צהריים טובים שאלה בקשר לסייעות ושילוב.

צהריים טובים שאלה בקשר לסייעות ושילוב.

הבת שלי תהיה בת 4 באוקטובר הקרוב ותלך בשבוע הבא לגן העיריה שבו היתה כבר בשנה שעברה (ממשיכה באותו הגן בחינוך הרגיל) ככה שלכאורה אין שום שינויים אבל... למרות שקיבלתי הבטחות מאגף החינוך בעיריה שלנו נודע לי שהסייעת שהיתה איתה בשנה שעברה ושאליה נקשרה מוחלפת ,וזה כל כך לא פייר ומרתיח אותי ,הקטנה שלי לא כלי משחק של אף אחד ולהם נוח לתת את התפקיד של הסייעת למישהי "יותר מקורבת " ,הקטנה שלי בתפקוד מאוד גבוהה לעיתים מטעה ונוח לאנשים בסביבה לטעון שהיא לא...,היא מדברת ,מאוד אוהבת ילדים עצמאית וגמולה ולהיות סייעת שלה זה כנראה תפקיד נחשק
אז מישהי נתקלה במקרה כזה והאם יש איזשהו חוק כתוב לגבי הסייעות ?,כל כך לא פייר הילדה שלי אוהבת את הסייעת והסייעת אותה יש בינהם קשר מצויין והיא מאוד טובה איתה מתווכת כשצריך ונותנת ספייס כשצריך .

כמובן שאני מתכוונת לפנות לעיריה ולהילחם אבל אשמח לשמוע ממי שנתקל בתופעה ומה זכיותה של ביתי בעצם??. ואולי אין לה בכלל" והיא היא רק כלי במלחמה שלם לתפקיד שווה"

תודה אמא מודאגת.

schlomitsmile

Member
מנהל
כמו שבעלי אמר פעם בהקשר דומה: במחלקת החינוך
מתייחסים לעניין הסייעות כאילו מדובר בסידור רכב.
יש רובריקה שהם צריכים למלא, צריכים לכתוב בה שם כלשהו

הכי לא רגיש, הכי לא מקצועי...
אבל אולי תצליחי להסביר להם, לגייס אותם להיות מקצועיים,
להבין שהבת שלך אינה רובריקה

מציעה לך לא להתחיל ממלחמה (במיוחד כי לפי החוק היבש
מותר להם לעשות מה שהם עושים) אלא מנסיון להדברות,
מהסברה, נסיון לגרום להם להבין שזה גם אינטרס שלהם,
כי הצלחה של השילוב היא גם הצלחה שלהם.

רואה 6 6

New member
את צריכה לבדוק שני דברים:

1.האם הסייעת בקשה לעזוב או להתחלף ונגד זה אין לך הרבה מה לעשות.
2.האם קיצצו עליכם בתקציב,ונגד זה אפשר להילחם. האם עברתם הערכה מחודשת במהלך השנה? האם את בקשר עם נציגת המתי"א שלכם?ביררת עם הגננת?

...

ברור שבדקתי
1. הסייעת לא בקשה לא לעזוב ולא להתחלף ,ויתרה מזאת כשהודיעו לה כעסה ואמרה שטובת הילדה צריכה להיות לנגד עינהם .
2. עברנו ועדת שילוב חוזרת לפני מס'
חודשים לא קוצצו שעות הכל נשאר אותו הדבר .
3. הגננת בעניינים וגם מתגייסת לטובתנו .

לאחר שכתבתי לכם לקחתי את ביתי והגעתי לאגף החינוך דיברתי איתם בנועם כמו שיעצה לי schlomitsmile מקווה שיעזור.

החלפת סייעת

למיטב ידיעתי ונסיוני,
החוק אומר שטובת הילד קודמת לטובת המערכת ולכן, עלייך לפנות בצורה נעימה ומנומקת היטב. לבקש לקבל תשובה מנומקת על מנת שתוסבר לך היטב מהות וסיבת ההחלפה. סביר להניח שהם יתנו תשובה שקשורה לצרכי המערכת וכל מני עניינים כאלה. בקשי את התשובה בכתב ואז תפני ליעוץ המשפטי של אלו"ט. ברגע שזה כתוב הם עוברים על החוק.
בהצלחה,
רקפת.

למעלה