צום יום כיפור

צום יום כיפור

הי,
אני כותבת כאן פעם ראשונה וממש מתרגשת...
הפונדקאית המקסימה שלנו בהריון עם תאומים תחילת שבוע 12. אני עדיין לא קולטת שיש בכלל הריון.... :) וההריון הזה יקר לנו מפז...

להפתעתי הרופא נשים אמר שהיא יכולה לצום אבל כן לשתות. אני חוששת מכך כי היא מאוד חלשה, עיפה, עם בחילות, סחרחורות, והיו גם מספר פעמים דימומים....
מפחדת שהצום יפגע בהריון ובפונדקאית... ולכן הייתי מעדיפה שלא תצום, וגם היא היתה מוכנה (ואפילו שמחה) לא לצום אבל רק אם הרופא היה מנחה אותה כך. (היא דתייה/ מסורתית)....
אשמח לשמוע מה דעתכן...

יש כמה רמות בצום

בהקשר הדתי של הצום -
יש רמה שאסור לשתות ולאכול

יש שתי רמות של סיכון באחת מותר לשתות ולפעמים גם לאכול לשיעורין
כלומר מדובר בכמות קטנה ומוגדרת בתדירות מוגדרת
וברמת סיכון גבוהה יותר אסור לצום בכלל

אם ההנחיה של הרופא היא לשתות *כרגיל*, אין פה בכלל צום ואין הבדל בין רק שתיה לאכילה גם. (אין דבר כזה מבחינה דתית "יכולה לצום אבל כן לשתות". כי אם שותים כרגיל זה לא במסגרת הצום)

בהקשר הרפואי, צריך להבין באיזה היקף ותדירות צריך לשתות
לפעמים גם לשיעורין זה בסדר. בפרט שאפשר לשתות גם מים ממותקים או מיצי ירקות
מצד שני, בגלל הדימומים הייתי חוששת.
אם היא רוצה לצום בכל מקרה רק שתיה למרות שאין לזה משמעות הלכתית, אפשר להנחות אותה לשתות גם מיצים מתוקים ומיצי ירקות מלוחים (למשל מיץ עגבניות) ואז לא נראה לי שיש הבדל בהיבט רפואי בין זה ליום רגיל

לגבי עצמי

אני פונדקאית בערך באותו השלב
לא מרגישה הכי טוב ביומיום - בחילות הקאות וחולשה אבל בלי דימומים ב"ה
בעבר בהריונות שלי צמתי באופן מלא תשעה באב ויו"כ וב"ה לא היתה לזה השפעה כלשהי (מעבר להקאות וחולשה.. מצד שני גם נחתי הרבה מאוד).
הצום הזה אני חושבת שאני אתחיל לצום לשיעורין - מדובר בכמות נוזלים של חצי מכמות של פה מלא (צריך למדוד לפני הצום) כל עשר דקות בערך (או כל שתי דקות בשיטות אחרות), ואם ארגיש רע מאוד אפסיק את הצום (בכל מקרה לא מתכננת לצאת מהמזגן).
מצד שני, ביקשתי מההורים שיבררו עם הרופא, אז נראה גם מה הוא יגיד.

צורי80

New member
שתתיעץ

יש רב ד"ר לרפואת נשים בשם מרדכי הלפרין בירושלים, הוא מומחה גדול בכל התחום של רפואה והלכה, אני חושב שהוא יכול לתת פתרון מאוזן בין הצום להריון.
תחפשי ב144B את הטלפון שלו.

מירבי*

New member
צום בהריון

הדעות חלוקות.
יש רופאים שאומרים שבכל מקרה של הריון תאומים לא נכון לצום ויש שאומרים שאפשר לשתות.
בכל מקרה, אם היא מחליטה לצום ולשתות כמובן שתהיה קשובה לתחושות שלה ואם יש לה חולשה, סחרחורות או חלילה דימומים שתאכל.

בהצלחה וגמר חתימה טובה

למעלה