

צומת - בעד ונגד

הוזמנתי ע"י zomet10 להתששף בפורום "צומת"... תודה על ההזמנה. מה שיש לי להגיד על צומת זה הדבר הפשוט הבא: הייתי חבר בצומת! כן כן! ליתר דיוק, בנוער צומת. חשבתי, ואני עדיין חושב שמצע צומת הוא המצע השפוי, השקול והנכון ביותר מכל מצעי המפלגות שיש בארץ. אבל מה לעשות שבארץ מצע לחוד ואנשים לחוד. והאמת הכואבת היא שכולם יודעים מי זה גונן שגב ואף אחד לא יודע מי זה מושיק גרין. יכול להיות שהוא אדם ישר ומנהיגותי שיכול להוביל את ישראל. אבל בשביל זה לא מספיקה התמיכה של רפול ז"ל. כן, לישראל דרושה מפלגה חילונית ימנית, מפלגה שתחייה את הסיסמה הנשכחת של צומת "להיות ציוני בלי להתנצל", מפלגה שלא תפרוט חזק על מיתרים חילוניים ובשקט בשקט תהרוס את ההתיישבות (ע"ע שינוי). מפלגה כזו דרושה - ולא נראה לי שמשה גרין יביא את הישועה. מצטער. אם אתם רוצים להשיג משהו, תתאחדו עם האיחוד הלאומי (הייתי אומר ישראל ביתנו, אבל גם ליברמן כבר התחיל לדבר על אפשרות של פינוי התנחלויות, אז הוא פסול אצלי). ובכל זאת בהצלחה ... לכולנו.

zomet10

New member
תגובה מטעם צומת

בוקר טוב! ראשית, נשמח להמשיך ולשמוע ממך תגובות בפורום שלנו. צר לי שאינך ורבים כמוך אינם מכירים את משה גרין, אך זאת אחת המטרות של הפורום, מעבר להכרת המצע גם להכיר את הדמות הפועלת מאחורי המרקע... (מה שלא קיים במרבית המפלגות). חבל שכול שזכור מצומת, אלו פשיעותיו העצמיות והאישיות של גונן שגב, אל נשכח שמזמן שגב אינו מספר ואינו פעיל במפלגה. ידוע לרבים מתושבי המדינה שמפלגות רבות מציעות מצע מאוד קוסם אך אחרי הבחרות מאוד קשה להם לעמוד בו, המטרה של צומת היא אכן להוביל מנהיגות ישרה ואמיתית שתקלע ללבם של אלפי יהודים-ישראלים שהתאכזבו מהמצב המתחולל כאן. בוא תנסה אותנו, מתי פעם אחרונה מישהו ממפלגה אחרת הזמין אותך באופן אישי לדון על ענינים מציקים במדינה??? נשמח לשמוע ממך הנהלת פורום צומת

