צודק מר כחלון

אלון 58

New member
צודק וגם צודק...,

אבל לא אתפלא אם הוא יחזור לליכוד עם "זנב מקופל"...,זה קרה לאחרים וזה יכול לקרות שוב,ללא קשר אם הליכוד ישתנה או לא,אז נא לקחת את דבריו בזהירות.

0bama1

New member
אני חושב ששילוב של כחלון יחד עם לפיד בתוספת

מי שהם יבחרו .יכול להיות טוב לעם ישראל .

אלון 58

New member
ספק אם מבחינה מדינית...,

כחלון מתאים להיות עם לפיד,אבל מי יודע? נפלאות דרכי הפוליטיקה הישראלית.אם צחי הנגבי ישב עם ציפי לבני ולבסוף חזר ל"כור מחצבתו",הכל יכול להיות.

0bama1

New member
מדינית נפתרה הבעיה לדעתי .אנחנו כבר במדינה

אחת ל2 עמים.ערביי ישראל יחד עם הפלסטינאים יהוו לפחות 50 אחוז בעתיד עם היהודים ויהיה סבבה לטווח הקצר יאיר בנט וכחלון אולי גם הרצוג .יובילו את המדינה .לטווח היותר רחוק יתווספו גם פלסטינאים וערבים ישראלים ,ואולי גם הנשיא יהיה ערבי .זה יהיה שוויון .מה רע בטיבי כשר הבריאות ?

אלון 58

New member
שר המחלות...?

כמו שהיה המושחת אולמרט,שהמוטו שלו היה סגירת תחנות מד"א בשם "החסכון".

צורי80

New member
הליכוד קיצוני כמעט כמו מנחם בגין ויצחק שמיר

כחלון סך הכל בחר אסטרטג לא משובח, זה הכל.

0bama1

New member
בגין היה קיצוני ? שמיר היה נאמן לדרכו .טוב או

לא ההיסטוריה תשפוט .לגבי כחלון אין מה לעשות הוא פופולארי .ורבים אוהבים אותו .מנהיג מזרחי אותנטי .והליכוד עלול להיפגע קשות ,עם כחלון ירוץ .במידה מסוימת גם לפיד עלול לסבול תלוי בהישגיו .

צורי80

New member
שניהם תמכו בבנייה מאסיבית ביש"ע

שניהם התנגדו בצורה חד משמעית למדינה פלסטינית.
במילים אחרות, דנון, אקוניס ופייגלין.

0bama1

New member
בגין תמך מילולית ועשה ההפך כך שאין משמעות

למילים .שמיר היה היחיד שהלך עד הסוף עם דעותיו .אבל זה היה .

צורי80

New member
בדיוק להיפך

בגין אומנם חתם על כמה מילים לא לעניין בקאמפ דיויד, אבל למעשה מוסס את כל החלק שנוגע לפלסטינים בהסכם עם מצרים,
והעיקר - הוא יישב את גב ההר ביהודה ושומרון ומילא את הכל בישובים
הרבה אנשים לא זוכרים את זה אבל עד שהוא עלה לשלטון מלבד בקעת הירדן היה אפשר לספור על יד אחת את הישובים ביהודה ושומרון (קרית ארבע, גוש עציון, מבוא חורון, ואולי שכחתי עוד טיפה)
מפעל ההתנחלויות שהיום לא רחוק מ-400 אלף תושבים פרץ בתקופת בגין.

כך שדנון וחוטובלי לא קיצוניים יותר מבגין ושמיר.

