צהריים טובים!

pizzamm

New member
צהריים טובים!

התחלתי ללמוד נהיגה ושמתי לב שהמורה לוחץ על דוושת הגז יחד איתי... ז"א ברגע שאני מחליטה לעזוב למשל את דוושת הגז ולהאט אני מרגישה שהוא עדיין מחזיק אותה... זה נורמלי? המורה נהיגה אמור ללחוץ יחד איתי על הגז? אני לא אמורה לעשות את זה לבד? אהה....ד"א הוא עשה את זה גם לאמא שלי...כך שאני לא חושבת שאני מדמיינת... תודה מראש! יש לכם אחלה פורום.... המשך יום נעים!

almogas

New member
אממ כנראה את קצת חוששת ולא לוחצת..

כנראה שאת מאוד חוששת לנהוג ואת נוסעת מאוד לאט אז הוא קצת נותן גז כדי שתסעי יותר מהר.. תדברי איתו..

dani226

New member
אממממ דוושת גז?

לפי מה שידוע לי למורי הנהיגה יש בצד שלהם קלאץ וברקס... לא ידוע לי על גז בצד שלהם

D3sh1

New member
כמובן שיש להם

המון פעמים המורה שלי הסביר לי שלתת גז עד כמה שאפשר בעיר כדי להגיע להילוך המקסימלי ולא להישאר ב1-2 לעבור כמה שיותר מהר להילוך המקסימלי בעיר . ולמורים יש ברקס,קלאצ' וגז .

almogas

New member
חח לא טוב..

מה הילוך מקסימלי? ליהיות בהילוך 5 בתוך העיר? את בטוח לא נוסעת על 100 בתוך העיר את בטח נוסעת על 60... 60 בהילוך 5 זה מאמץ תמנוע ודופק אותו.. צריך לנסוע בהילוך בהתאם למהירות.. כאילו הילוך 3.. ולמורה לנהיגה שלי יש הכל.. יש לו גז ברקס קלאצ' יש לו גם כפתורים לצפור לאותת אני חושב כל מני שטויות כאלה..

D3sh1

New member
הכוונה היא

שהמורה יאני הייתי נוסע הרבה זמן על 2 בעיר והתנועה מהירה מדי אז הוא הסביר לי שאני יעבור יותר מהר ל3 כדי להישאר ב3 בעיר שזה בסדר ולא להיתקע ב1-2 יותר מדי זמן . ואני בן ... , ובדרך כלל למורי נהיגה אין כפתורים לצפור ולאותת , לא לשלי לפחות

יכול להיות שלא ראית..

למורה שלי היה מתחת לרדיו קופסא כזאת שרק לפני הטסט הוא הסביר לי שזה צופר ואיתותים..

almogas

New member
המשך..

אמ ורגע אם ככה למה לא מתחילים לנסוע בהילוך שני או 3? לאוטו יש מספיק כוח להתחיל נסיעה בהילוך הזה..אבל לא עושים את זה מאותה סיבה שלא נוסעים על 60 בהילוך 5.. וכל עדיף תמיד ליהיות בסביבות הילוך 3.. כדי שיהיה לך גם כוח זמין כאילו שאם תצתרך להאיץ אתה תוכל בלי בעיה.. אממ בקשר לזה שאמר שלא צריך ליהיות לו את כל הדברים האלה . לא יודע לשלי יש הכל אני יודע שלא אמור ליהיות לו את כל זה.. אבל לא משנה..שיהנה..

קשקשן

לרכב בנזין אין מספיק כוח להתחיל נסיעה מהילוך שלישי בלי לצלות את הקלאץ'. הסיבה שלא מתחילים נסיעה מהילוך שני (ולעיתים שלישי ברכבי דיזל) היא בלאי קלאץ' רב, עקב שחרורו האיטי, ולא בגלל נזק למנוע או קשקוש אחר. וכן, ניתן לנסוע 60 קמ"ש בהילוך חמישי, אבל אדוני מומחה הרכב בטח לא שמע על יחסי העברה וטווח סיבובי מנוע אפקטיבים, כי הוא כ"כ גאון.

Superdror

New member
בואי נהיה קצת יותר חדים וברורים.

בלי עקיצות מיותרות. יש להתאים את ההילוך למהירות, כתלות באופי המנוע, גרף ההספק שלו, גרף המומנט, יחסי העברה בגיר וכו'. לדוגמא, הרכב שברשותי לא מרגיש טוב כלל כשננהג במהירות 50 קמ"ש והילוך 4, סביר להניח שב-60 קמ"ש והילוך 5 הוא ירגיש מאוד "רע" (הילוך 5 מאוד ארוך), ישרוף הרבה יותר דלק משצריך, יתחמם יותר ויפייח את תאי הבעירה שלא לצורך - כלומר, בלאי מיותר לחלוטין. הייתי מפרט קצת יותר לגבי עקומת הסל"ד והמומנט של המנוע וכו', אבל אין לי דוגמאות או כוח להכנס לזה, מי שזה באמת מעניין אותו, שיחפש מאמרים בגוגל או משהו ויבדוק לפי רכבו מהו הסל"ד האולטימטיבי לחסכון ברכבו (ואני מניח שמי שאומר "הילוך הכי גבוה למהירות" מחפש את החיסכון).

Superdror

New member
בעבר לא היה לכולם דוושת דלק....

היום לרוב מורי הנהיגה ישנה גם דוושת דלק קטנה בצד, זה הפך לסטנדרט בשנים האחרונות.

almogas

New member
מה עושים בשיעורים הראשונים?

המורה לוחץ על הגז? חח אצלי הוא דווקה אומר לי להפסיק ללחוץ.. הוא לוחץ לי רק על הבלם להאט אותי קצת.. כי אני נוסע מהר מדי.. חחח

2 Mיכל

New member
מתערבים בכל דבר.

לוחצים על הגז, שמים רגל מתחת לבלם כדי שלא תעצור מהר מדי, מחזיקים את הקלאץ' שלא תכבה מנוע.

almogas

New member
אה.. לא יודע..

אצלי הוא לא מתערב לי כל כך.. כאילו לא שמתי לב בכלל שהוא מתערב לי ואני מרגיש את זה שהוא לא לוחץ לי על כלום.. חוץ מאיזה פעם אחת שלחץ לי קלאצ' ושהוא לפעמים מאט אותי טיפה.. הוא לא נוגע לי בכלום

2 Mיכל

New member
טוב, זה תלוי גם איך אתה נוהג, מה

המדיניות של המורה ובאיזה שיעור אתה.

almogas

New member
שיעור 3..

והוא לא נוגע לי הרבה.. הוא יותר אומר לי ללחוץ..אם צריך הוא אומר לי ולא לוחץ על כלום

Superdror

New member
בדר"כ לתלמיד טריא אין מספיק קשב

כדי להבחין בכל התערבות של המורה, לעיתים התלמיד משחרר את דוושת הקלאץ ומזיז את הרגל, אך הוא אינו יודע כי רגל המורה מונעת מדוושת הקלאץ שחרור מלא. הדבר היחידי שקל מאוד להבחין בו כמו שאמרת - בלימה. כל בלימה יוצרת העברת משקל אגרסיבית יחסית, הרבה יותר מאשר לחיצה "קלילה" על דוושת הדלק.

למעלה