צומת בחיים

cheli89

New member
צומת בחיים

בת 23, מתוסכלת לפני החלטות להמשך החיים.
אני בחורה כריזמטית, עם ראש גדול, חייכנית ומלאת אנרגיה. בחורה מעופפת וחולמנית ומנגד גם אחראית, בוגרת וריאלית. מגדירה את עצמי עם ראש בעננים ורגליים על הקרקע.
בחיי עברתי כמה תחנות שבכולן בלטתי בדרכי ואפשר להגיד שהחיים די האירו לי פנים. בתיכון כתלמידה מצטיינת ובעלת כישורים חברתיים מפותחים ובחיים המקצועיים במספר מקצועות שונים כעובדת מצטיינת.
בשנה שעברה התחלתי לימודי עיצוב מוצר במוסד ללימודים גבוהים, התחזיות מהמרצים היו שאצליח בתחום וש'יש לי את זה'. לצערי הלימודים הופסקו בגלל גורמים שלא תלויים בי (הקורס נסגר). בעודי מנסה להתאושש מההלם מפסק הזמן שנכפה עליי החלטתי להיכנס בחזרה לשוק העבודה ע"מ להרוויח קצת כסף כדי להמשיך את לימודיי במכללה אחרת. נכנסתי לתחום שממש לא מעניין אותי - מסעדנות (מלצרות), אבל ריווחי יחסית לבחורה נטולת דיפלומה וניסיון משמעותי. עם הזמן התברגתי חזק במקום, סניף של רשת בתי קפה מוכרת וקודמתי לאחראית משמרת. צברתי וותק של 9 חודשים, אמון וקשר מצויין עם הבעלים של המקום ובין היתר, בגלל שנכנסתי לעבוד במקום עם פתיחתו, הוא גם נכנס לי ללב ויש לי חיבור לעסק עצמו. הסניף הוא סניף בעייתי וקצת כושל בגלל ניהול לא מוצלח.
מנהל האיזור וסמנכ"ל הרשת באו אליי השבוע בהצעה מפתה, לנהל את הסניף.
מצד אחד, עם הזמן למדתי על עצמי שיש לי את הכישורים המתאימים לניהול וזו אכן משרה מפתה כמו שציינתי. מצד שני, אני בחורה בסכ"ה בת 23, חסרת ניסיון בתחום, שאוהבת את החיים הפרטיים שלה, את השקט והמשפחה של אחרי שעות העבודה. אני לא רואה את עצמי נותנת יותר מה-8 שעות ביום, 40 שעות שבועיות הקלאסיות שאני נותנת עכשיו.
מצד אחד, זה קרש קפיצה ענק לרזומה ולחיים המקצועיים באשר הם, אשכרה 'ניהול'! מצד שני, התחום רחוק ממני שנות אור ואותי בכלל מעניין אומנות ויזואלית ואומנות במה ואלו התחומים שהייתי רוצה לעסוק בהם 'כשאהיה גדולה'...
אני תקועה איפשהו באמצע, וצריכה כבר להחליט. איך בוחרים מה לעשות? במה להתברג?

יש פתגם למצב כזה

שלום רב
אמרו כבר לפני שמזל = הזדמנות שפוגשת יכולת. כלומר את מוכשרת, ואחראית ומתאימה לתפקיד הזה וזו אפשרות לבחור בו. אין זה אומר שזו הקריירה שלך, ומאידך, את לא יכולה לדעת לאן זה ייקח אותך. מאחר ואני עובד עם אנשים, אשתדל להיות מדוייק ולתת לך כלי או שניים שיעזרו לך אולי להחליט.

קחי לעצמך חצי שעה בשקט, בלי טלפון ושום דבר שיסיח את דעתך, וכתבי לך על נייר שני טורים: מה טוב בהצעה ומה לא טוב בהצעה. לכל טור הכניסי מה שזורם, אל תהססי. מה שיוצא זה בסדר. עכשיו נשימה. אוויר. את מה שטוב, תכתבי ליד זה אם זה טוב מה מפחיד או לא טוב זו, ואותו דבר ליד הטור למה לא. אם לא מהטוב בזה שזה לא. נשמע מסובך, אך כאשר תכנסי לזה, תראי שזה יוריד לך הרבה מהדברים ותישארי עם העיקר, שממנו יהיה לך יותר ברור מה נכון ולמה!!

דבר נוסף שיכול להציע לך: קחי חברה או אדם קרוב, או לחלופין ובקשי אותה/ו לשבת מולך, ברכיים נוגעות בברכיים. היתסכלו אחת לשנייה בפנים, והיא תשאל אותך: ....(לא יודע את שמך) מה מפחיד לנהל את ניהול הסניף, ואת וענה מייד, בלי לחשוב. כך עוד 3-4 פעמים. בכל תשובה תראי שכנראה תצא תשובה אחרת, אבל עמוקה יותר. אותו דבר, אפשר לעשות בחיוב:... מה מדליק אותך לנהל את התפקיד, 3-5 פעמים.

מקווה שעזרתי לך, ובכל מקרה, מה שתבחרי שיהיה בהצלחה.

