"צומי"

yondy

New member
"צומי"

אחת ה"מילים" המרגיזות ביותר, לצערי הולכת ומשתרשת בשפה. בתור ניסוח שם חיבה לביטוי "תשומת לב", הרעיון טיפשי ומטומטם!!!!

Idan91

New member
זה לא

ניסוח שם חיבה.. זה סתם סלנג, אפשר לחשוב...

shellyland

New member
במקרה היום שמעתי

שבסלנג הארגנטינאי אומרים Porfi כקיצור ל-Porfavor, שפירושו בבקשה. נחמד, נכון? אז אם הם יכולים למה אנחנו לא?

גרי רשף

New member
זאת ועוד../images/Emo22.gif

כבר שנים שבמקום דיכאון אומרים דִּיכִּי, ובמקום בית ספר כותבים ביצפר.. אני מקבל כל זאת בחיוך: הרי זה חינו של הסלנג!

shellyland

New member
ואני גם זוכרת שבימי עלומי הרחוקים

היה נסיון כושל להגיד "שיגי" במקום שגעון.

אורות

New member
סתם סלנג?

נכון זה סלנג אבל לא סתם! היום סלנג - מחר במילון!!!! כדאי לבדוק במילון לא רק פירושי מילים אלא גם את ההסטוריה שלהן. תראו כמה מילים נולדו בסלנג.. אבל זה כוחה של השפה, יצור חי וחזק ואין מה לעשות

הולכת ומשתרשת בשפה??

היא כבר מזמן חלק בלתי נפרד מהעברית. ויש בה קצת יותר מתחליף ל´תשומת לב´. הכוונה ב´צומי´ היא להגיד על מישהו שהוא ´דורש תשומת לב´ אם לחיוב ואם לשלילה. ומה שבטוח זה הרבה יותר קל לכתיבה עבור דיסלקטית כמוני שעוד זוכרת איך המורה הייתה כותבת על הלוח בכתה את השגיאות שלי ובמקרה הזה ´צומת לב´.

פלפל.

New member
צומי לצפוש ../images/Emo24.gif

פעם ראשונה שאני רואה את המילה "צומי" בכתב, שחור על גבי מסך. אמנם מילה מעצבנת, אבל הקיצור משעמע. ובכל זאת, אם בעתיד היא תכנס למילונים או ללקסיקוני הסלנג השונים, הייתי מעדיף לראות אותה באות ת´, "תשומי". קיצור זה נחמד. שיבוש לא.

קוראים לזה דיסלקציה

(זה מה שהיא סיפרה שיש לה) כנראה שזה המקור לשיבוש הכתיב
תומכת בדומים לה

Idan91

New member
לא לא..

ברור שזה סוג של שיבוש, אבל לא ראיתי אחד שכתב "צומי" בצורה אחרת.

דניעל

New member
מזכיר לי את אחי לפני 16 שנה

בכיתה א´. לומד לקרוא בשיטה המהוללת של "בלי סודות" (שאחראית באופן אישי לרוב הדיסלקטים שמסתובבים בקרבנו בדור הזה). הוא היה צריך להקיף ציורים שמכילים את ההברה "שָה". הצצתי לו בחוברת ושאלתי למה לא הקיף את המגלשָה. "מה, גם במגלצָ´ה יש שָה?" הוא שאל...

נועם**

New member
אם ב"בלי סודות" עסקינן....

גם "מדבח" היתה מילה שהשאירה אותי פעורת עיניים, לנוכח ההסבר המרשים והסבלני מפי העוללית כי- "זה איפה שמבשלים".... נו???

אורות

New member
נו- עם הילדים צוחקים אבל מלמדים ומס

זה ההבדל. וגדולים צריכים להבין ולהחליט אם החביב הזה הוא מוקצה או לא...עניין של טעם. צריך רק לדעת שהרוב קובע בלשונו, לא בבחירות רשמיות אלא בהשתלטות פשוטה של כמות השימוש עד שלא זוכרים את המקור

nirdagan

New member
דיסלקציה לא נוצרת משיטת לימוד

זו תכונה טבעית של האדם הדיסלקטי. ניר

een ogenblik

New member
בהחלט

רק ששיטת לימוד יכולה ליצור מראית עין, שלהדיוטות ניראת כדיסלקציה, וכך נוצר מעגל של אנשים שאינם דיסלקטיים, שאינם יודעים לכתוב, שאינם מנסים ללמוד - הם הרי דיסלקטיים! - לעומת אנשים הסובלים מדיסלקציה, הזוכים ללגלוג קל (במקרה המאד טוב), מאחר ובעייתם לא נתפסת כאמיתית.

ההבדל הקטן

הוא שאנשים ש"דיסלקטים" בשל שיטת לימוד כושלת, יכולים להיתגבר על הבעיה. להבדיל מדיסלקטים שאצלם זה מולד. בכול מקרה משהוא מבין מה הבעיה בשיטת לימוד החדשה? הבנתי שיש בה בעיה לא הבנתי מה. (קושיות בהשראת פסח
)

לפי מה שהבנתי

(ולא בטוח שהבנתי) מדובר בלמידה חזותית של המילים ולא בלמידת האותיות (??)

zimes

New member
הלכתי לשאול את המורים

נראה מה הם יגידו. מה שאני זוכרת זה שמדובר בגישה שמתחילה ממילים שלמות, ולא מאותיות-הברות. אבל - בכל שיטה מלמדים גם את האותיות הבודדות. עד כמה שאני מבינה, יש כל כך הרבה ילדים שונים, מורים שונים, ושטות שונות, שאי אפשר לצפות שכל הצירופים יהיו מתאימים לכולם באותה מידה.

שאפו zimes

אהבתי שהלכת לשאול את המקורות. אני יעקוב אחרי התגובות שם (ובאותה הזדמנות ישאל עוד כמה שאלות...)

למעלה