צואר תפוס

צואר תפוס

שלום לכולם, יש לי שאלה לגבי צואר שנתפס כל בוקר ומשתחרר עם היום וכך כבר יותר משבועיים. הולכת לישון ובבוקר קמה עם צואר תפוס. מה לדעתכם הסיבה? תודה, אורלי

dudi adler

New member
האם שינית כרית? מזרן?

אם לא, אולי הכרית כבר ישנה ואינה בגובה המתאים? האם את ישנה במקום אחר מזה שאת רגילה אליו? האם את ישנה מתחת לחלון פתוח? אולי הלילות האחרונים קרים יותר? האם את במתח מיוחד, היכול לגרום לצוואר להתפס? אם כן, האם את גם חורקת שיניים בשינה?

שלום דודי

לא שיניתי כלום ואני לא בתקופה לחוצה. גם אני ממש מנסה לפענח את הסיבה. זה כאב של חוליות הצואר שמתבטא בבקרים בגב תפוס ובמהלך היום בסיטואציות שונות אני מרגישה חוסר נוחות בחוליות הצואר (אך לא בכל היום). אשמח לדעת את פשר הסיבה כדי שלא תחזור על עצמה. תודה

מה דעתך לעשות שינוי בחיים?

נראה לי שזה קשור בשינוי שאת דוחה ודוחה ודוחה...
את מכירה איזה שינוי כזה? יוסי.

האמת אני לקראת שינוי גדול

שינוי מקצועי לתחום הרוחני והטיפולי. אני דוחה זאת כיוןן שאני מסיימת את עבודתי הנוכחית עוד שבועיים ואין לי כוחות לשלב. אז החלטתי עוד שבועיים. כמובן שנכנס גם פחד, כי זה להיות עצמאית ואין לי עדיין לקוחות אז זה קצת מלחיץ. נראה לך שזה קשור? כי אני שלמה בלב עם השינוי ומחכה לו מאוד ומאמינה בו ובי.

הכל יכול להיות../images/Emo13.gif

אך כדאי לבדוק את אזור החוליה, יש אפשרות של לחץ של החוליות העליונות, שמשתחררות במהלך היום, אך בזמן שינה זה בעייתי יותר. יש אפשרות שזו בעיה עצבית. יש לשלול בעיה פזיולוגית, לפני שמחפשים את הבעיה הרגשית. מנטאלית וכד'.. בריאות טובה הצלחה ואהבה אריאלה

לאור הקשת

שינוי משמעותי בחיים יכול להיות מפחיד (אני זוכר את השינויים שאני עשיתי שהיו לא קלים). העניין הוא שאת צריכה להבין שעם השינוי הפיזי בא גם שינוי תודעתי. פה בעצם המקום שאת צריכה לעבוד עליו ולבדוק איך לאפשר לעצמך לעבור את השינוי הפנימי בקלות. אני מציע לתרגל מדיטציות שונות שבהן את רואה לקוחות מגיעים אליך ועוברים את הטיפול, משלמים וכו'. בנוסף מדיטציות של הקשבה פנימה כדי לחזק את עצמך בתהליך. בהצלחה בשינוי. יוסי.

אסתר84

New member
הי לך אור הקשת...

צוואר תפוס.. בראייה ההוליסטית מייצג הרבה פעמים קושי בלהתקדם בחיים.. אצל הרבה אנשים הפחד ,אם מדוע ואם לא מודע, גורם לצוואר תפוס. למה בוקר?! יכול להיות שיש קושי מסיבה כלשהי להתחיל את היום... אפשר לטפל בזה במס' מישורים הן בהבט הפיזי קרי לעשות טיפולים פיזי , איזה סוג שאת מתחברת שיאצו,, טווינא , רפלקסולוגיה וכד' ובהיבט הרגשי/נפשי לזהות את החסימות, ההתניות, דפוסי חשיבה והתנהגות שכ"כ ממררים לנו את החיים. גם זה הייתי ממליצה לך לעשות בלווי מטפל טוב שיפתח לך "צוהר" לתוך עצמך. יש שיטות רבות שרובם נגזרות ממהילינג. "כשתרצי להגיע למקום שלך" את תפגשי את המדריך שלך. זה אני יכולה להבטיח לך. שיהיה שבוע קסום אשמח לעמוד לרשותך! אסתר רומי

ינוקא1

New member
כשאני קראתי

על צוואר תפוס , משום מה עלה אצלי שזה חיבור שכל - רגש. הצוואר הוא החלק המחבר בין הראש (שכל) ללב (רגש).