צומת...

הי,
עד כמה שהבנתי כרגע את עובדת במקום שבו הציעו לך לנהל.
מה את מעדיפה למלצר או לנהל?
כמה זמן את מתכוונת להמשיך לעבוד במקום זה עד שתפני לדבר האמיתי שמעניין אותך?

תחליטי על הזמן שאת ממשיכה בתחום הנוכחי, עד שאת פונה למה שאת באמת אוהבת ועד אז תעשי את התפקיד שמוצא חן בעינייך יותר ומקדם את המטרות ארוכות הטווח שלך.
במקום להתברג, תחליטי על החיים שלך על פי מטרות ויעדים.

קרןשמש10

New member
בחירות

היי,

מדבריך אני מבינה שאת בחורה עם המון פוטנציאל, נוטה לכיוון האומנות, ושם את מרגישה שזה המקום שלך.
תחום עיצוב מוצר הוא תחום שאם אכן מוצאים חיבור אליו זה יכול לקחת אותך להרבה מקומות.
אני מאמינה שאם הציעו לך לנהל סניף, זיהו שאת מתאימה לכך, יחד עם זאת ניהול זאת הרבה אחריות, יש בזה המון יתרונות, אך זה גם משהו שצריך לקחת אותו בחשבון, ולהשקיע בזה.
הזכרת שהתחום רחוק ממך שנות אור, אם זה המצב אז תשאלי את עצמך למה את בכל זאת מתלבטת אם ללכת על ההצעה. מה יש שם שגורם לך סיפוק והנאה?
מדבריך אני מבינה שהמטרה שלך היא לממן לימודים, האם קבלת התפקיד הניהולי יאפשר לך לתמרן בין לימודים ועבודה? מה ההיקף הנדרש?

יש עקרון שנקרא 49/51, והוא רלוונטי להתלבטות בצומת, בין שני דברים - כן או לא.... העקרון אומר שזה אף פעם לא 50/50, אלא שתמיד יש את ה"קצת יותר" בעד מנגד. תקשיבי לעצמך, ותנסי לזהות מה ה-51 שלך.

בהצלחה

ענבל כהן חמו

מאמנת אישית בכירה ומדריכת מאמנים מוסמכת
מנהל
הזדמנות

יקירה,
נפתחה בפנייך דלת, שאפשר לעבור בה או לא לעבור בה. הקודמים כאן בשרשור נתנו לך תרגילים מצויינים, לבדוק עם עצמך מה נכון לך ועם מה תהיי שלמה.
כדאי לשים לב שלא לבחור מתוך הפחד. אם הציעו את התפקיד, מנהל האיזור והסמנכ"ל, לך, בחורה בת 23, ברור שהם רואים משהו. אין להם שום אינטרס להמר עלייך אם הם לא בטוחים שאת יכולה, ההפסד הגדול יהיה שלהם. ביכולתך לבקש שישלחו אותך לכמה סדנאות ניהול, יש רבות כאילו בשוק והן יכולות להוסיף לך הרבה. נכון, יכול להיות שתצטרכי להשקיע יותר, במיוחד בהתחלה, אבל, אם מותר לי לנחש, כרגע עדיין אין לך ילדים, ויש לך יותר גמישות וחופש להתפנות לקריירה כרגע.
האם את "מתברגת" שם לכל החיים? לא בטוח. אולי תגלי שניהול מאוד מעניין אותך ואת רוצה להישאר שם, וזה מממש אותך, ואולי תגלי שאהבתך לתחום האומנות חזקה יותר. זו האחריות שלך להתחייב לעצמך, לא לתת לחיים לנהל אותך, אלא לחזור ולשאול את עצמך, כפי שאת עושה כעת - מה הכי נכון בכל רגע. אני בטוחה שניסיון בתחום הניהול ייתן לך כלים שיועילו לך גם בתחום האומנות (למשל היכולת לנהל הפקה מורכבת), כך שהזמן הזה לא "מתבזבז", וגם בעתיד אפשר להחליט ללכת ללמוד אומנות כפי שרצית.
כן, זהו אתגר גדול, והזדמנות גדולה. במה תבחרי?

יופי זאת הבעיה שלך

ראש בעננים ורגלים על הקרקע.

רגלים על הקרקע מובילות אותך לכך שאת אחראית, לא נחה, עובדת, ואפילו מתאימה לתפקידים ניהוליים ולא מהססים לתת לך זאת אפילו ללא ניסיון ניהולי קודם.

הראש בעננים, מחפש את עולם העיצוב, דימיון , אומנות .....

את כאילו בסוג של מלחמה עם עצמך, להיות בעננים - אומנות ועיצוב, או בקרקע בעבודה הפרקטית .

מה שיפה פה זה שהפתרון פשוט - את בעצם צריכה להחליט לאן את יותר מתחברת לעננים או לקרקע , ואין חכם כבעל ניסיון - כרגע הציעו לך להתחבר לקרקע - לכי על זה כמו גדולה, יצליח יצליח, לא יצליח - הרווחת את התשובה לאן את מתאימה יותר ................ :)

בהצלחה

למעלה