צה"ל ADHD

• פותח הנושא s630
  • פורסם בתאריך

s630

New member
צה"ל ADHD

שלום בקרוב יש לי צו ראשון והייתי רוצה לדעת איך אתם חושבים שזה ישפיע על ההליך אובחנתי בעבר כסובל מADHD והומלץ לי טיפול ברטלין רופא המשפחה שלי רשם "סובל מADHD והומלץ טיפול ברטלין אך לא לוקח, הופנה לבדיקה ע"י ניצן" נראה לכם שזה ישפיע על הפרופיל (לפי ההודעות הבנתי שלא) ? זה נראה לכם ישפיע על המיון שלי ליחדות? הבנתי שהם עושים בדיקות משלהם אתם יכולים לפרט קצת יותר? נ.ב גם בטופס הירוק(לנהיגה)הרופא ציין שיש לי ADHD זה ישפיע? תודה

zivadina

New member
צה"ל ו-ADHD

שלום רב s630 וברוך הבא אלינו. אני חושבת שאם אינך מטופל בריטלין, לא תהיה לך שום בעייה. לפי ד"ר (סא"ל מיל') דבי שני, שעסקה בגיוס אנשים לקויי למידה לצבא, הצבא בודק בעיקר קואורדינציה ובעיות שמפריעות לתפקוד הרגיל. אם הצלחת ללמוד ללא ריטלין, תוכל לעשות זאת גם בצבא, והבנתי שזה לא יפגע לך בנתונים האישיים.

דליה.ד

New member
שימוש בריטלין מוריד פרופיל

באופן אוטומטי. ניתן להגיש ערעור לועדה רפואית (הליך אותו אנו ביצענו והפרופיל הועלה). חשוב שתדע שאם אתה מתכוון להגיע ליחידה קרבית זה עלול לפגוע בסיכויים להתקבל לשם. אני מכירה שני חבר'ה מהכיתה של הבת שלי שלא דיווחו והיום אחד בצנחנים והשני ביחידה מובחרת ושניהם מתפקדים מעולה (למרות שאיני יודעת אם הם נוטלים ריטלין בצבא).

s630

New member
שימוש לא קבוע

גם מוריד פרופיל? והמבחנים לקשב וריכוז זה מבחן מיוחד למי שיש לו או שזה מבחן שעושים לכולם? תודה

s630

New member
וגם

אם אני רוצה שכן יורידו לי פרופיל מה אני יכול להגיד?לעשות?וזה בטוח ירד ל 64? ואשמח אם תענו לי גם הקשר לשאלה של הנהיגה

דליה.ד

New member
רק ההצהרה על ריטלין

מורידה פרופיל באופן מיידי - לצערי הרב! בקשר לנהיגה - תלוי! בתי נוהגת ללא ריטלין, כבר שנתיים והכל בסדר טפו טפו טפו, בעלי נוהג כבר 30 שנה ללא ריטלין - שוב טפו, טפו, טפו. זה תלוי בך, במידת ההפרעה ובמידת האחריות שלך לנהיגה שלך.

פרופיל - חשוב!

שלום רב דליה. לשמחתי הרבה המצב השתנה והיום לא מורידים פרופיל על נטילת ריטלין כשהיא לצרכי למידה בלבד. הפרופיל נשאר 97 עם סעיף ליקוי. רק אם יש בעיות משניות סביב הפרעת הקשב מורידים יותר מכך. בברכה, ד"ר איריס מנור

pita21

New member
שמעתי הרצאה של נוירולוג צבאי

לפני כחודש ביום עיון של שניידר. שמו ד"ר עזרא כמדומני. בכל מקרה הוא אמר שהורדת פרופיל ל64 באופן אוטומטי כבר לא מתקיימת, מה שכן, אם המתגייס מצהיר שהוא לוקח ריטלין רק ללימודים אין הורדת פרופיל, אך אם יצהיר שהוא לוקח תרופה לכל שעות היום יורד לו הפרופיל. מתמיה לאור העובדה שרבים לוקחים ריטלין ארוך טווח.

למעלה