צהרים ומה מכינים?

אילנית12

New member
פיצות-

נושא: פיצה / מנה שטרום תוכן: שהתארח אצל חיים כהן מתוך המאמרים. הכנה וצילום אילנית;12 פיצה מרגריטה / 6 פיצות אישיות החומרים לבצק: 1 ק"ג קמח 35 גרם שמרים יבשים 1 כף מלח 1 כף סוכר 2\1 כוס שמן זית מים קרים (מהמקרר) לפיצה: רוטב עגבניות (מתכון בסוף) שמן זית גבינת מוצרלה יבשה מגוררת, או טרייה חתוכה לעיגולים עלי בזיליקום קצוצים טיפים להכנת פיצה בתנור ביתי: מחממים את התנור לחום הגבוה ביותר הרבה זמן לפני האפייה. משתמשים ברשת לאפיית פיצה או בתבנית מחוררת, כדי שהחום יגיע אל הבצק מלמטה. את התבניות האלה לא שוטפים אחרי האפייה, אלא רק מנגבים, כדי שבצק לא יידבק אליהן באפייה. לפני שמניחים עליהן את הבצק, מקמחים אותן. מפזר חום טוב מאוד לאפייה היא אבן אוגרת חום מיוחדת שמניחים בתחתית התנור. הציפוי: חשוב לא להעמיס על הבצק הרבה רוטב, גבינה ותוספות, אלא להפך. אופן הכנת הבצק: שמים את הקמח, השמרים, המלח, הסוכר והשמן בקערה גדולה ומערבבים באצבעות. מוסיפים מים (קרים, כדי לא ליצור תפיחה מזורזת שנובעת מחום) בהדרגה וממשיכים לערבב בידיים עד שנוצר בצק (הכמות היא כשתיים וחצי כוסות). אם הבצק דביק – מוסיפים עוד קצת קמח. אם הוא לא מתאחד – מוסיפים עוד קצת מים. מעבירים את הבצק למשטח מקומח ולשים בידיים כ-10 דקות, עד שהבצק חלק וגמיש. מניחים בקערה יבשה, מכסים ומניחים לתפיחה כשעה. מחלקים את הבצק לשישה כדורים, עוטפים כל אחד בניילון או במגבת ומאחסנים במקרר שעתיים או יותר. מחזירים את הבצק לטמפרטורת החדר כשעה לפני הרידוד והאפייה. מרדדים עיגול בצק לעלה עגול ומניחים בתבנית המקומחת. מורחים על העלה רוטב עגבניות ומברישים את השוליים בשמן זית. מפזרים על הרוטב גבינה מגוררת או עיגולי גבינה ומעט בזיליקום קצוץ, מכניסים לתנור ואופים עד שהבצק שחום ושוליו קצת שרופים. זמן האפייה תלוי בחום התנור. מכינים פיצות בציפויים שונים באותה שיטה. עפ"י דברי השיף, סוד הפיצה באפיה, חייבים לחמם שעות לפני את התנור, בקיצור מכניסים לתנור חם מאוד. רוטב עגבניות לפיצה ולספגטי (חובה בכל בית איטלקי) אין כמויות אלא רק אופן ההכנה. אופן ההכנה של הרוטב: ממלאים סיר גדול בעגבניות בשלות, הכי טוב מזן תמר. לפני ששמים כל עגבניה בסיר לוחצים אותה בתוך כף היד כך שקליפתה תפתח. מניחים על העגבניות צרור גבעולי בזיליקום ומפזרים מלח גס. מבשלים על להבה בינונית 2-3 שעות, בלי לכסות את הסיר. מדי פעם מערבבים קצת, כדי שהעגבניות בתחתית הסיר לא יישרפו. מוציאים את העגבניות המבושלות בכף מחוררת (לא משתמשים בנוזלים שהצטברו בסיר) ומעבירים לתוך מטחנת ירקות ידנית, המפרידה בין הקליפות לבשר העגבניות (לא מעבד מזון, הטוחן את העגבניות עם הקליפות). מאחסנים את הרוטב בצנצנות במקרר. הערות אילנית: הבצק מעולה,השתמשתי ברשת לפיצה,חילקתי את הבצק ל5 חלקים. בתמונות הבצק דק,כי אנו אוהבים פיצה דקה. רוטב העגבניות:חרצתי כול עגבניה,,לאחר שעה,שעה וחצי,קילפתי סיננתי,טחנתי במעבד,עם בזילקום.בסוף הוספתי מלח,ואבקת שום. בהצלחה,
 
אחרי הכיכוב של פירגה אתמול נשאר מלא אוכל

אצלנו אז יש כמו אתמול אורז מלא, ארוחה שלמה של עוף ואורז וירקות בתנור, ויש מגד'רה בורגול ובצל, מי שרוצה מתכונים רק לבקש, הכבוד מגיע לפירגה
 

עטרהלה

New member
אילנית12.חיפשתי מתכון שלך ולא מצאתי

של עוף מבושל בחלב קוקוס. אנא רשמי לי באיזה שם הוא מופיע ובאיזה פורום בתפוז על מנת שאאתר אותו. תודה מראש.
 

