צהרים טובים

odede121

New member
צהרים טובים

שלום לכולם שאלתי בקשר לפוגרום שהיה לעירקים ואף אחד לא חזר אליי עם תשובה מה אין אחד שיודע למה כל זה קרה למה אנשים שינו את שמות המשפחה שבאו לארץ זה ממש מסקרן אותי אז אם יש צדיק אחד שיודע אשמח לקבל תשובה

פרהוד

מצורף לינק לסיפור בריחה מעיראק. בהקדמה הוא מדבר על הפרהוד. בקשר לשמות, לא רק עיראקים, אלא גם אשכנזים ובני עדות אחרות שינו את שם המשפחה לאחר הגעתם לישראל לשם "ישראלי".

הפרהוד, פרץ בעקבות מלחמת העולם

הערבים לא היסס לנצל הזדמנות לרכוב על הגל, בשנאת היהודים. ובקשר לשמות, מנסיוני, אני הייתי קטנה ופשוט החליפו לי שם ולא שאלו, כך היה לגבי רוב הילדים, לגבי המבוגרים ניסו גם אך לא כולם הסכימו להחליף שם, האחיות שלי לא החליפו שמות, רק עלי יכלו.

סועד

New member
החלפת שמות

עוד נכתוב ונספר על החלפת השמות, כשהרוחות ירגעו, נעלה את הנושא. עתה זה לא הזמן. בברכה סועד.

שבת שלום לך, תגובה על השם,|חיב

שבת שלום לך נשמה, בקשר להחלפת השם, כנראי היה לך שם לא מקובל בארץ, יש לך שם דווקה יפה, בקשר לאחיות שלך, אני בטוחה שלא היו מודעות , להחלפת השמות, אני למשל הייתי מחליפה את השם שלי ברצון, אל תתלונני כי זה בסדר גמור, רק נחוש היה לך שם משהו כמו (בלונש) רק נחוש, יש דברים יותר גרועים מהשם, (זה מזערי לעומת דברים אחרים). שבת שלום ושבוע טוב. שלום לאנשי הצפון, אמן ואמן,

לעודד

עודד יקר בוקר טוב לגבי הפרהוד קיבלת הלינקים ושם מוסבר הנושא לגבי החלפת שם המשפחה יש מס' היבטים : א. הרצון להתחדש בארצינו ולהשיל מעלינו את השמות הערביים כגון נאג'י הפך ליגאל , צבח הפך לשחר, סמירה הפך לזמירה, ועוד ועוד. ב. פקידי הסוכנות ניסו בצורה עצמאית להשפיע בזמן הרישום עם הירידה מהמטוס וכך הפכה צ'חלה לרחל . שועה ליהושע ועוד ועוד ג. כורח המציאות. זמן מה לאחר הגעתם של העולים וחיפוש העבודה התברר להרבה אנשים כי קימת אפליה עדתית (כן אפליה עדתית) בעת חלוקת האנשים לעבודה , הפקידות הממשלתית רובה ככולה הייתה מאחינו האשכנזים ומטבע הדברים העדיפו את האנשים שדברו בשפתם. לכן על מנת למצא עבודה היה צורך להחליף שם משפחה עם צליל ישראלי או בינלאומי כמו שהרבני ל שרון , נמורדי ל נמרודי , עקרב ל עקרבי מכמל למקמל ,מועלם ל מורה. ועוד ועוד. יש כאלה ששפר עליהם גורלם ושמותיהם היו מקובלים כגון, סינגר, ברימר,סגמן,סווירי,קרעין,צלטון, ועוד כן אלה שמות של עיראקים. לצערי עדיין קימת בימינו אנו ספיחי אפליה עדתית ואני מכיר אישית מדור ילידי הארץ ששינו את שם משפחתם. בברכה יוסיסיסיסי

למעלה