גם לפי הידע שלי

צואר הוא חיבור בין השכל לרגש, אך מה זה אומר בפועל, שאני לא נותנת ביטוי לרגשות? או שאולי משהו אחד מתפתח מהר יותר או על חשבון האחר?

ינוקא1

New member
בגדול זה אומר

שיש דברים שאת מרגישה בלב שהם נכונים , ומאוד היית רוצה לעשות אותם , אבל ה"רציונל" שלך קצת מעכב את זה.

אסתר84

New member
צאקרת הגרון..

אכן מסמלת בין היתר מרכזייה בין שכל לרגש. זה מתחבר היטב למה שאני חשתי.. פחד בין אם מודע ובין אם לא קשור לשכל אך בהחלט יושב גם ברגש. אגב כאשר זאת תקועה אחד הביטויי של מצב זה קושי בלהתקדם בחיים. גם אם בפועל נעשית פעולה שכל כולה הצהרת התקדמות הפחד השוכן לו במעמקים עדיין מעכב. צאקרה זאת מייצגת את הביטוי, היצירה... וכשחסימה באה על פתרונה יש התקדמות מדהימה בתהליך!

תודה אסתר, אכן מתחברת למה שרשמת פה

יכול להיות שהחשש שלי מונע ממני להתקדם כפי שהייתי יכולה ללא החשש. תודה

שלום אסתר

קיים קצת חשש (לא פחד ) מהחדש בחיי, אך לא קושי להתקדם בחיים משום שאני עזבתי עבודה נוחה וטובה עם משכורת שמנה רק בשביל להתקדם למקום הטיפולי והוחני. ולגבי פגישה עם המדריך שלי- אם את מתכוונת למדריך הרוחני, אז אני נפגשת איתו על בסיס יומי כיוון שאני מתקשרת במקצועי החדשאין לי ספק שמשהו מעקב אותי אך בכדי לטפל בעצמי ממש, עליי להבין קודם מה הסיבה לכאב. תודה אורלי

אסתר84

New member
היי

כתבתי תגובה ליוסי .. בכל אופן אני כמטפלת יכולה להגיד לך שבד"כ חסימה באזור צאקרת הגרון יכולה לגרום לכאב כללי גם בצוואר לעיתים גם לדלקות של גרון. בכל אופן כשתפתרי זאת אין לי ספק שזאת תיהיה קפיצת מדרגה מאוד משמעותית. כי כאשר חסימה מגיעה לצאקרת הגרון ו"נפתחת" או אז ... בא הביטוי במלואו.. תחושת רווחה.. עשייה. אם לקשר זאת לפריצת הדרך שציינת ייתכן שיש עוד חשש קטן .. בכל זאת עשית צעד גדול.. ויתרת על משהו שלא כל אחד היה מוותר - נ -ו -ח -ו -ת! ידוע.. מוכר.. לטובת הלא ידוע הלא מוכר. יישרי כח אחותי. כל הכבוד! אני בטוחה שתמצאי את הפתרון.

VisionLife

New member
יש לך בעייה עם ספירת גבורה, אור.

הצוואר מאחורה מוקרן על ידי הספירה (הממד) של גבורה שמספרה הוא 5 ומדברת בין השאר על פעילות לא נכונה בעקבות הרצונות האמיתיים שלך ולקיחה של מה שאת לא הכי רוצה לעשות ועושה. הגרוע כאן הוא שאת יודעת ויש לך הבנות אך את עדיין לא מצליחה לשחרר את הפקק של העשייה של מה שתמיד רצית לעשות והצוואר מגיב בכך שהוא מתקשה להגמיש את אזור הראש (מחשבות, הבנות, פוטנציאלים) עד אשר תתחילי להבין למה את מבינה ולא מבינה איך לפעול נכון. אם הבנת אנחנו בכיוון - אם לא הבנת אז אשמח לומר זאת בניסוחים מעט שונים. לילה טוב.

למעלה