צהריים טובים!:)

OneManDown

New member
צהריים טובים!:)

מי שזוכר לפני כ-8 חודשים בת זוגתי קיבלה ויזה ב׳1 לחיים משותפים, במהלך החוגדשים החלטנו להתחתן, והתחתנו.
היום היינו בפגישה בכדי לקבל אזרח ארעי (5א) שילמנו, הבאנו, הפקידה אמרה שהכל בסדר...
אבל! היא אמרה שהיא מחוייבת לשלוח אותנו לנתיב,
מה זה? מי זה? מתי איך ולמה? האם הם מחפשים את יהדותה (שאין לה)? חחח,
הכי חשוב, האם את יכולים לפסול כל מה שעשינו במשרד הפנים ופשוט לגרש את האישה!?
נשמע מלחיץ, העיניין הוא שנגמרו לה השאלונים..עוד שבועיים יהיה והיא תביא לי.
בבקשה מישהי יכול להסביר לזוג באמת לחוץ...
אגב, היא מאוקראינה.
תודה מראש!!

קודם כל אין מה להילחץ

דבר שני לכל יוצאי אוקראינה,רוסיה,בקיצור כל יוצאי מזרח אירופה עוברים שם
ממלאים שאלון,על כל בני משפחתה ועוד כל מיני שאלות,עשינו את זה לפי יותר מחמש שנים אז אני ממש לא זוכר את השאלון
ושולחים את זה דרך הדואר עצמאית לנתיב,מחכים בערך חודשיים שלושה עד שהם מזמנים אתכם אליהם,שם במשרדים שמורים שאי אפשר להגיע לשם ללא הזמנה,שואלים עוד כמה שאלות לגבי עברה ועברה של משפחתה,ואם הכל בסדר זה מסתיים

תשובה

אם אנני טועה זה קשור לבדיקה שלה ושל משפחתה
שליחי נתיב בודקים דרך השאלון שאתם ממלאים אם אין לה או למישהו ממשפחתה עבר פלילי או עבר בטחוני,שיכול לפגוע במדינה ובאזרחיה

prizman

New member
זה סתם גוף מיותר

שנועד לספק עבודה ליוצאי מערכת הביטחון.
אין בו שום תועלת ממשית.

stkachov

New member
קצת כבוד

הגוף הזה, הביא תועלת ממשית למאות אלפי יהודי ברית המועצות לשעבר, סייע להם לעלות לישראל ולהתמודד עם הקשיים שהיהודים נתקלו שם.

prizman

New member
שום כבוד.

אנשים הצליחו להגיע לישראל גם בלי הגוף המיותר הזה.

stkachov

New member
אתה יודע?

אתה עלית לישראל מברית המועצות? אתה יודע מניסיון אישי?
&nbsp
אני כן.

sobodei

New member
הוא צודק למרות שאתה לא טועה

נתיב היה גוף חשאי שהיה אחראי על קשר עם יהדות התפוצות מאחורי מסך הברזל ולעליה ארצה.
יש כבוד. אין ספק.
&nbsp
עם זאת, בוא נזכור שמסך הברזל התחיל לפול ב-1989, העליה מבריהמ לשעבר הייתה לפני 25 שנה, האם עדיין צריך את נתיב?
וגם אם התשובה לכך היא חיובית, השאלה שרלבנטית לפורום, האם עדיין צריך את נתיב בשביל לבדוק זוגות מעורבים?
האם באמת צריך לסרבל את התהליך על מנת לבדוק כל מי שמתחתן עם מישהי ממזרח אירופה? מה החשש? האם הסיכון שהתחתנתי עם אוקראינית גדול משמעותית מהסיכון כשמתחתנים עם תאילנדית,פיליפינית או קולומביאנית?
חלק מאזרחי המדינות שעדיין נשלחים לנתיב הם כבר חלק מהאיחוד האירופי, למה פולנים, הונגרים ורומנים עדיין נשלחים לנתיב ולא שולחים צרפתים או ספרדים?
האם הם חוששים שה FSB מחדיר סוכנים לארץ? למה אם כך לא בודקים סיניות שמתחתנות עם ישראלים, סין מדינה קומוניסטית עם פרקטיקה מוכחת של ריגול תעשייתי בכל העולם. נשים סיניות הן סיכון בטחוני בדיוק כמו נשים מבלארוס...
נתיב אולי פעם היה רלבנטי, היום כבר מיותר. פשוט לא הוציאו אותם עדיין לפנסיה..

stkachov

New member
זו בהחלט שאלה ראויה

אני חושב שהתשובה תמונה בכך שפשוט אחוז המתאזרחים ממדינות הבריה"מ לשעבר גבוה באופן ניכר לעומת המתאזרחים מסין.
&nbsp
בנוסף, אין גוף ייעודי לסין עם מומחיות כפי שיש ללשכת הקשר.
&nbsp
אבל לנו כזוגות מעורבים זה בהחלט אמור להפריע, ולגיטימי לבקש הסבר לאפליה הזו בין הזוגות.

prizman

New member
כן, אני יודע.

כנראה שרמת החיכוך שלי עם הגוף הזה הייתה קצת יותר גבוהה משלך.

פריזמן . אתה מזכיר לי את ערוץ 1 בישראל

בשנות ה70 היו עושים כתבות לטלויזיה בש.ל. צילום בפילים (הצעירים לא יודעים מה זה פילים )
יצא לדרך צלם פילים. מקליט קול בטייפ סלילים . אחרי זה פיתוח הפילים . ועוד דברים
הקיצר לכתבה היו עסוקים כ6 אנשים .
בשנת 1981 הומצא הוידאו . אדם אחד מחזיק מצלמת וידאו ועל קסטה אחת זה מקליט בצבע את הכול
לא צריך יותר 6 אנשים ויותר. לכתבה מקסימום 2 אנשים .
אבל היו הסכמי עבודה בערוץ 1 שמעסיקים 6 אנשים . ולכן כשכול העולם עבר לצלם בוידאו ובצבע
בישראל צילמו בפילים לפחות כ6 שנים
כך כניראה עים הגוף הזה . מה יעשו כול העובדים ? יש הסכמי עבודה . אז עובדים

למעלה