צהרים ומה מכינים?

ady18

Well-known member
צהרים ומה מכינים?

לבבות עם תפוחי אדמה - ניקי ב והוספתי כבדים ויצא מצוין מצרכים: 2 בצלים חתוכים לקוביות שינים שום פרוסות 3 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות חצי קילו לבבות פטרוזיליה 2 כפות גדושות פפריקה כמון א. מרק מל"פ הכנה: 1.לטגן בצל, שום, להוסיף תפוחי אדמה לטגן ולהזהיב כמה דקות. 2.להוסיף לבבות , לטגן עוד כמה דקות. 3.לתבל, להוסיף פטרוזיליה, לוודא שתפוחי האדמה רכים. בתאבון ניקי ואצלכם?

ניקי ב

New member
איך שאוהבים אצלי את התבשיל הזה.

בעלי מלקק את האצבעות.. ניקי.

ניקי ב

New member
ממה שהוסבר לי

וכך אני עושה, אני פותחת את הלבבות , מוציאה ומנקה. ניקי.

לבבות וכבד חייבת אש גלויה ואני מכינה כך:

כבד לא עושה כי לא אוהבים אבל כבד שמים על רשת ושורפים על הגז ואחר כך מוציאים למחבת. לבבות אני משפדת בשפודים ושורפת על הגז ואחר כך מטגנת בצל ושמה במחבת. לא מספיק הנקיון תמיד נשאר דם.

לא, לא לשפד,

אלא להניח על רשת בתבנית שבה מותר להכין רק כבד או לבבות (לי יש תבנית מיוחדת לצורך זה, אבל אפשר גם בתבנית חד פעמית ואז את יכולה לזרוק כל פעם אחרי). צריך להקפיד שהכבד או הלב לא יגע בתבנית, בתבנית נאגר כל הדם. צריך לעשות את זה ממש מעט זמן (עד שמאפיר משני הצדדים) ואז מותר לבשל לפי מה שרוצים.

איליי1

New member
ניקי, כל הנושא של הכבדים והלבבות מדובר בחלקים

פנימיים, ושומרי המסורת/ דתיים נוהגים לצלות אותם לפני בישול ע"מ להוציא את כל שאריות הדם , אם נשארו. גם אני נוהגת לפתוח את הלבבות ולנקות אותם. אבל אני לא צולה.

ניקי ב

New member
זה מה שאני תמיד עושה

דיברתי עם אמא שלי שאמרה שזה מספיק אבל עכשיו התבלבלתי לגמרי
.

איליי1

New member
אין לך מה להתבלבל. נושא הצליה הוא בענייני כשר

כשרות להוצאת הדם, כפי שההלכה מחייבת. מכיוון שאי אפשר להמליח עד אין סוף צולים את החלקים הפנימיים ע"מ שיגירו את שארית הדם שעוד נשארה. מה שאת עושה, ואני , ועוד רבים טובים אחרים - אנחנו רק מנקים, פותחים, שוטפים וזהו. מבחינת ניקיון זה מספיק, לא מספיק לענייני כשרות להלכה.

למעלה