אילנית12

New member
עופיונים בסגנון הודי.

זה מה שיש לי עם חלב קוקוס החומרים:עופיונים בסגנון הודי מקור:תוכנית:שום פלפל ושמן זית. מקור התמונה:אילנית12 לעופיונים: 2 ראשי שום, מופרדים לשיניים, השיניים קלופות 3 בצלים גדולים, קלופים וחתוכים גס 1 שורש ג'ינג'ר גדול, קלוף וחתוך גס שמן קנולה עלי קארי (אילנית:לא שמתי) זרעי חרדל שחור 2 מקלות קינמון, שבורים(אילנית:לא שמתי,לא אוהבת קינמון באוכל,רק בעוגות) 3 כפות אבקת כורכום 3 כפות כוסברה טחונה 1 כף כמון 1כפית אבקת פלפל אדום חריף (בזהירות, לפי הטעם) 5 עגבניות טריות, קלופות קוצוצות 1 קופסה רסק עגבניות כוסברה קצוצה 2 פלפלים אדומים חריפים טריים, פרוסים (או לפי הטעם) 1 קופסה חלב קוקוס(אילנית:לא הוספתי) כוסברה טריה קצוצה. קמצוץ סוכר 2 עופיונים, מחולקים (אני אילנית,שמתי שוקיים,וחזה עוף) :אופן ההכנה העופיונים: שמים את השום, הבצל והג'ינג'ר במכל מעבד המזון ומרסקים. מעבירים את הרסק למסננת ומניחים בצד כדי שהרסק יגיר נוזלים. מחממים היטב סיר גדול ורחב, מוסיפים עלי קארי וזרעי חרדל ומטגנים עד שזרעי החרדל מתפצפצים. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים. מוסיפים את רסק הבצל ומערבבים כל הזמן. מוסיפים את העגבניות ואת רסק העגבניות, הכוסברה והפלפל החריף, ולבסוף את חלב הקוקוס והסוכר. מוסיפים לסיר את חלקי העוף, מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה, עד שהעוף רך. אם יש צורך, מדללים את הרוטב במים. .
 

pirge

New member
מאפינס במגוון טעמים

לשבועות מאפינס בסיסי במגוון טעמים לפי בחירהו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 09:41 | 15/05/07 16:44 | 08/10/04 מאפינס ו pirge / בישול לילדים ו מאפינס שונים ומגוונים. מומלץ מאד מאד. מהכמות הזו יוצאים 24 מאפינס זירזפתי על תחתיות תבניות השקעים מעט שמן והברשתי.פיזרתי מעט פירורי לחם . בצל גדול חתוך קוביות - מטוגן ומוזהב עם 2 כפות שמן. להוציא לקערה ולהוסיף: - 4 ביצים. אחרי כל ביצה לערבב. 2 שמנת חמוצה/יוגורט -----או להמיר בגבינות רכות כמו : "קוטג' או גבינה לבנה........ 2 כפות קמח רגיל. - בסוף, אם הבלילה יוצאת רכה מדי אז להוסיף עוד קמח שקית אבקת אפיה - 2 כפות ג ד ו ש ו ת אבקת מרק פטריות או בצל רבע קילו גבינת קשקבל או גבינה צהובה קשה מגוררת אחרת לטעום ולהוסיף רק במידת הצורך...מלח ופלפל. לחלק את הבלילה לכמה קערות קטנות (מרקיות) לפחות 3. לכל קערה להכניס טעם אחר כמו: 3 כפות ג ד ו ש ו ת בטטה מרוככת - לשים לב לתיבול-לשבח 3 כפות ג ד וש ו ת תירס 3 כפות ג ד ו ש ו ת טונה ללא השמן 3 כפות ג ד ו שו ת ברוקולי חתוך ומאודה 3 כפות גזר מגורר 3 כפות ג ד ו ש ו ת דלעת מגוררת ועוד כיד הדמיון. כמו: קוביות קטנות של גמבות טריות צבעוניות: פטרוזיליה:זיתים שחורים קצוצים:עגבניות מיובשות:אגוזים וכו'..... לצקת מהבלילות למאפינס בתבניות השקעים. יוצא יפה עם תבניות שקעים פרח. לקשט עם טיפונת פפריקה ופטרוזיליה יבשה – לפני שמכניסים לאפיה. אפיה בחום 175 כ-30 דקות או עד שנהיה חום זהוב. אפשר להקפיא ולהוציא את הכמות והטעם הרצויים. הפשרה במקרר. תהנו
 

