צהרים טובים

• פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

ady18

Well-known member
צהרים טובים

מה הכנתם היום? אני שווארמה במחבת +אורז לבן

shakola

New member
אני

קציצות קישואים ופירה .לקינוח נשארה לי עוגת מוס משבת.

pirge

New member
אפיתי לחם חומוס נהדר

12:44 | 10/01/06 לחם חומוס באופה הלחםו / בישול לילדים מתכון: לחם חומוס של חמדה ממתכונים נט. רכיבים: לחם חומוס את המתכון ללחם הזה הביאה חמדה ממתכונים.נט. המתכון במקור הוא לאופה לחם הנה בבקשה המתכון: המצרכים: 3/4 כוס מים חמימים 4 כפיות אבקת חלב 3 שיני שום מעוכות לתוך רבע כוס שמן זית, לערבב היטב. 1 ביצה גדולה כפית וחצי מלח 2 כפיות דבש שליש כוס זרעוני שומשום קלויים קלות במחבת 1 כוס של חומוס מוכן - מהקנויים, צבר אחלה וכו' 1 כוס קמח מלא 2 כוסות קמח רגיל 1 כף מלאה שמרים יבשים אופן הכנה: מכניסים לאופה הלחם את כל החומרים לפי הסדר הרשום. בוחרים בתוכנית לחם בסיסי (3 שעות) בוחרים דרגת השחמה בינונית לוחצים על 'התחל' וזהו... מקור המתכון:חמדה הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2 הערות של פירגה: 1.שמתי שמן קנולה 2.לא שמתי אבקת חלב 3.לא שמתי שום 4.שמתי רק קמח לבן 5.החלפתי את הדבש בסילאן 6.לא קליתי את השומשום ויצא לחם נהדר-מומלץ. מומלץ.

shakola

New member
קציצות קישואים בבקשה:

אצלי הבנות אוהבות מאוד, להשתדל לא לטגן יותר מידי, רק לצבע שחום. 4 קישואים מגוררים בצל גדול מגורר 2 גזרים מגוררים חצי צרור פטרוזיליה קצוץ חצי צרור כוסברה קצוצה { לא חייבים} 3 גבעולי סלרי קצוצים , עם עלים פרוסת לחם רטוב וסחוט 1/4 כוס פירורי לחם 1/4 כוס סולת מלח פלפל בהרט מעט כמון מעט קינמון 2/3 ביצים מערבבים הכל, במידה והעיסה נוזלית קצת מוסיפים כמה כפות קמח. אם מתפוררת אז עוד ביצה, הכל תלוי בגולד הירקות שקצצנו. מניחים בצד למשך כעשרים דקות בכדי שכל העיסה תתגבש. מחממים שמן ומניחים בתוכו עם שתי כפות את הקציצות { כף נושקת לכף ליצירת מעין צורה אובלית} . בתיאבון ובהצלחה!

ady18

Well-known member
תודה

דווקא קישואים האחיין לא אוהב אולי בקציצות יאהב נקווה:)

shakola

New member
לא מרגישים בקישואים, מניסיון../images/Emo6.gif

אני " חצי אלופה" בלהחביא ירקות וגבינותועוד כל מיני באוכל. אפשר להחליף בין הירקות: במקום קישואים אפשר בטטה או פירה ואז להוסיף עוד ביצה.

pirge

New member
שקולה,יופי של קציצות. רשמתי לי

ואכין בהקדם. זה מסוג הקציצות שאני משחימה במהירות כמעט בלי שמן במחבת ומעבירה להמשך אפיה בתנור. נראה לך? מה דעתך?

shakola

New member
וואו פירגה, הצלת לי את הדיאטה!

לא חשבתי על זה, ינוסה לאלתר!

