צהריים טובים

צהריים טובים

אני סרבן מכשירי שמיעה. קניתי שניים ב"הדים" לפני למעלה מ- 4 שנים. בהתחלה זה היה מצויין, אבל אט אט התברר שאני חייב כל בקר לנקות את האוזניים, ששהות ממושכת מדיי של המכשיר באוזן מכאיבה לאוזן, שהשמיעה אינה משתפרת, אלא יש לעכדכן מדי פעם את המכשיר, שהרבה יותר נוח בסופו של דבר ללכת בלעדיו, כשכולם יודעים שאני לא שומע טוב, ופועלים בהתאם.
מה אתם ממליצים?

זיקן

New member
מנהל
הי בנדק.

קודם כל לא ציינת אם האוזניה עשיוה מחומר קשה או רך, קרי סיליקון.
בזמנו השתמשתי ברך וזה עשה לי תמוות. עברתי לקשה ובכלל לא היתה לי תקופת הסתגלות. ישר זה עבד מצויין.
ניקויי אוזניים אני מבצע כמעט כל יום במיוחד כש"מדגדג" לי באוזן.
חוצמזה אני מסתדר מצויין עם המכשיר אם כי השמיעה בכללי גרועה.
דרך אגב אני קורא שפתיים במיוחד את אלו שלמטה..

יש לי גם מתורגמן סימוליטני שמתרגם משפה לשפה באופן מיידי.
אבל זה כבר לא לדיון בפורום הזה אם כי זה אפשרי בפורום שלי.
שמחתי לעזור.

זיקן

New member
מנהל
יש עוד.

מטבע הדברים האוזניה לא "יושבת" טוב לפעמים.
מה עושים עמך? הולכים למכון ומתלוננים על לחץ או הרגשת שפשוף והם מאתרים את הבעיה לפי האודם במקום השיפשוף (בתנוך האוזן). אח"כ משפשפים עם נייר זכוכית עדין ומלטשים בבד עם פוליש עד שהיא מבריקה וחלקה ולא רואים את סריטות השיפשוף.
יתכן גם שביקור אחד לא יפתור את הבעיה וידרש ביקור נוסף.
בכל מקרה במשך הזמן לימדתי את עצמי איך לעשות את זה וכיום אני עושה את זה לבד.
הגדלתי לעשות וכיום אני מייצר! את האוזניה לבד בתנאי שיש לי את השבלונה המקורית אותה אני מבקש מהטכנאית ולפיה אני עושה את האוזניה לבד.
מדובר בתהליך מורכב ושימוש בחומרים מורכבים. בדרך כלל אני משתשמש בפוליאסטר לאוזניה ובתור תשתית ליציקה בגבס פשוט.
לא ממליץ לנסות את זה בבית.

בועת sabon

New member
תודה לזיקן על התשובות המפורטות

מוסיפה שלעיתים אכן דרושה תקופת הסתגלות למכשיר. את האוזניה ניתן לשייף ולסדר כך שתהיה נוחה יותר או לעבור לאוזניית סיליקון (אני ממש לא סבלתי אותה ומהר מאוד חזרתי לפלסטיק אבל זה עניין של נוחות אישית).
לגבי השמיעה עם המכשירים - בכל מכשיר נדרשים כיוונונים בעיקר אם יש שינויים בשמיעה ואולי אתה זקוק למכשירים חדשים.
מה אומרת בדיקת השמיעה שלך? האם יש מקום לשקול ניתוח שתל?

הייתי עם המכשיר במשך שנתיים לפחות

אני שייך ל"עסבניים" אלה שאם לא הולך, אז לא צריך וזהו.
לא ערכתי בדיקות שמיעה לאחרונה. יש לי בעיה דומה לכזו שהועלתה כאן שמאפיינת שומעים - לא קולט מלים לפעמים, רק צלילים.

בועת sabon

New member
זאת אכן בעיה שמאפיינת כבדי שמיעה רבים

אני ממליצה לך לבקש בדיקת שמיעה כדי לראות מה מצב השמיעה כיום ואז לנסות לכוון שוב את מכשירי השמיעה או לרכוש חדשים (עניין יקר מאוד אבל יש השתתפות של קופ״ח וזה אביזר חיוני לתפקוד נורמלי, לדעתי).
לגבי העצבים הקצרים - שמיעה והבנת דיבור תלויות גם במצב האוזן (עור התוף, השבלול וכו׳) וגם בתפקוד מרכז השמיעה במוח. לכן מושתלים צרכים ללמוד לשמוע מחדש. ייתכן שאתה צריך לאמן את עצמך בהבנת דיבור עם המכשירים כי השמיעה עם מכשירים אינה טבעית וצריך להתרגל. זה הולך ומשתפר ככל שמתמידים וזה הכי לא ״זבנג וגמרנו״. חבל שתפסיד כל כך הרבה ותיאלץ להתמודד עם קשיים כאלה רק בגלל שאין לך מספיק סבלנות, כי לא לשמוע זה באמת באמת נורא קשה.

אני מכנה את זה...

שלב השמיעה המלאכותית.
אח"כ זה כבר חולף...מצד ההרגל.

levshavur

New member
גם אני....

בנדק שלום,
גם אני לא מסתדרת עם מכשירי השמיעה...
יש כמה סיבות לזה...אחת מהן היא שאני גם כבדת ראייה ולכן מתקשה לנקות את הפילטרים של מכשירי השמיעה...לבעלי אין סבלנות לנקות כל שבוע אז הם היו נסתמים...
סיבה שנייה היא שבאחד יש כבר סדק (עקב נפילה של המכשיר על הרצפה) וזה גורם לפעמים לסוג של רעש מוזר...אז רק לעיתים רחוקות שאני משתמשת בהם...
ובנוסף גם אין בהם מצב T ...
לעומת זאת ברוב המצבים שאני באמת צריכה 'לשמוע כל מילה' אני משתמשת במכשיר FM (באוניברסיטה הסטודנטים כבר התרגלו לראות אותי עם המכשיר תלוי על הצוואר בשיעורים...לעומת זאת למרצים אני צריכה להסביר מה זה בתחילת הלימודים בכל קורס...)
בנוסף העברתי את כל הציוד בבית (טלפונים, שעון מעורר וכד'...) למכשירים שמותאמים לכבדי שמיעה.
לבשה.

למעלה