צומת בחיים

irinap

New member
צומת בחיים

למנהל הפורום ולשאר שלום רב,
הנני בוגרת תואר ראשון בפסיכולוגיה, בממוצע של 89.05. אני מעוניינת לבדוק אפשרות ללמוד בקנדה תואר שני/דוקטורט בפסיכולוגיה התפתחותית, האם יש מוסדות מומלצים ומוכרים בארץ אשר כדאי לפנות אליהם? כמו כן, מה הם סיכויי הקבלה שלי בהתחשב בכך שיש לי רזומה עשיר בעבודה קלינית והתנדבויות כמו גם המלצות טובות. בנוסף על כן, עד כמה ישנה חשיבות לדרג הממליץ למשל פרופסר/ מנהל יחידה וכו׳...

boneguy

New member
ברוכים הבאים

לא מבין גדול בקנדה (יש פה כמה שתיכף יענו), ולא בפסיכולוגיה, אבל לא הבנתי את השאלה.
&nbsp
אץ מעוניינת לבדוק אפשרות לתואר מתקדם בתחום שלך בקנדה, עד כאן הבנתי. למה את מחפשץ מוסדות בארץ? לא כל כך ברור איזה סוג מוסד את מחפשת. את צריכה למצוא מוסד בקנדה שאת מעוניינת ללמוד ולחקור בו (מומלץ כמה וכמה כי בד"כ נרשמים לכמה בבת אחת).
&nbsp
באופן כללי, בקנדה וארה"ב, לרוב המסלולים הם ישירות לדוקטורט מתואר ראשון. זאת ועוד, רשמת שיש לך ניסיון מעבר לתואר עצמו והמלצות טובות - אלה הדברים החשובים ביותר בחבילת ההרשמה (נראה שמבחינת ציונים לא תהיה לך בעיה). כעת, האם הכוונה לתואר מחקרי, או קליני?
&nbsp
לתואר מחקרי, את פשוט תריכה לחפש נושא, מנחה, מוסד שמעניין אותך ולהתחיל להירשם. כדאי להזדרז, כי אם את רוצה להתחיל ללמוד עוד שנה מהיום (חודש הבא מתחילה שנת הלימודים), את חייבת להירשם בחודשים הקרובים. אם את מעוניינת בתואר קליני, אני יודע ששם הסיפור מסובך יותר, ונחכה למומחים. בגדול, תכיני המון כסף כדי לממן את זה, כי לרוב שם לא רק שלא תקבלי וויתור על שכ"ל, גם לא תקבלי משכורת קטנה והכל יבוא מכיסך.
&nbsp
בהצלחה

אני אתקן כמה דברים ואוסיף

כל אוניברסיטה בקנדה שמעניקה תארים מתקדמים תהיה מוכרת על-ידי המל"ג. הכרה לצורך רישוי זה כבר סיפור אחר. אני משער שלשם כך צריך לעבור בחינות כלשהן, אבל אני ממש לא מבין בזה. לגבי אוניברסיטאות- הבאתי כאן לא מזמן קישור לאתר ה U15. הייתי מתחיל משם.

שנית, בקנדה-בניגוד לארה"ב- בדרך-כלל נדרש תואר שני (ולעתים הדרישה היא ספציפית לתואר שני עם תיזה) לצורך קבלה לדוקטורט. ישנם מסלולים ותוכניות שבהן אפשר להתקבל ישירות לדוקטורט אבל צריך לבדוק כל תוכנית לגופה- זה כאמור היוצא מהכלל ולא הכלל.

ועוד תיקון: בתוכניות לתואר שני עם תיזה בקנדה כמעט תמיד מקבלים מלגה. גובה המלגה והאם מקבלים גם פטור מלא או חלקי משכר לימוד משתנה מאוניברסיטה לאוניברסיטה ולעתים גם בין מחלקות בתוך אותה אוניברסיטה. לפעמים המלגה היא רק לשנה אחת של מאסטר והציפיה היא שבמהלכה הסטודנט יגיש בקשות למלגות וישיג מימון חיצוני לשנה השניה (או, אם התוכנית מאפשרת זאת, יגיש בקשה לעבור למסלול דוקטורט אחרי שנה, ויקבל מימון לעוד 4 שנים כדוקטורט. גם זו אפשרות שקיימת בחלק מהתוכניות). אין ברירה אלא לבדוק באופן פרטני לגבי כל תוכנית לימודים את נושא המימון (כולל לשלוח מיילים למזכירות התוכנית אם הדברים אינם ברורים).