תוכנית מעשית? / הצעות לשיפור

תודה על התגובה. אכן, אני מעריך את מאמציכם להגיע לקהל שלכם אישית באמצעות הפורום, באמת עוד לא ראיתי מפלגות שעושות את זה. אבל האם כך אתם מתכננים להכיר את מושיק גרין למספיק אנשים שיכניסו אתכם לכנסת? הפשיעות של גונן שגב זה לא רק הסיפור האחרון של סחר בסמים. זה גם הסיפור הישן של פירוק סיעת צומת והצבעה בעד הסכם אוסלו בתמורה לתפקיד, מעשה שברמה מדינית והיסטורית היה חמור הרבה יותר. איתו, כזכור, ערקו עוד שני חברי כנסת. מה יש לצומת של היום להציע לבוחר בתור ערובה לכך שלא יימצאו בצומת שוב אופורטוניסטים שמוכרים את ההתחייבויות מהמצע תמורת טובות הנאה? בארץ, כמו שכבר הסכמנו יש בעיה קשה של מפלגות שמצפצפות על המצע שלהן. בליכוד, כמו שנוכחנו לראות בנושא ההתנתקות, הבעיה הזאת חמורה מאד - אריק שרון התעלם לחלוטין מרצון הבוחר ואפילו מרצון חברי מפלגתו. נשאלת השאלה - אז בשביל מה בכלל הוא מעלה הצעות לאישור חברי הליכוד, אם אין להן שום תוקף והוא עושה את ההיפך? בעצם זה חלק מבעיה רחבה יותר: המערכת הפוליטית והשלטונית שלנו מנותקת מהעם, וזו לא רק סיסמה מטאפורית. אני אומר זאת במובן מעשי מאד: הבוחר כבר מזמן לא באמת רואה בחברי הכנסת נציגים שהוא יכול לסמוך עליהם שיעשו את רצונו. הבוחר שכח לגמרי שהוא בעצם הבוס של חברי הכנסת. הצעות שונות לשיפור מערכת הדמוקרטיה הייצוגית בארץ שהועלו לאורך השנים - משאלי עם, בחירות איזוריות וכיו"ב - נפלו. כנראה שיש מספיק גורמים שנוח להם עם הפלונטר הנוכחי, שבו הכנסת לא מסוגלת להגיע להסכמה רחבה בשום נושא משמעותי וכל החלטה תלויה במצב ה"משחק" הקואליציוני לאותו רגע. אם אני הייתי מקים מפלגה, הייתי נותן דוגמה אישית ומיישם דמוקרטיה ייצוגית-ישירה משלי: * הייתי מתחייב כלפי בוחריי על נושאים מסויימים שאותם אקדם. * הייתי מורה לכל חברי הכנסת להצביע כאיש אחד לפי המצע עליו התחייבתי וח"כ שלא היה עומד בזה היה חייב להתפטר מיד מהכנסת, ללא שום תנאי ודיון. אין כיום חוק שיכול להרשות לראש סיעה לפטר ח"כ מהכנסת, אבל הייתי מנהיג חוק כזה בתקנון המפלגה. זה לא טוב, זה לא מושלם: לכל חבר כנסת צריכה להיות אישיות משלו ודעה גמישה, אבל המצב הנוכחי ממש בלתי נסבל, אז הייתי מנהיג, לפחות לזמן מה, "דיקטטורה" פנים מפלגתית, כדי שהבוחר יידע על מה הוא מצביע. * אם עבר זמן מה אחרי הבחירות והמצע שאיתו המפלגה הלכה לבחירות כבר לא הולם את המצמב החדש, עושים משאל חברי מפלגה והחלטתם מחייבת את חברי הכנסת. כן, השיטה שהצעתי קשוחה מדי. היא לא כל-כך תואמת את תקנון הכנסת הנהוג היום, אבל גם לא מהווה חריגה ממנו, מכיוון שמדובר בתנאים פנים-מפלגתיים. אבל אחזור על זה שוב: היא נועדה ליצור אצל הבוחר תחושה שהוא לא הצביע בעד חתול בשק. עם טכנולוגיות האינטרנט שיש היום אפשר ליישם בקלות משאלי-מתפקדים שיוכלו להתבצע מהר, בזול וגם תוך כדי שמירה על פרטיות ואבטחה. אם אתם רוצים שצומת תהיה מפלגה שונה, מתקדמת ומיוחדת, אם אתם רוצים להציע לבוחרים משהו חדש שהם יכולים להאמין בו - תשקלו את הרעיון שלי. אני רציני לגמרי. ועוד בנושא ה"הצבעה כאיש אחד": היום יש מפלגה שעושה את זה לא רע והיא שינוי. זה עדיין לא מושלם שם. ה"ימנים" שלהם (אנשי צומת לשעבר
) חורגים לפעמים מהוראות ראש המפלגה. הקרב המכוער שלהם עם פריצקי (בלי כל קשר לעבירות שהוא ביצע או לא ביצע) היה נמנע אם סעיף בתקנון הפנים-מפלגתי היה מחייב אותו להתפטר מהכנסת. גם הקשר שלהם עם הבוחרים ושיטות ההתפקדות שלהם לקויות. אבל ייאמר לזכותם שבגדול הם די עומדים במצע שלהם ואני יכול להגיד שבתור בוחר שלהם, אני לא מאוכזב מהם; אני מאמין שהם באמת עשו את מה שיכלו בנושאי דת ומדינה, והם גם מעולם לא שיקרו בנושא תמיכתם בפינוי התנחלויות. אני רק חשבתי (או קיוויתי) שהם לא ירוצו כל כך מהר עם קידום הנסיגות הנוראיות. כך שבעצם אני מאוכזב רק מעצמי. יותר לא אחזור על הטעות ולא אצביע לשום מפלגה שמוכנה לפינוי יישובים ישראליים, אפילו הקטנים והמבודדים ביותר. אה, והסמל של המפלגה באתר שלכם לא מי-יודע-מה יפה. מצטער. נסו לשפר אותו. אני אהבתי מאד את הסמל שהיה בסביבות 1994, עם מגן-דוד והפסים.

