צוואה

igalgolan

New member
בלתי מוסרי?

הביטוי בלתי מוסרי נתון כמובן לפירושים שונים בתרבויות שונות. אף באותה תרבות לא בהכרך תהיה הסכמה על מה נחשב כ"לא מוסרי". הביטוי מאפשר לשופטים לפסול חוזים (או תניות בחוזים) במגוון רחב מאוד (אולי רחב מדי) של מקרים (למשל תנית כיתוב על מצבה נפסלה) בדרך כלל על סמך השקפת עולמם הפרטית. יגאל גולן

shaio

New member
מוסר

תניית הכיתוב על המצבה: אני מניח שכוונתך לחברה קדישא נגד קסטנבאום. למיטב זכרוני התניה נפסלה בשל פגיעתה בתקנת הציבור, ולא בשל פגיעתה במוסר. והיא תקדים שבעייתי ללמוד ממנו לענייננו: התניה נפסלה כי היא ביקשה להגביל, בשם הרוב, את חירותו של הפרט; כאן המצב הוא הפוך, כי בו אנו מבקשים להשתמש במכשיר החוזי/צוואתי כדי לממש חירות פרטית (שריפת הגופה), ולא כדי להגביל. ולציפורה: תודה, הסעיף זכור לי. כוונתי היתה לשאול אימתי נפסלה תניה בשל פגיעה במוסר; ומהם המבחנים בעניין זה. כמדומני אפשרות זו הינה אות מתה. ואם כך הוא הדבר, אין לצפות שהיא תקום לתחיה כדי לעצור שריפת גופות.

האם אפשר להשתמש בגופה כמזון לאריות?

סליחה על הרעיון המזעזע - אך כפי ששאיו אמר, מוסר (כמו פורנוגרפיה) הוא עניין של גיאוגרפיה ואני במתכוון מקצין את השאלה: האם אפשר לשרוף גופה, מי רשאי לשרוף, למי שייכת הגופה, האם אפשר לעשות בה שימושים נוספים, מיהו "נותן ההוראות" ואת מי עלי לשאול? ביהדות, נהוגה קבורה. בהודו נוהגים לשרוף ובין האסקימוסים - כך מקובל לספר - נוהגים הזקנים שמאמינים שהגיעו לקץ דרכם, לצאת לשלג וממתינים לדוב. אז מה ההבדלים? לכולם ברור שיש להיפטר מהגופה מטעמי הגיינה ומניעת מחלות. היהדות נוקטת בסגנון "כי מעפר באת ואל עפר תשוב", דהיינו יש כאן שמירה על "שרשרת המזון" ועל מחזוריות הטבע. שרשרת המזון במקרה זה היא גופה > תולעים > חרקים > אוכלי חרקים > וכך הלאה היא עושה דרכה בין בעלי חיים לצמחים, עד שהאנטילופה הצמחונית משמשת כמזון לאריות ההודים - נפטרים מהגופה בדרך של שריפה ומבחינת הטבע, יש כאן בזבוז שכן הגופה מוצאת משרשרת המזון (נסו לתאר, לאיזה שטחים הם יזדקקו כבתי קברות?) האסקימוס, עוקף למעשה את שרשרת המזון ומגיע ישירות אל הטורף האחרון ולפחות מבחינת הטבע, גם כאן אין בזבוז של משאבים. אם אדם בישראל בוחר בדרך זו או אחרת, אילו עילות יש להתנגד לבקשתו?

אין בישראל

חוק המסדיר קבורה אזרחית, או חוק המתיר נישואין אזרחיים. כמו כן חסרה חוקה שתהיה מובנת ונגישה לכל אזרח. למה? - כובע!

יוס, זוהי שאלה סמלית הדורשת מענה

מתולעים לעולם אינך יכול לייצר אריה ואילו מאריה או מנמר) אפשר לייצר תולעים, בתנאי שקודם יהרגו אותו

למעלה