צהרים טובים

רותם770

New member
צהרים טובים

מעניין שפה לא מדברים על רצח רבין ז''ל לא שיש לי משהו להגיד אבל מעניין מה אתם חושבים???

odery

New member
זה היה רצח פוליטי

ומכיוון שלא מתעסקים פה בפוליטיקה לא נראה לי שיש פה מקום לדיונים..אלא אם כן אני טועה בהבנה ויש פה דיונים פוליטיים רק שלא הבחנתי בהם.. וכמה הולם את בוגר בר אילן לצאת בזריזות בגנאי הרצח...

לא חושב שהפורום הזה

הוגדר כחף מפוליטיקה. אי לכך אינני חושב שיש מניעה להכנס כאן לדיונים פוליטיים, כל עוד הם ברמה תרבותית נאותה של דיון, בטונים סבירים, נטולי השמצות, הכפשות, הסתה, ניבול פה, גזענות, קריאה לאלימות וכדומה וכדומה. ולגבי גינוי הרצח, כבר אמר המשורר בשנינות מופלאה ובעמקנות נדירה: 'רצח הוא רצח הוא רצח' (שימו לב לחריזה, למשקל ולטונציה הנפלאה במנטרה הקלישאית המלבבת הלזו). ואידך זיל גמור.

לי יש משהו להגיד

יגאל עמיר לא שונה מהרצל אביטן או כל רוצח אחר שלקח חיים והדם של רבין לא אדום יותר מנרצח אחר ולא אוסיף יותר (ושלא ישתמע חלילה שאני בעד עמיר או נגד רבין. יהודי רצח ויהודי נרצח וזה רע וזה מזעזע!!)

תגובה: זה קצת יותר מורכב

זה נכון שרוצח הוא רוצח והוא לקח חיים של בן אדם והוא לא שונה ברמת הפשע שהוא עשה מכל רוצח אחר . אבל... ברמת ההשלכות והשפעה של הרצח יש שוני. יגאל עמיר שונה מרוצח בן-אדם מהיישוב , כי הוא גם רצח בן אדם שהיה מנהיג של עם ועל רקע פוליטי רב משמעות לכל עם ישראל. מבלי להיכנס לויכוח האם דרכו של רבין והשפעתו על עתיד המדינה והארץ הייתה טובה או לא , המעשה היה חמור מאוד וקריטי לחייהם של אנשים רבים אחרים השפעתו של הרצח שינתה את גורלו של עם שלם , כיוון שמנהיגנו אחראים במידה רבה לגורל העם מעצם תפקידם וההחלטות שהם מקבלים יום יום שעה שעה. בפעם האחרונה שנרצח מנהיג בישראל על רקע פוליטי זה היה בזמן גדליה בן-אחיקם וחז"ל קבעו את צום גדליה לדורות... הדיון מעניין ומורכב ולכן מעורר מחלוקת הרבה שנים , כיוון שכולם דנים בשאלה מה היה קורה לנו כעם אילולא הרצח הזה ( תהליך שלום , החזרת שטחים וכו' וכו')

ח אלפשה

New member
כלומר (אם אני קורא נכון בין השורות) אילו היה

קרבן הרצח מישהו שאינו יהודי, אזי היה זה עניין שונה במהותו. חולק בעליל

לא ירדת לסוף דעתי

לא התייחסתי בכלל לשאלה אם קרבן הרצח היה יהודי או לא העניין שונה לא ברמת הפשע ומעשה הזוועה של הרצח אלא, ותקשיב טוב הכוונה וההשלכות כתוצאה מהמעשה. הכוונה של יגאל עמיר באמצעות רצח רבין שהיה מנהיג פוליטי עם השקפות ודעות שונות משלו, לחולל שינוי פוליטי בעם באופן לא דמוקרטי בעליל. במידה מסויימת נראה שהוא הצליח

זאת לא היתה כוונתי

דמו של כל אדם אינו הפקר, אבל תסכים איתי שאם יגאל עמיר היה רוצח את אבו מאזן היו נותנים לו לצאת לברית של הבן שלו?

תגובתך נוגעת בנושא אחר

זכויותיו וחובותיו של יגאל עמיר כאסיר שנשפט על רצח בעניין הזה אני חושב שאין הבדל בינו לבין רוצחים אחרים ובעניין אבו מאזן , במקרה הזה היו משחררים אותו על עסקת טיעון ובמחנה שלו היה הופך לגיבור גדול - ולראיה ראי גורל אסירי המחתרת היהודית שעונשם הומתק וזכו לחנינה מנשיא המדינה.

תגובתי היתה לאלפשה שכתב

ואני מצטטת "כלומר (אם אני קורא נכון בין השורות) אילו היה קרבן הרצח מישהו שאינו יהודי, אזי היה זה עניין שונה במהותו. חולק בעליל"

רותם770

New member
לא שרציתי לכנס לפוליטיקה אבל...

לאור המצב היום שמשחררים רוצחים על ימין ועל שמאול למה שגם יגאל אמיר לא ישוחחר??? מה הוא שונה מרוצח אחר???. יש גם רוצחים יהודים שרצחו יהודים ומשחררים אותם... או שאני טועה?? טוב... לא משנה זה נושא מורכב קצת... שיהיה לכם ערב נעים..

למעלה