צואה ירוקה

levy10

New member
צואה ירוקה

שלום רב, בני בן 8 שבועות וניזון מהנקה בלבד. אתמול היו לו כ- 7 יציאות של צואה ירוקה. במשך היום הוא לא היה רגוע ויתכן שסבל מגזים. היום לא היו יציאות כלל והוא ישן שעות רבות. האם הדבר תקין או שיש לפנות לרופא לבדיקה. תודה

איך העליה במשקל שלו עד כה?

האם הוא תינוק רגוע ושמח בד"כ? האם הוא מראה תסמיני מחלה כלשהם? צואה ירוקה, לכשעצמה, בלי שום בעיות אחרות - איננה בעיה. אם יש בעיות אחרות, היא יכולה להיות סימפטום אחד מני רבים של הבעיה ואז כדאי לברר מה קורה.

levy10

New member
צואה ירוקה

הפעם האחרונה שהוא נשקל היתה לפני שבוע וחצי (כשהוא היה בן שישה וחצי שבועות)והוא שקל 5.5 קילו (עליה של 2.3 ק"ג מהלידה). אני לא יודעת מה קרה עם המשקל מאז והצואה הירוקה היתה אתמול.

עליה גבוהה מאוד במשקל

יכולה להיות קשורה לייצור יתר של חלב, ובהרבה מקרים רואים גם תינוקות שנותנים צואה ירוקה בכמות גדולה מאוד. האם הוא סובל הרבה מכאבי בטן / גזים? נחנק במהלך הנקות? יונק לעתים מאוד מאוד תכופות ואף פעם לא נרגע? אם כן, הייתי ממליצה לפנות ליועצת הנקה שתאבחן האם זו הבעיה ותוכל לתת לך כלים להתמודד איתה. אבל אם הוא בסה"כ רגוע ושמח רוב שעות היממה - לא הייתי עושה דבר

levy10

New member
צואה ירוקה

עד לפני כשבוע שבוע וחצי הוא ינק המון ובכה כיון שלא שבע. לא היו לו גזים והוא דרש אוכל. לפעמים הייתי נותנת לו חלב שאוב והוא היה אוכל כמויות שהגיעו אפילו ל- 140-160CC. בשבוע האחרון זמן ההנקה פחת אבל התחיל חוסר שקט מסוג אחר שלא קשור לרעב. ייתכן שזה גזים. עדיין יש הרבה הנקות אבל יותר קצרות. ביום הוא ישן הרבה ובערב הוא חסר מנוחה. לפעמים הוא אפילו לא מצליח לינוק למרות שיש חלב ואני נותנת לו חלב שאוב.

לפי מה שאת מתארת זה אכן נשמע כמו

בעיה של עודף בחלב. הרבה פעמים זה נראה לנו כאילו התינוק" לא שובע" ובוכה מרעב. מה שבעצם קורה זה: התינוק פשוט מקבל יותר מידי לאכול, זה גורם לו לכאבי בטן, הוא בוכה ומתפתל ומכניס ידיו אל פיו כי המציצה עוזרת לו להתגבר על הכאב, אנחנו מפרשים זאת כעוד רעב, מיניקים בשנית או נותנים בקבוק, הוא יונק כי המציצה נעימה ומרגיעה אותו, מקבל עוד חלב אשר מכביד עוד יותר על קיבתו ומכאיב לו, ממשיך לבכות ואז מיניקים שוב - זה מין מעגל כזה שקשה לשבור בגלל שהתינוק נראה סובל רוב הזמן. עוד סימפטומים שלעתים רואים עם ריבוי חלב: כמו שכתבתי לך קודם, קקי בכמות גדולה ולעתים בצבע ירוק, אמא ששדיה מלאים רוב הזמן ומטפטפים, תינוק שנחנק ומשתנק כשהחלב מתחיל לזרום ומשתעל תו"כ הנקה, דלקות או סתימות חוזרות ונשנות בשדיים. אם את מרגישה שאת זקוקה לעזרה כדי לשפר את המצב ושהתינוק סובל ולא רגוע, אני ממליצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת. אני מעדיפה שלא לתת המלצות קונקרטיות לטיפול בריבוי חלב באינטרנט, משום שתמיד קיים הסיכוי שזה לא המצב אצלכם ואני לא רוצה לגרום להפחתת האספקה שלך אם זה לא מה שאת באמת צריכה. אבחון וטיפול שכאלו צריכים להיעשות באופן אישי לכל אשה ואשה בנפרד.

levy10

New member
צואה ירוקה

רוני, קודם כל תודה רבה על העזרה והתשובות המהירות. זה מאוד עוזר ומרגיע, לפחות בשלב זה לפי שאני קובעת עם יועצת הנקה. האם יתכן שהצואה הירוקה נובעת מגזים או שאין קשר? האם יתכן שזה נובע ממשהו שאכלתי (אכלתי בימים האחרונים כרובית ומרק שעועית)? מדובר רק ביום אחד (אתמול) שבו היו לו 7 יציאות של צואה ירוקה. בשאר הימים (כולל) יש לו בין 0 ל- 2 יציאות והצואה בצבע חרדל. כמו כן חוסר השקט שלו התחיל רק לפני כמה ימים והוא לא רוצה לאכול כשזה קורה ולכן אמרו לי שכנראה זה גזים. אני בספק אם עודף חלב הוא הבעיה כיון שעד לפני שבוע - שבוע וחצי החלב שהיה לי לא הספיק לו. התינוק עלה מאוד במשקל אך המשקל שלו תאם את הגובה (הוא בין אחוזן 75 ל- 90 הן בגובה והן במשקל - בעלי ואני מאוד גבוהים).

לא בטוחה שאני מבינה אותך...

תינוק ש"החלב לא מספיק לו" לא יכול לעלות במשקל - בלי קשר לגבהו או שאר מדדים. תינוק שעולה כך במשקל, מקבל די והותר מזון - ואף יותר מכך. האם הוא קיבל גם תוספות תמ"ל? כי אם כן, זה משנה לחלוטין את התמונה. אם לא - קראי שוב את ההסברים שלי ותביני מדוע זה אולי נראה שהוא עוד רעב, אבל בעצם זה לא תמיד המצב. שוב - אני לא יכולה לאבחן אותך מכאן, אני רק יכולה לקרוא על סמך תיאורים שלך ולא תמיד אפשר כך לקבל את כל התמונה. צואה ירוקה וגזים לרוב לא מושפעים ממזונות שאת אוכלת, בטח שלא מירקות (כמו כרובית ושעועית). אם התינוק מושפע ממזונות שאת אוכלת, לרוב מדובר באלרגיב לחלבונים (כמו חלב פרה או ביצים).

למעלה