כפי שציין boneguy, קורות חיים חזקים (התנדבות היא משהו שמסתכלים עליו בעין יפה), נסיון, והמלצות טובות בהחלט מחזקים את התיק. אי אפשר לומר מה סיכויי הקבלה כיון שזה תלוי בהרבה דברים, כולל מי הם המועמדים האחרים, מידת ההתאמה למחלקה הספציפית, יכולת המימון שלהם באותה שנה, זמינות מנחים ועוד.

אכן, כדאי לנסות למצוא מנחה וליצור קשר מראש אבל לא תמיד חייבים. ישנן מחלקות שבהן אפשר בהחלט להגיש מועמדות בלי שיש מנחה. אם יחליטו לקבל אותך, המחלקה תחבר אותך למנחה בהתאם לתחומי העניין הספציפיים (בשתי היחידות שאני קשור אליהן זה מאד מקובל). אם יש מנחה שמעוניין בך זה בהחלט יכול לעזור ולשפר את סיכויי הקבלה- כך שזה בהחלט מומלץ. ובכל מקרה כשמכינים את מכתב הפנייה כדאי להראות שאת יודעת מי נגד מי ולציין שמות של אנשים שתחומי העניין שלהם מתאימים למחקר שאת רוצה לעשות. אבל כאמור, לא תמיד חייבים למצוא מנחה מראש- שוב, אין ברירה אלא לבדוק פרטנית.

לגבי מועד ההרשמה- שוב, צריך לבדוק באופן פרטני. שנת הלימודים בקנדה נפתחת קצת יותר מאוחר מאשר בארה"ב. בחלק מהתוכניות ההרשמה נמשכת לעתים עד סוף דצמבר ואפילו לתוך ינואר. אבל כאמור חייבים לבדוק כל תוכנית וכל אוניברסיטה לגופה וכפי שציין איש העצם- כדאי להתחיל עכשיו.

Philip Jr

New member
ברוכה הבאה

אמנם לא בהתפתחותית, אבל אני בדוקטורט בפסיכולוגיה בארה"ב אז תמיד שמח במיוחד לייעץ בתחום הזה. חברתי הטובה והישראלית פה בתוכנית ההתפתחותית יש לציין..
&nbsp
קודם כל, אם התכוונת למוסדות בארץ שעוזרים עם קבלה - אין צורך. כל המידע הנדרש קיים באתרים של המחלקות, בפורומים כמו זה וברשת באופן כללי. אין סיבה לפנות לאף אחד בארץ בנושא כזה.
&nbsp
סיכויי הקבלה שלך כנראה יהיו לא רעים, אבל צריך לקחת בחשבון שהקבלה תחרותית מאד - גם למצטיינים. עם זאת, בהחלט יש חשיבות מרובה להמלצות ומאיפה הם באו, לניסיון..
&nbsp
אני מציע שתתחילי במחקר עצמאי שכולנו עושים בשלב הראשוני, וחפשי תוכניות שמתאימות לך הן בפן האקדמי, והן בפן האישי. בפן האקדמי תרצי אולי לעבוד בתת-תחומים מסוימים, או עם מנחים מסוימים, או בשיטה מסוימת.. ובפן האישי אולי יש לך העדפה לאיפה היית רוצה לחיות, סגנון חיים, מזג אוויר..
&nbsp
אם יש לך שאלות נוספות את מוזמנת לשאול פה, או במסר פרטי. בהצלחה!

irinap

New member
בירור נוסף לגבי מלגות

תודה רבה לכל העונים!
ברצוני לשאול שאלה נוספת, לגבי מלגות על בסיס מה ניתן להגיש בקשה למלגה למאסטר? והאם יש ארגונין שניתן לפנות אליהם?

תודה
אירינה

Philip Jr

New member
מלגות

לגבי קנדה ראי תשובתו של קיפי, ולגבי ארהב המסלול המקובל ולמעשה היחידי בתחום שלך הוא דוקטורט, והמימון אוטומטי.

Philip Jr

New member
ועוד משהו

אני מציע לרדת מהעניין של ארגונים/מוסדות שניתן לפנות אליהם, זה פשוט לא עובד כך. באתרים של המחלקות הרלוונטיות לך בקנדה יש פירוט רב על מימון, כולל אילו מלגות רלוונטיות לסטודנטיות על ויזה, ואילו לא. בנוסף יש תמיד משרד שתפקידו לטפל בסטודנטים בינלאומיים, ועוד משרד שתפקידו לטפל בכל הקשור ב - Financial aid. אלו המקומות שצריך לפנות אליהם, ובהרבה מהמקרים אם לא כולם - אחרי הקבלה.

למעלה