צהרים בעבודה

collie

New member
צהרים בעבודה

היי

אשמח לקבל עזרה.

אני בת 38 וחייבת להוריד 20 קילו.
אני צמחונית אז לא אוכלת דגים או בשר.
הבעיה שלי זה בעבודה צהרים. אני מאד אוהבת לצאת לאכול עם החבר'ה ולהתאוורר. אבל אני יוצאת עם בנים שהם רזים ואוכל בריא לא ממש חשוב להם. אז יוצאים למקומות של פלאפל ,פסטות ,שקשוקה. דוגמא למסעדות במקרה ומכירים הם קופי בר, שניצל קומפני וכמובן מקומות של פלאפל.

אז היום אכלתי בצהרים צלחת של פלאפל עם אורז וסלט עם טחינה. על הפיתה ויתרתי.
אתמל לקחתי פלתת תוספות-אורז, סלט ביצים, סלט ירקות וסלט קולסלו שלא שמים מיונז.
לפניי אתמל אכלתי שקשוקה עם 2 ביצים ללא לחם.

אני לא יודעת מה לעשות ומה לאכול על מנת לרדת במשקל. אני לא רוצה לוותר על צהרים עם הבנים כי זה עושה לי טוב.
מה לאכול? גם בבוקר וצהרים. יוגורט בבוקר או פרי לא מספיק לי. אני חייבת משהו יותר גדול מזה.

אני עושה זומבה 3 פעמיים בשבוע.

תודה רבה

Ron W

New member
מארוחת צהריים כזו לא משמינים 20 ק"ג

הרעיון הוא לא להגזים בכמויות ולא לצפות לרזות בבת אחת
אלא לאורך תקופה אפילו חצי שנה - האם את מודעת למה מתי ואיך השמנת?

collie

New member
היי. תודה על התשובה
לא השמנתי מזה

השמנתי כי לא שמרתי ולא עשיתי ספורט.
עכשיו אני רוצה לקחת את עצמי בידים ואני עושה גם ספורט. אני יודעת שאני אמורה לאכול 1200 קלוריות ביום בשביל לרדת
אבל אני מרגישה בבעיה עכשיו בגלל ארוחת צהרים. אם אני אוכלת ארוחה כזאת מה לאכול בבוקר ובערב? אני חייבת לאכול בבוקר אם לא אז אני לא מרגישה טוב ויש לי כאבי ראש...ובכל אופן זה ארוחה חשובה מאד.

תודה רבה

קראתי גם שעדיף לאכול פלאפל בפיתה ולא בצלחת כי אז לוקחים יותר. זה נכון? אם אני אוכלת בארוחה אחד אורז, סלט מיונז (בערך כף או כף וחצי) וסלט ירקות זה בסדר?

פצית219

New member
נשמע שאת עושה די בסדר

כמובן שאם היית מכינה דברים בבית ולא אוכלת בחוץ היה הרבה יותר טוב, אבל אם זו המציאות אז תבדקי איך את מצליחה להסתדר איתה. להמנע ממיונז ודברים מטוגנים, לבקש סלט עם רוטב בצד ולשים מעט וכו'.
"פטנט" דיאטה שעובד לי ממש טוב זה בסופ"ש להכין סיר ענקי של מרק ירקות בלי שמן בכלל, לחלק למנות קטנות ולקחת כל יום למשרד. אני אוכלת את זה לפני ארוחת הצהריים וככה אני הרבה פחות רעבה בארוחה עצמה.

ארוחה של אורז, סלט מיונז (אוי) וסלט ירקות זה אולי בסדר מבחינה קלורית (תלוי איך מכינים), אבל אין בה בכלל חלבונים ואם את צמחונית את צריכה להקפיד לצרוך מספיק חלבונים. אם זה תוספת לפלאפל אז זה כנראה בסדר מבחינת חלבונים אבל אז זה כבר נשמע לי קצת יותר מדי מבחינת הקלוריות.

בבוקר ובערב אפשר לאכול לחם קל עם ממרח כלשהו, אפשר קוואקר, ירקות, פירות, ביצים. תנסי ותראי מה עובד לך.

אם בכל זאת לא תצליחי לרדת, אולי תנסי לצאת לאכול בצהריים לא בכל יום אלא רק נגיד פעמיים-שלוש בשבוע.

תשובה

לא צריך לוותר לגמרי על ארוחת צהריים בחברת עמיתים מהעבודה - אבל אולי ניתן לצמצם תדירות במקום כל יום אולי 2-3 פעמים בשבוע ובשאר הימים להביא אוכל מהבית.
כפי שנראה, בסה"כ סוג המזון שאת בוחרת הוא בהחלט סביר - אז אולי יש כאן עניין של כמויות, לנסות להפחית במזון עתיר קלוריות ושומן כגון פלאפל וטחינה ולהתחיל את הארוחה עם סלט ירקות/מרק ירקות שמקנים תחושת שובע.
קצת קשה לתת לך כאן מענה מלא לכן ממליצה לך לפנות לייעוץ דיאטנית, אני מניחה שיש אופציה לתמרן עם הארוחות במשך היום.
בהצלחה!

למעלה