0bama1

New member
שמע צורי אני לא יודע בן כמה אתה .אבל מי שחי

בתקופת בגין ,שמע את ההצהרות שלו ,על כך שכאשר הוא יפרוש הוא ילך לגור במושב "אילי סיני "בפתחת רפיח .אנשים האמינו לו ,והלכו לגור שם ולהתנחל שם .ובנו ישובים של ניצול הבדואים בשכר זעום .ולבסוף הוא הרס את ההתנחלויות ואת ימית ואופירה .ונסוג כאשר הוא משאיר בארות נפט באבו רודס .כלומר האיש שיקר את עם ישראל .ואני לא מדבר על איך שרון סיבב אותו על האצבע הקטנה שלו ,וכבש את כל לבנון ,כאשר בגין ידע רק על 40 קמ .
לעומת זאת שמיר עמד על שלו .ולבסוף הוא עף .
העניין שאתה מתעלם ממה שאני מביא לך ,ולא בפעם הראשונה ,כך שאין לי חשק לשמוע הצהרות ,מספיק שמענו .ואגב מי שהתחיל את מפעל ההתנחלויות הם דווקא מפלגת העבודה ,שהחלו לבנות לפי תוכנית אלון ,אם שמעת מי הוא היה בכלל ,ושל השר גלילי .שהיו אבות ההתיישבות בגדה המערבית .
כל הדנון והחוטובלי הם לא פונקציה לכלום .
ולגבי מפעל ההתנחלויות אם זה מה שרוצים אין בעיה .מדינה אחת ל2 עמים .ונראה מה יהיה .

צורי80

New member
אנשים לא הלכו לנאות סיני בעקבותיו

בגין מאוד רצה להשאיר את הישובים בסיני ולא הצליח. היישוב הוקם כישוב ב-72 והוא הצטרף לישוב ב-78, וכבר ב-79 חתם על הסכם לפינוי שלו, כך שאנשים שגרו שם זה לא היה בעיקבותיו.
מי שדייק בדבריו של בגין שם לב שהוא תמיד דיבר על יהודה ושומרון, הוא לא אמר שלא ייסוג מסיני, זה נכון שהיה נראה מובן מאליו שאם הוא תומך בהישארות ביו"ש אז כמובן גם בסיני, אבל עובדה שאם תשאל אנשים שיתנו שתי תכונות של בגין הם יגידו לך "צניעות ויושר" כך שבעיני רוב העם זה שאנשים הבינו לא נכון ממנו לגבי סיני לא נתפס אצלם כשקר, במיוחד לאור העובדה שמדובר היה בהסכם עם תמיכה כמעט מקיר אל קיר.

אני לא מתעלם ממה שאתה מביא, הצהרתי שבתסריט הגרוע ביותר, ניתן אזרחות לערביי יו"ש, ונחיה עם זה.

כמובן שמי שהתחיל את מפעל ההתנחלויות הייתה מפלגת העבודה, לא אמרתי אחרת, מה שאמרתי שבתקופת בגין מפע ההתחלויות פרץ. עד בגין היו ישובים קטנים באיזורים מאוד ספציפים (לפי תוכנית אלון כמו שאמרת), ומאז בגין המפעל פרץ לכל מקום ובכמויות גדולות.

לא יודע מה אתה מתכוון שדנון וחוטובלי אינם פונקציה, אני יודע שהם מייצגים קו מאוד דומה לבגין ושמיר.
ב-2012 בבחירות לראשות הליכוד אני בחרתי בנתניהו, אבל ברור לי שאם בגין ושמיר היו בחיים הם היו בוחרים בפייגלין.

0bama1

New member
תסלח לי ידידי אנשים הלכו ועוד איך הלכו כי

לא נשכח את ההצהרות שלו על "אף שעל "כאשר אנשים שומעים דבר כזה הם הולכים להתיישב מתוך אמונה שזה לנצח .אז אל תנסה אפילו להפוך את ההצהרות האלה ולמנף אותן לדעתך זה שקוף ,זה לא רציני .
צניעות כן .יושר ?ממש לא !ולא להפוך את העם "לאהבל "הבינו גם הבינו .והם הבינו שעדיף שלום על שטחים והתנחלויות .ואל תספר לי שהגדה המערבית הכבושה קדושה ליהודים יותר מסיני .נהפוך הוא הר סיני הוא המקום הקדוש ביותר ליהודים ,וידוע לך גם מדוע .והחזירו תמורת שלום .
דנון וחוטובלי לא ישאירו רישומם על ההיסטוריה של עם ישראל ,כי אפשר לעקוף אותם עיי תמיכה מבחוץ אם ה"שקית חלב "היה איש אמיץ והחלטי ,כמו רבין ,כמו בגין ,כמו שרון ,לטוב או לרע לא חשוב .אבל הם ידעו לקחת החלטות בצמתים הגורליים ביותר לעם ישראל .
ולכן אל תגיד אילו ?

