צהרים ומה מכינים?<

• פותח הנושא ady18
  • פורסם בתאריך

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?<

אצלי בולנז ואצלכם?

pirge

New member
הכנתי "קוגל תפוח ותמר" חדש../images/Emo41.gifוזה

יהווה ארוחת צהריים עם יוגורט ליד. "קוגל תפוחים ותמרים"
הריח כבר שיכר אותי מהבקר..
מריח כמו עוגת שמרים... מקור: פירגה 400 גרם אטריות רחבות קצרות 4 תפוחי עץ חמוצים "גרנד" 3 כפות חמאה חבילה גבינה "טוב-טעם" 250 גרם 3 כפות ממרח תמרים 4 כפות סילאן 2 כפות גדושות קמח תופח צימוקים ואגוזים שבורים גדול כמות של כוס וחצי (ביחד) כף שטוחה קינמון כפית תמצית שקדים -------- או 2 כפות ליקר\יין מתוק הכנה: להכין את האטריות לפי הוראות היצרן –אבל לבשל רק 5 דקות . (חצי בישול) לסנן. לשים בקערה את האטריות. לחתוך את התפוחים (אפשר להשאירם בקליפתם)לקוביות להכניס את התפוחים לסיר ביחד עם הסילאן וממרח התמרים לערבב כ-20 דקות עד שיהיה סירופ קרמל (התפוחים נשארים בצורתם כקוביות) לכבות להבה. ולהכניס את החמאה............לערבב עד שהחמאה נמסה. להוסיף את התפוחים ויתר החומרים לקערת האטריות , ולערבב. לשמן תבנית גדולה---לפזר גם פירורי לחם---- ולצקת את הבלילה. לחמם תנור לחום 180 מעלות ולאפות חצי שעה להוריד חום ל-100 ולהמשיך לאפות עוד שעה. לצנן. אפשר להפוך את הקוגל לצלחת הגשה יפה. מגישים עם שמנת חמוצה\יוגורט ונהנים מאד.

clcl

New member
פירגהל'ה.... זה נראה משהו-משהו

נראה טעים ביותר. אני אוהבת מטעמים מסוג זה. האם כבר אמרתי לך שמזל שאיננו גרות בשכנות

pirge

New member
חנהל'ה, את דואגת להזכיר לי

כל פעם
שימי
שאין צורך בתוספת סוכר. הסילאן והתמרים מאד ממתיקים ומשבחים את הקוגל. ת ו ד ה. יצא פצצה. אכלתי עם יוגורט ביו 3%. צהריים טובים ובתאבון.

pirge

New member
../images/Emo9.gif ויש גם פרוסות לטעימות. יצא פצצה

למעלה