צוואר ועיניים

Zipadidoda

New member
צוואר ועיניים

שלום הצוואר שלי כל הזמן תפוס ואם לא תפוס הוא מלא מתח מידי פעם אני עושה תרגילים (כמו בספר "ראייה משופרת ללא משקפיים") לשחרור הצוואר אבל אני עושה תרגילי בטן (שוכב על הרצפה,על הגב, רגליים מכופפות, עולה קצת, מחזיק שם כמה זמן, ויורד, עם תמיכה של היידים בראש) התרגילים הכי בריאים ששמעתי עליהם וזה עדיין מקשה לי על הצוואר... בנוסף כבר כמה זמן שהעיניים שלי מאדימות מהר, יבשות וכו... כשאני שותה זה עוזר לקצת ואז המצב חוצר לקדמותו... העיניים שלי אדומות... איך "להלבין" אותם שוב? :)... אין תרגילים או משהו? תודה רבה רבה

בובי

New member
מה שאתה מתאר זה לדעתי

סטגנציה של צי הכבד לפי הרפואה הסינית. וכנראה מדובר על כל הגב העליון והכתפים. חלק מהסימנים של סטגנציה של הכבד הם כתפים תפוסות בעיקר בצד ימין. וענים אדומות שמקושרות לפי הרפואה הסינית לכבד. הטיפולים הטובים שאני מכיר הם טיפולים בשיאצו וטווינה שמניעים את כל האיזור ופותחים את החסימה של אנרגית הכבד. קצת קשה לי להמליץ על תרגילים ספציפים אך הנעה של הצוואר ימינה שמאלה ובסיבובים יכולה לתת הרגעה כללית אך לא פתרון לבעיה. רפואה שלמה

אדומה2

New member
מסכימה עם בובי

גם אני הלכתי לכיוון שבובי הלך אליו, אם כי ברור שחסרים עוד פרטים. הייתי מציעה שחיה- עובדת על השרירים כולם, גם גב, מאוד משחררת ומרגיעה את הגוף. אפילו ציפה על הגב ללא תנועה מאוד מרגיעה. :) בנוסף אפשר גם לנסות הליכה מהירה, שגם היא משחררת היתקעויות ומאוד מועילה, 20-30 דקות כמה פעמים בשבוע מאוד עוזר. טווינה יכולה מאוד מאוד לעזור במקרים כאלה.

Talia E

New member
תלוי איך עושים

עבורי, למשל, שחייה היא דבר שגורם לשריריי, ובייחוד לשרירי הצואר והגב העליון להתפס... אבל אני מאמינה לך שאותך זה מרגיע ומרפה...
כל פעולה שאנחנו עושים יכולה לתרום לנו או להזיק לנו... תלוי איך עושים אותה. אם הבנתי נכון את דבריך, zipadidoda, אז למשל כשאתה עושה תרגילי בטן, זה גורם לך למתח בצואר. עצתי לך, מעבר לקבלת טיפול (תיכף אפרט), היא לשים לב לאופן שבו אתה נע ומבצע פעולות; האם אתה מפעיל ברגע נתון שרירים שלא נחוצים לפעולה? האם אתה מכווץ שרירים שלא לצורך? נסה בשכיבה על הגב לעבור איבר-איבר, מכפות הרגליים ועד הראש [סדר אפשרי יכול להיות: כפות רגליים, קרסוליים, שוקיים, ברכיים, ירכיים, אגן ירכיים, פלג הגוף התחתון כולו, בטן, חזה, גב תחתון, גב עליון, כתפיים, זרועות, הידיים לכל אורכן, עורף, צואר, קרקפת, מצח, לחיים, סנטר, לסת, עפעפיים] ולבצע את התהליך הבא: לחוש את האיבר, ולחוש איך הוא מתרפה ומתרחב מרגע לרגע. אתה יכול להשתמש גם במילים כדי להתמקד: "אני חש את כפות הרגליים שלי ואני מניח להן להתרפות. כפות הרגליים שלי רפויות מאד עכשיו". כאשר אתה שוכב על הגב, איברי גופך יכולים להניח לעצמם להיות רפויים (כי למעשה הרצפה "סוחבת" את משקלם); פעולה זו יכולה לתת לך אינדיקציה לגבי האופן שבו אתה מחזיק את גופך, ואם הינך מכווץ שרירים שלא לצורך. כך תוכל גם לחוות תחושה רפוייה יותר, ולנסות להרפות גם צואר וכתפיים באופן מודע גם תוך כדי פעולות ביומיום שלך. ועכשיו לגבי טיפול. התופעות שתארת לא הגיעו "מעצמן" והן לא מקריות...
הן יכולות להוות סמן לטיפול שורשי יותר, כזה שישפיע על בריאותך ועל חייך יותר לעומק... רבים הם סוגי הטיפול האפשריים; הילינג, שיאצו, טווינה, דיקור, ארומתרפיה, צמחי מרפא, רפלקסולוגיה, לימוד טכניקת אלכסנדר... סוג הטיפול שתבחר והמטפל שתבחר תלויים בך ובנטיותיך...

נו וואי

New member
שלום לך

יש כמה אפשרויות הסתכלות על בעייתך: יש לשער שמצב העיניים שלך,שעל פי מה שאתה מתאר,גורם לאימוץ של הראש והצואר,ומכאן המתח שעליו אתה מספר,לכן אתייחס קודם לבעיית העיניים: נשמע שאולי חסר לך מעט ויטמין A על מנת להקל על האדמומיות והיובש. שקול נטילה זמנית ויטמין זה,שחשיבותו לבריאות העיניים גבוהה.כמובן,שכל זה לא מוריד את האחריות מלפנות לרופא עיניים או מטפל מוסמך על מנת שיאבחן נכונה את הבעיה. לשיחרור הצואר ניתן ליטול טבליות של מגנזיום וויטמיני B קומפלקס,שלהם יכולת ידועה בשחרור והקלה על מערכת העצבים והשרירים. ניתן לשקול גם סדרת תרגילים בשיטת אלכסנדר,היכולים לשפר את היציבה ולהקל מהלחץ על החוליות. בהצלחה.

קצת התבוננות של קשרי גוף-נפש

ממש חסר לי שלא ידוע מה גילך... גמישות הצואר קשורה לנכונות שלנו להסתכל ימינה ושמאלה נוקשות הצואר מתייחסת לכן, קודם כל לעקשנות (עם קשה עורף) אבל גם לראיה צרה של החיים. צואר תפוס, יכול לגרום להפרעה בזרימת הדם לראש ומצב כזה, כרוני, יכול להיות מקושר לי.ל.ד. (יתר לחץ דם) זה מספרר על חומרת המצב ויכול להסביר את העיניים האדומות. אם הצואר התפוס כולל את הכתפיים גם, זה קשור לעול שמונח כל הכתפיים (שם אטלס החזיק את העולם) או שהוא גדול מדי (העול), ואתה לוקח אחריות על דברים שלא שלך, או שאתה לא לוקח אחריות על הטיפול בעצמך, והגיע הזמן. כך או כך, אני ממליצה להגיע למטפל הוליסטי אתה צריך לשחרר קצת דברים בחיים, להזרים את האנרגיה (גם לתודעה = ראש) תרגילים לבדם - לא יספיק! לגבי שתיה - כמה אתה שותה ביום?

למעלה