צהרים ומה מכינים

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים

שווארמה+תפוחי אדמה ואצלכם?

bigjack

New member
אצלי היום שאריות../images/Emo9.gif

וברוך השם יש הרבה מהם

אצלי יש שאריות של ממולאים

קציצות בקר, ואורז מתובל, מצרפת תמונות של אנטיפסטי בתיבול שום נהדר

את המתכון לממולאים או מה?

אני אכתוב את המתכונים שלי על וורד ואוסיף אותם, אני מקווה שעוד היום.

בבקשה את הקציצות אני מכינה ככה

1/4 קילו בשר טחון _1/4 קילו הודו בצל לגרד קישוא, גזר, תפו"א אפשר גם לגרד לא חובה פטרוזיליה קצוצה בערך חצי כוס אפשר יותר, מערבבים את הכל, מוסיפים תבלינים מלח, פלפל שחור, פפריקה, כמון, בזיליקום , כורכום, מעט פפריקה חריפה אם רוצים, כף וחצי שמן, וחצי כוס פירורי לחם או 2 פרוסות לחם רטובות וסחוטות. מערבבים הכל ויוצרים כדורים לרוטב מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים שום ותבלינים , מלח פלפל שחור, פפריקה, כמון, כורכום , מוסיפים רסק עגבניות ומטגנים אותו קלות, מוסיפים כף סוכר על 2 כפות רסק............ מטגנים היטב , ומוסיפים מים בהדרגה, עד לסמיכות הרצויה. אפשר להוסיף למי שאוהב גם בזיליקום או אורגנו אפשר לשים ברוטב כל ירק, גזר, תפו"א, שעועית צהובה/ירוקה, אפונה וגזר, מה שבא לכם, קישואים ועוד ועוד אני שמה לפעמים אם יש לי גם גבעול כרפס שמוסיף המון טעם ומשנה הכל............... אם שמים ירק חי אז מההתחלה שמים ברוטב, אם שמים ירק של סנפרוסט מוסיפים לקראת סוף הבישול.............. בתאבון

איזה יופי של שילוב תבלינים אך שאלת שמן

האם חייבם להוסיף שמן לתערובת ? נראה לי שאני לא צריכה כי בבשר בקר אצלי יש שומן כבש כבר טחון יחד והודו טחון אין לי אולי אקנה מחר אם לא אז אשתמש בחזה עוף טחון שכן יש לי דווקא דווקא מעניין אותי השמן בתערובת אני בכל זאת אנסה תודה על המתכון

את לא חייבת שמן, בכלל, אם יש

שומן כבש את לא צריכה את יכולה להוסיף את החזה עוף בכייף, העיקר שיהיה עם בקר. זה טעים יוצא חבל על הזמן

נראה מדהים וטעים ממש מגרה חח תודה לך../images/Emo140.gif

הקציצות עם הגזר מתאים לי מנה כזו יש לי גזר גמדי במקפיא דווקא שלא מצא לעצמו שימוש אולי גמני אכין ארוחה כזו למחר אז אשמח גמכן למתכון אהבתי את תבשיל הקציצות ובאמת שנראה מדהים ונראה לי עשית בכוונה צילמת ככה שנתגרה אאהה חיחיחי

pirge

New member
מאפה קינואה באפונה וגזר ח../images/Emo41.gifד../images/Emo41.gifש מהיום

מאפה קינואה אפונה וגזר - קל מאד להכנה ומאד טעים מקור:פירגה 4\3 כוס קינואה שטופה מבושלת בהרבה מים רותחים 20 דקות על להבה קטנה - לסנן לשים בקערה: את הקינואה אחרי סינון 2 כוסות אפונה רכה 2 גזרים בינוניים טריים מקולפים במקלף הירקות לרצועות דקיקות וארוכות 2 תפוחי אדמה גדולים מבושלים חתוכים קוביות קטנות 3 כפות קמח-------- או אם יש 2\1 כוס אטריות מבושלות מכל סוג 5 כפות שמן בצל אחד קצוץ----מטוגן בכף שמן מהכמות הכללית - מוזהב בצל אחד טרי---- קצוץ 2 שיני שום קצוצים 4 ביצים טרופות מלח ופלפל לטעם לערבב הכל ביחד לשטח בתבנית עמוקה משומנת---27X30 לפזר עיגולי בצל טרי על פני המאפה לפני האפיה אפיה בחום 175 כ-שעה או עד שמוכן. תהנו

YYYזה נראה טובבמאוד תודה פירגה עלכל ההמצאות

ואני ממליצה שאת הדברים החדשים שאת מכינה כדאי לפתוח הודעה חדשה כי חבל כאן לא כולם רואים בהצלחה בכל

DUKASIT

New member
אווהה אילו תמונות טעימות יש לנו היום

אנחנו אכלנו שעועית וסלטים עם חלה - שאריות של שבת. שבת היא מקור הברכה

DUKASIT

New member
וואי ואיך שכחתי - פירגה הקציצות טונה

שהכנתי ביום שישי יצאו מדהימות. לא האמנתי, הייתי דיי סקפטית בקשר לקציצות האלה ובסוף יצא שגם הבעל וגם הילדים (וגם אני), ממש אהבנו. תודה רבה לך על עוד מתכון משגע

pirge

New member
כדאי לנסות, אחרת לא נדע כמה שזה טעים../images/Emo6.gif

תודה
שנהניתם

למעלה