צהריים טובים...

צהריים טובים...

לפני כחודש וחצי איבד הבן שלי את החוגר שלו בבסיס הנדסה קרבית בצוקי עובדה כשהגיע לשם לשם השלמת תכנים... חיפש וחיפש ולא מצא... בינתיים הוא סיים מסלול ועבר למקום אחר... לפני כשבועיים וחצי התקשר השליש ומסר לו שהחוגר נמצא בבהל"צ... שלחו מישהו להביא אותו ומסתבר שאין...לא דובים ולא חוגר.. לפני כמה דקות מתקשר הבן יקיר לי ואומר לי שהיה לו משפט והוא קיבל : 100 ש"ח קנס ו... 14 יום ריתוק... השאלה שלי היא האם זה לא קצת מוגזם העונש שהוא קיבל? האם יש מצב לקבל עונש כפול על עברה אחת? אני יודעת שאיבוד חוגר במצב של היום זה לא פשוט מבחינה בטחונית... אבל האם אין מצב להתחשב גם במצבו של החייל בבית? מצב כלכלי ובן יחיד לאם חד הורית?

מיקקוש

New member
מוזר, איך זה שאמרו לו שנמצא ובעצם

לא ? נראה לי גם עונש מוגזם. אני יודעת שמידי פעם מתארח כאן עו"ד, אולי סמדר ואושיקו יודעים איך לגרום לו להיות כאן. נראה לי שהוא יוכל לתת תשובה. בכל מקרה, מצטערת לשמוע, מקווה שהתקופה תעבור עליו ועלייך מה שיותר מהר וקל

איבוד פנקס חוגר

היום נאלצתי להתקשר לקצין העיר בעניין פנקס חוגר. נאמר לי שאיבוד פנקס חוגר זאת עבירה שמעמידה החייל למשפט. לגבי הגזר דין,זה אכן גבוה אך כנראה שלא מתחשבים לא במצב בבית, ולא בכך ששכרם הצבאי זעום. (מילא הרתוק). בני עמד למשפט אזרחי (בשל מעורבות בתאונת דרכים) ולא עזר כלום היותו חייל עם המלצות. גזר הדין היה 500 ש"ח. כן ,כן, אבא ואמא שלמו. וכת לקוריוז עם פנקסי החוגר: בני התחלפו ביניהם בתעודות חוגר ולא שמו לב. בני נכנס לשדה התעופה והקב"ט קורא בשם אחיו. בני עונה לא, זה אחי זה לא אני. מיד נלקח לחדר צדדי בחשד לגינבת נשק! לקח לא מעט זמן עד שהבינו שזה שבתמונה זה לא הוא.צלצלו הבייתה ועשו לי "תחקיר".לא נעים. וההמשך: יש בעייה.אינם נפגשים מכדי להחליף בינהם הפנקסים. קצין העיר התפוצצו מצחוק (גם אני) אבל לא יכלו לעזור לי כי זאת לא אבדה. "רצה"...יש משהו באויר בעירנו שלא אוהב פנקסי חוגר???.

sim26

New member
לע"ד קוראים בני קוזניץ

ויש לו פורום שבו אפשר לשאול שאלות. www.k-law.co.il בהצלחה. בני הוא מאוד נחמד.

אילתית 2

אני יודעת שמעמידים למשפט בגין אובדן פנקס חוגר...על זה אין ויכוח.. אך לפי מה ששמענו, הבן ואני..על אובדן פנקס חוגר נותנים קנס של 30 40 ש"ח מקסימום...וזה מידע מחייל שהיה לו משפט כזה... ובאשר לבנים שלך...אכן קוריוז... ואולי יש באמת משהו באוויר שלנו... (מה שאין זה...גשם...) שיהיה לך ערב נפלא...

mory001

New member
גם הגוזלית איבדה חוגר השבוע

כנראה באמת משהו באויר... אמרה שיעלו אותה למת"ש (משפט תשלום) ותשלם 30 ש"ח. (הבנתי שזה הנוהל על איבוד חוגר בפעם הראשונה). בפועל, שפטו אותה, ויצאה עם אזהרה בלבד. היום היא צריכה לנסוע לרמת-גן להוציא חוגר חדש. בנתיים משלמת באוטובוסים תשלום מלא... בוקר נהדר לכולם.

