צוואר

צוואר

לפני שבועיים חשתי את כאבי צוואר הרגילים שלי (מתח שרירי בבסיס הצוואר) תוך יומיים הכאב התפשט לכתף ולזרוע שמאל והפך לכאב שאין מילים חזקות כדי לתארו- אימה. במיון עשו רנטגן (תקין) ונתנו כדורים לדלקת+ משככי כאבים חזקים. רופאת המשפחה שלחה אותי לMRI אותו עשיתי ביום שישי האחרון (עדיין אין תשובה) נכון להיום שבועיים מתחילת האפיזודה אני עדיין על משככי כאבים, טווח תנועה מוגבל בזרוע שמאל (לא מסוגלת להרים זרוע שמאל ולא לעשות תנועה הרחקה שלה מהגוף ) ניסיתי דיקור סיני שהקל רק במעט את הכאב (ואולי ניתן ליחס את ז לזמן החולף) אשמח לכיווני מחשבה נוספים האם יש בדיקות נוספות שניתן לעשות ומהן הדרכים להקל? מסאג'? כירומפקרטיקה? פיזיוטרפיה? הצילו

תוצאות MRI חזרו

מסתמנת פגיעה באיזור C4 (פריצת דיסק או לחץ חוליה על דיסק). מה השלב הבא מבחינה רפואית? איך ניתן להקל על הכאב? (אני חיה בקנדה ואמורה לחכות בין שבועות לחודשים לראות נוירו-כירורג)

כאבים בצוואר

שלום אילנית, מרבית הכאבים סביב עמוד השדרה חולפים באופן עצמוני גם ללא טיפול או תוך טיפול שמרני (מנוחה, נוגדי דלקת, פיזיותרפיה). הממצא ב MRI מדגים ממצא שבנוכחות הכאבים שתיארת עשוי להיות משמעותי. זה עדיין לא אומר שהתקף הכאב הנוכחי לא יחלוף תחת טיפול שמרני. במידה ומגבלת התנועה שלך אינה על רקע הכאבים אלא בשל חולשה, או שמתפתחים סימני חולשה או הפרעה תחושתית חדשים, עלייך לפנות מיד לבדיקה וטיפול ללא דיחוי. במידה והמגבלה היא על רקע כאבים, מרביתם חולפים בתוך פרק זמן של כחודש. היה ולא עברו,יש לגשת לבדיקה אצל האורטופד או הנוירוכירורג בשאלת המשך הטיפול לאור הממצא ב MRI. בברכה,

למעלה