pirge

New member
פשטידת בצל וגבינות

מאפה בצל וגבינותו pirge [מצורף קובץ jpg] ו 12:55 | 14/05/07 מאפה בצל וגבינות מקור:פירגה 800 גרם בצל פרוס במג'ימיקס בפורס ירקות לפרוסות דקיקות 4\1 כוס שמן קנולה כוס קמח תופח 4 ביצים שלמות 200 גרם גבינה "פטינה" מגוררת 200 גרם גבינה קשקבל או "פרומעז" - אפשר להכין עם גבינות רזות אגוז מוסקט (קורט) מלח פלפל שחור בנדיבות כי הבצל מתקתק את הבצל מטגנים בשמן כ-5 דקות –בבחישה--- עד שיהיה שקוף ומעבירים לקערה עם יתר המרכיבים מערבבים ומעבירים לתבנית משומנת שפיזרתי עליה פירורי לחם תבנית בגודל 24 עגולה מפזרים מעל לפשטידה פירורי לחם ומעל פפריקה ופרוסות בצל לקישוט אופים כ-שעה בחום 175. תהנו אפשר להוסיף תפוח אדמה מעוך ל"פירה".
 

DUKASIT

New member
אמאוהבת אני ../images/Emo23.gif את העוגות שלך

עוגת פירורים קלה ומהירהו א מ א ו ה ב ת [מצורף קובץ jpg] ו 21:53 | 04/01/07 3 כוסות קמח תופח קורט מלח 1וחצי כוסות סוכר 100 גרם חמאה/ מרגרינה בטמפ' החדר 1/2 כוס שמן כפית תמצית וניל מיכל שמנת להקצפה חלבי או פרווה 3 ביצים אופן ההכנה: -להכניס לקערת המערבל: קמח+ מלח+ סוכר+ חמאה/ מרגרינה+ שמן+ ת. וניל ולערבל עד שיווצרו פירורים. -להפריש חצי כוס פירורים לציפוי. צילום נוראי יצא לי -להקציף בקערה נפרדת את השמנת ולהוסיף את הביצים, אחת אחת . להקציף היטב -לקפל את הפירורים לתוך תערובת הקצפת וליצוק לתבנית 24 משומנת. -לפזר את חצי כוס הפירורים ולאפות ב-180 מעלות.
 
קחי עוד, מעולה לקפה והכי מהירה להכנה:

3 כוסות קמח חב' א. אפייה חב' מרגרינה כוס סוכר ללוש יחד לפרורים ולהוריד כוס לכמות הפירורים הגדולה יותר להוסיף (רצוי במיקסר) 2 ביצים + כוס מיץ תפוזים+ 1 קליפת לימון מגוררת. להכניס לתבנית משומנת, ומעל לפזר את כוס הפירורים ולאפות ב-180 מעלות.
 

נולה24

New member
אני הכנתי לעצמי. ספגטי בחצילים ופילפל אדום

מיתוך הספר של בת' אילון . לרוטב 500 גרם עגבניות טריות בשלות או 1 קופסא עגבניות מרוסקות (400) גרם . 1 חציל גדול 3 פילפלים אדומים או צהובים (לא ירוקים ). מנוקים וחתוכים לרצועות רבע כוס שמן זית . 50 גרם שורש סלרי 1 גזר קצוץ דק עלים מצרור פטרוזיליה קצוצים דק מלח פילפל , טחון טרי גבינת קשקקבל או פרזמזן - אני לא שמתי.. ולא צריך לדעתי.. הכנה. 1 אם משתמשים בעגבניות טריות , חולטים אותן , חוצים , סוחטים מהגרעינים והנוזלים וקוצצים . 2. חותכים את החציל לרצועות עבות ומאורכות (דמויות גפרורים עבים מאוד ), בוזקים עליהן מלח בישול גס בשפע ומשהים במסננת חצי שעה לפחות ( אני שמתי שעה). לניקוז הנוזלים המרירים - שוטפים ומייבשים היטב . 3. מחממיפ את שמן הזית במחבת גדולה ועמוקה , על אש בנונית . כשהשמן חם מאוד , מוסיפים בבת אחת את החציל , הפילפלים , הסלרי והגזר , ומטגנים כ5 דקותעל גבוהה , תוך בחישה רצופה. 4. מוסיפים את העגבניות , מביאים לתרציחה , ומכסים חצי שעה על אש נמוכה . מוסיפים את הפטרוזיליה , כפית מלח ופילפל ו10 סיבובי מטחנה שומרים חם בעוד הפסטה מתבשלת . בתאבון .. הכנתי את זה ויצא לי חבלז :)
 
למעלה