צהריים טובים לכולם
יש לי

קרמבו 112

New member
צהריים טובים לכולם../images/Emo24.gif יש לי../images/Emo35.gif

מישהו שמע היום או יודע במיקרה על ההסכם החדש שנחתם היום עם עיריית ת"א על פינוי של כפר שלם תוך חצי שנה??? איך זה אמור להשפיע על התושבים הרי היו המון בעיות עם זה בגלל זה הכל התעכב שנים אני גרה בכפר כבר 12שנה ובעלי הוא יליד המקום איך זה יבוא ליידי ביטוי עם התושבים ייקבעו פיצוי אחיד או כל משפחה זה בניפרד? מה קורה באמת במצבים כאלו מישהו יכול לשפוך לי קצת אור בנושא תודה רבה והמשך יום נפלא

פינוי כפר שלם

שלום רב, נושא הפינוי מכפר שלם הינו רגיש ביותר, בחלקו נוגע לפינויים של אנשים טובים שקיבלו מהמדינה אפשרות להשתכן במקום בשנים הראשונות של המדינה אך מבלי שקיבלו בפועל בעלות בקרקע. מצב זה דומה למתחמים רבים ברחבי הארץ שבהם אנשים לא עשו או לא ידעו כיצד לדאוג לבעלות על הקרקע וכיום יזמים פרטיים, בחסות המדינה, מפנים אותם מבתיהם ומעוניינים לבנות גורדי שחקים מודרניים. שכונת צמרת (דרך נמיר פינת פנקס) בתל אביב שעליה נבנים כיום מגדלי יוקרה כמו yoo הינה דוגמה נוספת למקרה דומה וכך קורה גם באזור השוק בנס ציונה וכן הלאה. ראשית, עם כל הכאב שבעניין, קשה להתייחס ספציפית למצב כה סבוך מבלי להיות מעורב וכדי להיות מעורב הדיירים צריכים לערב גורמים שיפעלו לטובת האינטרסים שלהם. אני רומז לכך, שמעבר לטענות, מוצדקות ככל שיהיו של תושבים בדבר אי עשיית צדק, הרי שברוב המקומות הללו התושבים עצמם, מכל מיני סיבות, הזניחו את המצב כמות שהוא במשך שנים ולא דאגו להתאחד, לפנות לארגונים למען זכויות או לעורכי דין על מנת שאלה יפעלו למען חיזוק אחיזתם בקרקע ולמען האינטרסים שלהם כנגד השתלטות היזמים או השלטונות. אם את רוצה לברר פרטים מדויקים ואף לטפל בעניים, ואם את מרגישה שגורל הדיור והמחייה שלכם מונחים על כף המאזניים, אני מציע שתתאחדו כמה תושבים ותפנו לאחד הגורמים שציינתי על מנת שיטפלו בכם כמו שצריך ולא תמצאו את עצמכם ביום הפינוי מול שבר וחוסר אונים ואז תצטערו שלא פעלתם מזמן...

למעלה