אנשים לא הלכו לנאות סיני בעקבותיו
בגין מאוד רצה להשאיר את הישובים בסיני ולא הצליח. היישוב הוקם כישוב ב-72 והוא הצטרף לישוב ב-78, וכבר ב-79 חתם על הסכם לפינוי שלו, כך שאנשים שגרו שם זה לא היה בעיקבותיו.
מי שדייק בדבריו של בגין שם לב שהוא תמיד דיבר על יהודה ושומרון, הוא לא אמר שלא ייסוג מסיני, זה נכון שהיה נראה מובן מאליו שאם הוא תומך בהישארות ביו"ש אז כמובן גם בסיני, אבל עובדה שאם תשאל אנשים שיתנו שתי תכונות של בגין הם יגידו לך "צניעות ויושר" כך שבעיני רוב העם זה שאנשים הבינו לא נכון ממנו לגבי סיני לא נתפס אצלם כשקר, במיוחד לאור העובדה שמדובר היה בהסכם עם תמיכה כמעט מקיר אל קיר.
אני לא מתעלם ממה שאתה מביא, הצהרתי שבתסריט הגרוע ביותר, ניתן אזרחות לערביי יו"ש, ונחיה עם זה.
כמובן שמי שהתחיל את מפעל ההתנחלויות הייתה מפלגת העבודה, לא אמרתי אחרת, מה שאמרתי שבתקופת בגין מפע ההתחלויות פרץ. עד בגין היו ישובים קטנים באיזורים מאוד ספציפים (לפי תוכנית אלון כמו שאמרת), ומאז בגין המפעל פרץ לכל מקום ובכמויות גדולות.
לא יודע מה אתה מתכוון שדנון וחוטובלי אינם פונקציה, אני יודע שהם מייצגים קו מאוד דומה לבגין ושמיר.
ב-2012 בבחירות לראשות הליכוד אני בחרתי בנתניהו, אבל ברור לי שאם בגין ושמיר היו בחיים הם היו בוחרים בפייגלין.