שקולה, אהבתי את הרעיון, גם אני

מחפשת דרכים "לדחוף" ירקות לבן שלי. הוא לא מוכן לגעת כמעט בשום ירק... אשמח אם יהיו לך עוד מתכונים בסגנון... ואת קציצות הקישואים אכין בהקדם. נראה אם זה יעבוד עליו

shakola

New member
אמא מטורפת ,היי, מתכונים לקטנים:

אז הנה עוד רעיונות:ובטח הרבה מכירים אותם: לתוך החביתה הרגילה, מכניסה פרוסת גבינה צהובה, אפשר גם לקשקש אותה ואז זה ממש לא מורגש. במרקים , שבדרך כלל אני טוחנת בבלנדר , מכניסה עדשים כתומות או שיבולת שועל להסמכה. קציצות הודו מתקתקות:עם שום וגמבה, מצויינות לקטנים: חצי קילו הודו טחון, כמה כפות קמח מצה, מלח ופלפל. מערבבים ומשהים לכמה דקות עד שמכינים רוטב: מטגנים בצל פרוס דק וכמה שיני שום פרוסות,גמבה לרצועות ו מוסיפים קצת רוטב סויה, כף גדושה של סילאן מיץ מלימון קטן טרי,מלח ופלפל ומעט מים ליצירת רוטב. כשמגיע לרתיחה, מנמיכים להבה ומכדררים כדורים קטנים מהתערובת וישר לסיר. הרוטב לא מכסה את הכדורים, מערבבים מידי פעם. בסופו של דבר נשארים כדורים קטנים ורכים עם מעט רוטב. מגישים ליד אורז לבן. עוגיות: כל בצק פריך או דומה לו, מחליפה חלק מהקמח בשומשום טחון.

pirge

New member
שושי, ידעתי שאני אוהב. השילוב של

החומוס בלחם מצא חן לי. טעים מאד.

א אוהל

New member
המתכון נשמע מוזר...

אבל בתמונה הלחם נראה משגע! אפשר להמיר את המתכון לתנור רגיל? איך הולכות ההתפחות? כמה זמן לאפות ובאיזה חום?

pirge

New member
אוהל, הלחם חומוס נאפה בהתאם

להערות שלי למטה. המתכון מעולה. פשוט השמטתי הרבה מרכיבים שאני לא אוהבת. אה, והחלפתי סילאן בדבש. נדמה לי שגם כתוב...... הלחם יצא גבוה באופה לחם עד הסוף...מילא את התבנית. זה יהיה לחם קבוע בביתי. כולנו נהננו מאד.
בבקשה , וערב נפלא.

pirge

New member
אפיבה אפתה בתנור רגיל, לא היה

לה כל כך מוצלח. עד כמה שהבנתי ממנה....כדאי אולי שתשלחי לה מסר לברר פרטים..... אבל בכל זאת בזכותה הכנתי את הלחם. והתודה לה.

pirge

New member
המבורגרים באפונה ותפו"א ברוטב

המבורגרים באפונה עדינה ותפו"א ברוטב מקור המתכון: פירגה. מאכל ילדות אהוב על כולם. המבורגרים תוצרת בית או קנויים כמספר הסועדים. שקית אפונה עדינה של סנפרוסט – 600 גרם. תפוח אדמה גדול או 2-3 בינוניים-קלופים-וחתוכים לרצועות ארוכות ועבות- של צ'יפס. מכינים בקערה את הרוטב: יוצקים אליה -3 כוסות מים רותחים מוסיפים: קופסה רסק קטנה 2 כפות קטשופ כף סילאן כף רוטב צ'ילי מתוק – לא חובה כף אבקת מרק עוף כף פפריקה מתוקה מעט פלפל שחור מלח מוסיפים אחרי שמערבבים וטועמים. חסר? אז תוסיפו. בתוך מחבת עמוקה ושטוחה מטגנים ב-3 כפות שמן- 2 בצלים קצוצים גס. מזהיבים. מוסיפים: את ההמבורגרים והתפוחי אדמה,תוך כדי הפיכתם כל הזמן עד שיקבלו גוון חום אדמדמם. מוסיפים את הרוטב-- אחרי טעימה ושיפור טעמים. מוסיפים את שקית האפונה. המים מכסים בדיוק את התכולה . ואם לא—אז להוסיף מים ר ו ת ח י ם . מביאים לרתיחה אחת גדולה ומורידים ללהבה בינונית. מבשלים עד שתפוחי האדמה והאפונים רכים. אפשר לשנות ולהתאים תבלינים אחרים . תהנו.

למעלה