zomet10

New member
תגובה

הדברים שהינך כותב ומביע מאוד חזקים ועוצמתיים. בהקשר לשגב כתבתי לך כבר תגובה, כאשר שגב החל להראות את פרצופו האמיתי ולחולל פילוג במפלגה-הוא כבר לא יהה בא... וככה יהיה עם שאר החברים,לכן כיום משה גרין רוקם את חברי המפלגה בעדינות מרבה ולא עוסק בסחר פוליטי לשם קואלציה רחבה. חשוב לו באמת היושר והכנות, האידיאליזם של פעם לא מצוי ברוב השרים והח"כים אבל תתפלא שנשארו שרידים כמו רפול ז"ל ועוד... אם שינוי אכזבה אותך ואם הדעות שלנו די נוגעות בך, בוא ותמשיך להתעדכן, לשוחח ועד הבחירות יש לך מספיק זמן להחליט איזה צד אתה לוקח. בהמשך משה גרין יתארח כאן בפורום כפי שהוא עשה בעבר, יש את האתר שלנו בו תוכל לקרוא על פעולותיו וההודעות הנמסרות מפיו כאן בפורום אף הם יכולים להצביע על האדם. תודה לך והמשך יום נעים!

מולדת

... כן, ואם הבחירות היו מתקיימות מחר, אני הייתי מצביע מולדת, בכל צורה שתהיה, כנראה כחלק מהאיחוד הלאומי (רק בלי ליברמן שכבר בגד בבוחריו ומכר את נשמתו לשטן ושמו "פינוי ההתנחלויות והקמת מדינה פלסטינית".) אני מקווה שגם צומת תמצא דרך להשתלב באיחוד הלאומי. זה מקומה הטבעי - איחוד לאומי. ריצה בנפרד, כפי שזה נראה היום לא תועיל לאיש. הבעיה היא שזה אני. אותי לא מפחיד בני אילון, איש עם זקן וכיפה. אני יודע שהמפלגה שלו תעסוק בעיקר בהתיישבות, קליטת עליה ועשיה ציונית לאומית ולא בלהחזיר אותי בתשובה. אבל יש מעט חילונים כמוני. הרוב, כשרואים מישהו עם זקן וכיפה, חושבים שכל המפלגה נראית ככה. מבין האישים הבולטים במולדת רק אריה אלדד הוא חילוני אחד לרפואה. אז הבעיה כרגע היא תדמיתית בלבד. שיווקית. איפה איפה הם, מנהיגי ימין חילוני מיתולוגיים? רפול וגנדי הלכו לעולמם. בני בגין, משה פלד, גאולה כהן, משה ארנס, יובל נאמן מעלימים את עצמם (ואני לא מקבל את טענת הגיל -- תראו את שמעון פרס). אני הייתי מייחל אפילו לשובו של חנן פורת. משום מה נדמה לי שהאנשים האלה יכולים לעורר גרשות נוסטלגיים אפילו אצל שמאלנים... ואת משה גרין, לצערי אף אחד לא מכיר. גם אני עדיין לא.

ערב רב

New member
בני בגין גם לא כל-כך זקן

אבל תראה את גאולה כהן וכיצד היא מתייחסת לבנה צחי שהוא חבר גאה בממשלת-הזדון..

The Bugi

New member
מצטער על העיכוב בתגובה

מספר 2 ברשימת מולדת הוא פרופ' אריה אלדד שהוא חילוני ובין הח"כים היותר פעילים בכנסת. מזה שבועיים הוא צועד מצפון שומרון לגוש קטיף עם מתנגדי ההתנתקות. מולדת היא מפלגה של עשיה ציונית ושמירה על ערכי ארץ ישראל החשובים לכולנו, אתה מוזמן להיכנס לפורום שלנו בתפוז כדי להתעדכן בפעילויות השוטפות.

למעלה