אם ככה...

אז אני אגיד לבן להדביק לעצמו את החוגר עם דבק 3 שניות.. זה כניראה המגיפה הבאה בצה"ל.

mory001

New member
התרגלה, הגוזלית.

יוצאת מוקדם בבוקר, חוזרת לקראת 8 בערב. עייפה. אבל התרגלה. היא יותר מתוסכלת מהעובדה, שעפ"י הידוע לה, גם אחרי קורס קצינים (בתקווה שתעבור אותו בהצלחה
) פיקוד העורף מושך את הקצינים שלו בחזרה אליו. היא היתה מעדיפה חייל אחר. תודה על ההתענינות. יום טוב.

סמדר בנ

New member
מה הבעיה עם

פיקוד העורף? כקצינת קישור אני משערת שהעבודה אמורה להיות דומה גם בחילות אחרים, ובפיקוד העורף יש את כל הנושא של חילוץ והצלה שעובדים על הקפצות ואירועים וזה דוקא יכול להיות מעניין.

mory001

New member
אכן, זה בדיוק מה שאמרתי לה

ואני לא מצליחה להבין אותה... אבל זה לא חדש

סמדר בנ

New member
אל תדאגי

אחרי שפעם אחת היא תהיה נוכחת בתרגיל חילוץ והצלה היא תהפוך למורעלת. שלא לדבר על הכומתה היפה שלהם....

מורי 001

מוזר מאוד הייתי אומרת...מה זה? לחייל דבר אחד ולחיילת משהו אחר? איזו פרופורציה יש בין 14 ימי ריתוק + 100 ש"ח קנס לבין 30 ש"ח קנס. וגם אצלו זו פעם ראשונה שאיבד חוגר... אולי באמת בגלל שהוא חייל... מזל שהיא יצאה באזהרה בלבד.. והבן יקיר לי מבואס פחד... זו תהיה שבת שניה שהוא סוגר + הריתוק זה יהיה 4 שבתות. אולי יורידו לו שבוע ריתוק.. המ"פ הגיש ערעור..

סמדר בנ

New member
זה אכן נשמע

כמו עונש מוגזם, בעיקר שזו פעם ראשונה.טוב,] אולי ערעור המ"ם יעזור...

mory001

New member
זה נשמע לי מוגזם ביותר

סיפרתי לגוזלית, והיא אמרה שמראש ידעו שמי שמאבד חוגר בפעם הראשונה - העונש הוא מת"ש בלבד. שווה לבדוק.

מורי...

דיברתי עם המ"פ ועם המ"מ.. ושניהם אמרו שעכשיו מאוד מחמירים בעניין של אובדן פנקס חוגר... אבל עובדה היא שכנראה לא מחמירים עם כולם... את עניין הקנס עוד אפשר אכשהו לספוג, אבל הריתוק זה מה שמשגע את הבן...הוא עצבני ופועל כרגע עם הרגש ולא עם הראש... מקווה שיעבור את זה הכי קל שאפשר...

mory001

New member
מחזיקה לו אצבעות

שיעבור בקלות. ברור שהריתוק משגע אותו. אפשר להבין. הוא מדבר איתכם בטלפון? מקווה שהצלחת להרגיע אותו קצת. יהיה טוב.

מורי...

אני מדברת איתו... הבוקר עדיין לא תפסתי אותו... באמת מקווה שיעבור לו הכי קל... תכננתי השבת לפנק אותו כמו שהוא אוהב... ובהנחה שקיצרו לו את הריתוק נדחה זאת לשבת הבאה...

the new L

New member
באמת נשמע מוגזם

גם אני כשהייתי חייל (עד לפני כמה חודשים) איבדתי פעם חוגר, והעונש שנתנו לי היה בסך הכל התראה

למעלה