לפי מה שאת מתארת זה אכן נשמע כמו
בעיה של עודף בחלב. הרבה פעמים זה נראה לנו כאילו התינוק" לא שובע" ובוכה מרעב. מה שבעצם קורה זה: התינוק פשוט מקבל יותר מידי לאכול, זה גורם לו לכאבי בטן, הוא בוכה ומתפתל ומכניס ידיו אל פיו כי המציצה עוזרת לו להתגבר על הכאב, אנחנו מפרשים זאת כעוד רעב, מיניקים בשנית או נותנים בקבוק, הוא יונק כי המציצה נעימה ומרגיעה אותו, מקבל עוד חלב אשר מכביד עוד יותר על קיבתו ומכאיב לו, ממשיך לבכות ואז מיניקים שוב - זה מין מעגל כזה שקשה לשבור בגלל שהתינוק נראה סובל רוב הזמן. עוד סימפטומים שלעתים רואים עם ריבוי חלב: כמו שכתבתי לך קודם, קקי בכמות גדולה ולעתים בצבע ירוק, אמא ששדיה מלאים רוב הזמן ומטפטפים, תינוק שנחנק ומשתנק כשהחלב מתחיל לזרום ומשתעל תו"כ הנקה, דלקות או סתימות חוזרות ונשנות בשדיים. אם את מרגישה שאת זקוקה לעזרה כדי לשפר את המצב ושהתינוק סובל ולא רגוע, אני ממליצה לפנות ליועצת הנקה מוסמכת. אני מעדיפה שלא לתת המלצות קונקרטיות לטיפול בריבוי חלב באינטרנט, משום שתמיד קיים הסיכוי שזה לא המצב אצלכם ואני לא רוצה לגרום להפחתת האספקה שלך אם זה לא מה שאת באמת צריכה. אבחון וטיפול שכאלו צריכים להיעשות באופן אישי לכל אשה ואשה בנפרד.