צורי80

New member
אפשר מספרים?

כמה תושבים נוספו לפתחת רפיח בין עלייתו של בגין לבין החתימה על חוזה השלום?
בגין ניסה מאוד מאוד למנוע זאת, וכמעט ויתר על ההסכם בשל כך, בסופו של דבר הוא נתן לכל הח"כים חופש הצבעה.
וכמו שכתבתי, אם תעקוב אחר הצהרותיו תראה שהוא דיבר על יו"ש בעיקר

זה לא שיהודה ושומרון יותר קדושה מסיני
תעקוב אחרי ההיסטוריה היהודית וההלכה היהודית, להר סיני אין קדושה
רוב מוחלט של סיני אינה ארץ ישראל מבחינה דתית ולא הייתה חלק מישראל כמעט מעולם.
לעומת זאת יהודה ושומרון הם לב הארץ הקדושה.

אני לא נביא לדעת אם דנון וחוטובלי יהיו שרים או ראשי ממשלה, אני יודע שהם הכי קרובים לבגין ושמיר.
אין שום חוכמה ב"להשאיר רישום על ההיסטוריה של עם ישראל"
גם להיזכר לדראון עולם זה להשאיר רישום בהיסטוריה.

0bama1

New member
לידיעתך !לא רק שבגין שיקר אלא שבתקופתו וגם

תוך כדי המגעים להחזרת סיני ,שהיו כבר בשלבים סופיים ,השקיעו ים כסף בהתנחלויות .עד הרגע האחרון זרקו שם כספים ,על מנת להשתיק את השטח .זכותך לכתוב מה שאתה רוצה .בתורה כתוב מה שכתוב ,ולהלכה לא 70 700 פנים .אבל כל ילד אני מקווה יודע היכן הפכנו לעם .אז בסדר לא נוח לך אני מבין .
" אף שעל "לא אשכח זאת לעולם .שמיר קיים בגין שיקר .

צורי80

New member
כל זה לא רלוונטי לעובדה שהוא היה "קיצוני"

אפשר להתווכח עוד ועוד עד כמה המעשה שלו היה הגון או לא, אבל לא ניתן לטעון שהוא לא היה קיצוני במונחים שלך.
הוא תמך בצורה מסיבית מאוד בבניה ביהודה שומרון ועזה בדיוק כמו דנון וחוטובלי.
70 פנים לתורה ועדיין טיעון שנורבגיה זה ארץ הקודש הוא לא בתוך השבעים וגם טיעון שהר סיני הוא במעמד יהודה ושומרון גם כן לא בתוך השבעים. תאהב את זה או לא, היסטורית ודתית המעמד שלהם שונה.

0bama1

New member
מי החליט אתם ?מעולם לא שמעתי על מקום ששם

עבדים הופכים לעם ,שם העם מקבל את התורה ,שם מנהיג את העם הנביא הגדול ביותר ,אנחנו ערב פסח מדוע חוגגים את פסח ?על מה אתה מדבר בכלל ?אבל לי זה ברור ,אתם מנסים לשכתב את ההיסטוריה ולהפוך אותה כפי שנוח לכם ,אבל אתם טועים ,וטועים בגדול ,ובגין הבין זאת גם .ולמען השלום הוא הראשון שהרס ישובים ,והחזיר את הר סיני המקודש ליהודים .זה קיצוני זה ?יש גוף ימני אחד בארץ וגם לא מושלם ,והם "הבית היהודי ".שגם מזייפים למען השלטון .אבל הליכוד ?מה זה הליכוד הזה ?ואל תגיד לי מפלגת שלטון .20 מנדטים הם לא מפלגת שלטון .פשוט שיטת הבחירות פה כזו גרועה ,שאפילו מפלגה מצחיקה כזו שולטת בנו .הם יעופו בשלב זה או אחר .זה כבר קרה ,וזה יקרה .וזה ללא שום קשר לשחתנו .

למעלה